Görüş Bildir
Haberler
Gözünüzü Dört Açın! Restoran Zincirlerinin Farkına Varmanızı İstemediği 16 Fantastik Hile

Gözünüzü Dört Açın! Restoran Zincirlerinin Farkına Varmanızı İstemediği 16 Fantastik Hile

Tuğba Erdem
17.06.2020 - 07:15 Son Güncelleme: 17.06.2020 - 11:35

Sık sık dışarıda yemek yiyorsanız, her restoranın sakladığı bir şey olduğunu ve müşterilerinin farkına varmasını istemediklerini bilmelisiniz. Restoran sırlarını okuduktan sonra, evde yemek yapma yeteneklerinizi geliştirmeyi düşünebilirsiniz.

Bir masada otururken ve en sevdiğiniz yemeğin tadını çıkarırken, gıda endüstrisindeki insanların iyi bildiği sahnelerin arkasında çok şey oluyor. Popüler restoran zincirlerinin bilmenizi istemediği 16 şeyi derledik. Bir sonraki yemek deneyiminiz sırasında gözünüzü dört açın!

Kaynak: Eat This Not That

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günün spesiyali pek taze olmayabilir.

Çoğu restoran 'spesiyali' günlerce kullanımdan sonra o gün bitmesi gereken gereken bileşenlerden oluşuyor.

Bu özel ürünleri sipariş etmemeniz gerektiği anlamına gelmez. Restoranlar size bozulmuş yiyecekler sunmaz ve yiyecek israfını önlersiniz.

2. İçecek makinelerinin temizlenmesi pahalıdır.

2. İçecek makinelerinin temizlenmesi pahalıdır.

Restoran sırları hakkında bir forumda kullanıcılardan biri, “İçecek makinelerinin çoğu 2 ayda bir temizleniyor” diyor. Başka bir kullanıcı, ünlü bir pizzacıda çalıştığını ve içecek makinesinde büyüyen siyah küf olduğunu yazdı, ancak çok pahalı olduğu için yönetici onu temizlemeyi reddetmiş. En sevdiğiniz içeceği tercih etmeden önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz.

3. Salatalar en az sağlıksız menü öğelerinden biri olabilir.

Kuru yemişler, peynirler, soslar ve ekmek parçacıklarıyla birlikte sipariş edeceğiniz salatanız aslıda epey yüksek kalorili olabilir.

4. Menüler daha fazla harcama yapmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

4. Menüler daha fazla harcama yapmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Restoranlar genellikle en pahalı yemeklerini menünün sağ tarafında listeler, çünkü burası müşterilerin gözlerinin doğal olarak takıldığı yerdir. Bazı restoranlar en pahalı ürünlerini menünün en üstüne koyarlar, böylece diğerleri daha makul fiyatlı görünecektir.

5. Izgara izleri muhtemelen gerçek değil.

5. Izgara izleri muhtemelen gerçek değil.

Birçok restoran, taze ızgara et olduğu yanılsaması için etinize sahte ızgara işaretleri yapar. Yemeğinizin ızgara işaretleri gerçek olamayacak kadar mükemmel görünüyorsa, gerçek değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ekmek sepeti "ellenmiş" olabilir.

6. Ekmek sepeti "ellenmiş" olabilir.

Restoranda oturduğunuzda ücretsiz ekmek sepetinize yumulmadan tekrar düşünün. Önceki müşteriler tarafından bitirilmeyen ekmekler sizin sepetinize girmiş olabilir.

7. Garson bir satış elemanıdır.

Garson, müşterilerinin siparişlerinden memnun olmasını isterken, aynı zamanda faturayı artıracak önerilerde bulunmak üzere programlanmıştır. Patates kızartması, kokteyl veya sebzeleri eklemenizi önerirler.

8. Plastik tepsiler sandığınızdan daha kirli.

Çoğu restoran zincirindeki plastik tepsiler bakterilerle doludur, bu nedenle her zaman tepsileri kullanmayı tercih etmeyin. İçeride yiyorsanız, masa ve peçeteleri kullanın.

9. Etiniz mikrodalgada ısıtılıp geliyor olabilir.

Birçok zincir restoranda, yemeğinizin yeterince sıcak olmadığından şikayet ederseniz, sadece mikrodalgaya gider. Bu kötü bir şey değil, ama farkında olmak güzel.

10. Buz genellikle kirlidir.

Tıpkı içecek makineleri gibi, çoğu restorandaki buz makineleri neredeyse hiç temizlenmez. Personel temizlediğinde, altı ay hatta bir yıl sonra, filtrelerden ve buz tutma kutularından çıkan küf olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Faturayı her zaman iki kez kontrol etmelisiniz.

Herkes insandır ve yanılabilir. Bu bazen sipariş etmediğiniz öğeler için ücretlendirileceğiniz anlamına gelebilir. Kendinize bir iyilik yapın ve özellikle büyük bir grupla yemek yiyorsanız, ödemeden önce faturayı iki kez kontrol edin.

12. Gıda genellikle taze yapılmaz.

Zincir restoranlarda taze yapılmış çok fazla yemek yoktur. Çorbalar ve diğer bileşenler genellikle  önceden yapılıp dondurulur, vakumla kapatılır ve  size servis edilmeden mikrodalgada ısıtılır.

13. Özel günlerde dışarıda yemek yemek istemeyebilirsiniz.

13. Özel günlerde dışarıda yemek yemek istemeyebilirsiniz.

Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi özel günlerde genellikle restoranlar için hile zamanıdır. Menüdeki fiyatları yükseltmek için başka bir neden. Restoran için yoğun  zamanlardır. Bu yüzden gıdaların gerçek kalitesi üzerinde titizlikle davranmak için zaman olmayabilir.

14. Garsonlar yiyeceklerin üzerinde atıştırabilirler.

Uzun çalışma günlerinde garsonlar kendileri için yemek yemeye fırsat bulamayabilirler. Böyle zamanlarda birkaç patatesiniz ya da atıştırmalığınız garsonun midesine gider.

15. Bir restoranın temizliğini tuvaletin durumuna göre değerlendirebilirsiniz.

Tuvalet lekesiz ve temizse muhtemelen mutfak da iyi durumdadır. Tuvaletler kötü durumdaysa şüphe ile yaklaşmakta fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Düzenli müşteriler ekstra ilgi görebilir.

Düzenli müşteriler her zaman vip hizmet alırlar. Bu yüzden başka bir masanın bir dizi ücretsiz içecek ya da  ek mezeler aldığını görünce şaşırmayın. 

 Bir yere sık sık gitmeyi öngörüyorsanız sahibi ve garsonlar ile dost almak her zaman iyi bir fikirdir.

Elbette bunlar her restoran için geçerli değil. Ancak en sevdiğiniz restoranın perde arkasında neler olduğu hakkında biraz bilgi sahibi olmak iyidir.

Kaynaklar: 1 2 3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
76
46
22
17
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın