Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanından Bir Fırsat Bulup Ziyaret Etmek İçin Can Atacağınız Birbirinden İlginç 15 Restoran

Dünyanın Dört Bir Yanından Bir Fırsat Bulup Ziyaret Etmek İçin Can Atacağınız Birbirinden İlginç 15 Restoran

Penny
18.01.2020 - 08:00

Sonuncu gereksiz değil mi? 😅

Kaynak: https://brightside.me/wonder-places/1...

1. Wattana Panich, Bangkok, Tayland

1. Wattana Panich, Bangkok, Tayland

Burası bir restoran daha bir kafeterya gibi görünüyor. Buranın ilginç yanı, o gördüğünüz sığır etiyle yapılan yemeğin 60 yıldır aynı yerde yapılmaya devam ediliyor olması.Tencerede önceki günden kalan et suyuna, sürekli olarak yeni malzemeler ekleniyor ve lezzet dengeleniyor. Bu restoranda, erişte ile kızarmış sığır eti, sukiyaki, karides soslu sığır eti, sarımsak ve pilavlı domuz eti yiyebilirsiniz.

2. Rokunen Yonkumi, Tokyo, Japonya

2. Rokunen Yonkumi, Tokyo, Japonya

Tokyo'daki Rokunen Yonkumi'de, bir Japon ilkokulunun öğrencisi gibi hissedeceksiniz çünkü burada müdür yardımcısı, revir ve sınıflar var. Burada sadece en popüler okul kahvaltısı menüsü (spagetti ve kızarmış ekmek) değil, aynı zamanda Sezar salatası gibi daha sıradan yiyecekleri de deneyebilirsiniz. Soslar dev şırıngalarda, içecekler ise şişelerde servis edilir. Yemeğin sonunda bir sınava girebilir ve not alabilirsiniz.

3. El Diablo, Lanzarote, İspanya

3. El Diablo, Lanzarote, İspanya

Bu restoran bir yanardağın hemen üstünde yer alıyor, ancak lav patlamıyor sadece ısı yayıyor. Restoran ile ilgili en ilginç şey, volkanın ısısını kullanması. Deliğin etrafına koydukları kayaların üzerine ızgara yerleştirerek et, balık ve sebzeleri pişirirler. Yiyecekler çok hızlı pişirilir ve herkes bu süreci izleyebilir.

4. Rollercoaster Restoran, dünya çapında bir zincir restoran

5. HaiDiLao Hotpot, dünya çapında bir zincir

5. HaiDiLao Hotpot, dünya çapında bir zincir

İlk HaiDiLao Hotpot restoranı 1994 yılında Çin'de açıldı ancak bugün İngiltere, ABD, Kanada, Güney Kore, Singapur ve diğer ülkelerde görebilirsiniz. Menü geleneksel Çin mutfağı yemeklerini içerir, ancak yemeklerin tümünü masadaki özel bölmede kendiniz pişirmek zorundasınız.

Restoran çok popüler yani kapıda son derece uzun kuyruklar oluşuyor. Beklerken, ücretsiz manikür yaptırmak, ayakkabılarınızı temizletmek gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Tuvalette size sabun veren, musluğu açan ve havlu uzatan özel bir görevli de vardır.

6. New Lucky, Ahmedabad, Hindistan

7. De Kas, Amsterdam, Hollanda

7. De Kas, Amsterdam, Hollanda

Restoran, 1926 yılında inşa edilmiş eski bir serada yer almaktadır. Her yerde sebze, meyve ve maydanoz yetiştirilen bölümler var. Alışık olduğumuz bir menü yok, bunun yerine size olgunlaşmış ürünlerin bir listesi sunulur. Sağlıklı gıda tutkunları ve vejetaryenler burayı gerçekten sevecektir.

8. Säräpirtti Kippurasarvi, Lemi, Finlandiya

9. l’Entrecote, Bordeaux, Fransa

9. l’Entrecote, Bordeaux, Fransa

Bu restoran 1959 yılında açıldı ve burada da sadece bir yemek var; soslu antrikot (tarifi büyük bir sırdır). 60 yıl içinde insanlar sadece, sosun tereyağı ve Dijon hardalı içerdiğini belirleyebildiler. Diğer malzemeler sadece restoran sahibinin ailesi tarafından biliniyor.

Antrikot ev yapımı patates kızartması ile servis edilir. Restoranın iç tasarımı da çok sade; masa örtüsü yeni peçeteler kullanılıyor, yemekler eski gümüş takımlarla yeniyor ve menü yok. Ancak tüm bu sadeliğe rağmen, her akşam restoranda uzun kuyruklar oluşuyor.

10. Süper Mario Emin Usta Balıkçısı, Istanbul, Türkiye

10. Süper Mario Emin Usta Balıkçısı, Istanbul, Türkiye
journal.travellizy.com

Balıkçı Eminn Usta hemen hemen tüm dünyada tanınıyor. Balık ekmeğini 'kebap gibi bir şey ama içinde et yerine kızarmış balık var' şeklinde tanımlıyorlar. Emin Usta, Super Mario olarak biliniyor çünkü ona çok benziyor.

İnsanlar onun, Türkiye'nin en iyi balık ekmeğini pişirdiğini söylüyor. Uskumru, zeytinyağında limon suyu ile kızartıyor ve soğan, domates, biber, baharat ve özel bir sos (tabii ki gizli tutuyor) ekleniyor. Onun balık ekmeğini bekleyenler de uzun kuyruklar oluşturuyor ve kendisi 20 yıldan fazla bir süredir bu işi yapıyor.

11. Kuş Kafesi Restoran, Tayland

11. Kuş Kafesi Restoran, Tayland

Burası, dünyanın en iyi ve en eşsiz restoranlarından biridir. Bu restoran kelimenin tam anlamıyla bir kuş yuvasıdır. Gerçek ağaçlarda, yerden yaklaşık 5 metre yüksele yerleştirilmişlerdir. 

Burada sadece yemeğin değil muhteşem manzaranın da tadını çıkarabilirsiniz. Garsonlar yemeklerinizi servis etmek için özel olarak tasarlanmış bir zip line kullanırlar.

12. Kaya Restoran, Zanzibar

12. Kaya Restoran, Zanzibar

Zanzibar, Hint Okyanusu'nda bulunan popüler bir adadır. Kristal berraklığında su ve kumlu plajlardan hoşlanıyorsanız, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Buraya yolunuz düşerse, seyahat  listenize eklemeniz gereken bir yer var. The Rock Restaurant adlı dev kaya.

Kaya, Michanwi Pingwe Plajı'ndaki suda bulunur. Kano ile ulaşabilir, yürüyebilir veya yüzebilirsiniz. İnsanların bu restoranı ziyaret etmesinin tek nedeni görünüşü değil, yemekler de inanılmaz lezzetli.

13. Buz Restoran, Birleşik Arık Emirlikleri

13. Buz Restoran, Birleşik Arık Emirlikleri

Adından da anlaşılacağı gibi, bu restoran tamamen buzdan yapılmış. Bu yüzden ziyaret etmeye karar verirseniz kesinlikle kalın giyinmelisiniz.

Bölgedeki sıcak iklim düşünüldüğünde bu oldukça keyifli bir deneyim. Soğuk nedeniyle çok fazla zaman geçiremeyebilirsiniz, ancak kesinlikle hafızanızdan silinmeyecek bir deneyim olacaktır.

14. The Labassin Şelale Restoran, Villa Pablo, San Pablo City, Filipinler

14. The Labassin Şelale Restoran, Villa Pablo, San Pablo City, Filipinler

Bu restoran bir şelalenin eteğinde yer almaktadır. Ziyaretçiler otantik yerel yemeklerin tadını çıkarabilir, bambu masalarında ayakları suya değerken yemek yiyebilirler. Bu nemli iklimde oldukça ferahlatıcı bir ortamdır. Akan şelale doğal bir klima gibi çalışır.

Burada ayrıca geleneksel dans ve müzik şovları sıklıkla yapılır. Doğanın içinde bir yürüyüş yapabilir kuş gözlemleme keyfini deneyimleyebilirsiniz.

15. The Disaster Café, Lloret de Mar, İspanya

15. The Disaster Café, Lloret de Mar, İspanya

Kafenin ismi Disaster yani 'afet'. İsmi duyduğunuzda, ilk olarak ne düşündünüz? Afet Kafe, inanılmaz bir tasarıma ve ilginç bir fikre sahip garip bir restorandır. Burada yemek yiyen konuklar, tamamen güvenli bir şekilde yemeklerini yerken bir yandan da 7.8 şiddetinde bir deprem simülasyonu yaşayabilirler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
36
19
16
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çiğdem

11 ve 14 super

duniazadeh

3. mmm bayılırım radyasyonlu yemeklere 😋