Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Bir Milyarderin Yan Masasında Yemek Yiyebileceğiniz 13 Lüks Restoran

Dünyaca Ünlü Bir Milyarderin Yan Masasında Yemek Yiyebileceğiniz 13 Lüks Restoran

Zengin olmak ayrı, harcamayı bilmek ayrı. Bir gün milyarder olursanız değişmesi itibarınız için gerekli kimi alışkanlıklarınız olacak. Hesabınızda milyonlarca lira hisse senetleriyle, bonolarla dans ederken neyi nerede yiyeceğinizi siz düşünmeyin yanıtı bizde.

Unutmadan, zenginlerin ziyaret ettiği restoranların ortak iki özelliği var, ilki kaliteli yemekler üretmesi, ikincisi bu kaliteyi sunabilecek bir medyatik şöhreti olması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Catch L.A. - Los Angeles

1. Catch L.A. - Los Angeles

Los Angeles'ta bir çatı restoranı Catch L.A. ve açıldığı günden bu yana ünlülerin, milyarderlerin akınına uğruyor. Cuma akşamları yer bulmanız imkansıza yakın, şimdiden belirtelim. 

Deniz ürünleri 100, et ürünleri 110 dolardan başlayarak menülerini süslüyor.

2. Chef's Table at Brooklyn Fare - Brooklyn

2. Chef's Table at Brooklyn Fare - Brooklyn

1926 yılından bu yana restoranların lezzetlerini ve seçkinliklerini ölçen Michelin Rehberi'nde en üst seviyeyi temsil eden 3 yıldıza sahip ender restoranlardan biri.

Japon mutfağının en nadide örnerklerini tadayım, hepsinden biraz yiyeyim derseniz 395 dolarlık bir ücret ödemeniz gerekiyor.

3. Alinea - Chicago

3. Alinea - Chicago

Alinea bir restoran değil, en azından kurucu şeflerine göre. Onların nazarında Alinea sanat ve mutfağın arasındaki duvarların kaldırıldığı, deneysel ve tüm duyuları aynı anda tatmin eden bir 'mecra'.

Galeri Menüsü adında deneysel, 16-18 tadın bir arada bulunduğu seçkisi haftanın hangi günü gittiğinize göre değişerek 290 ila 350 dolar arasında sunuluyor.

4. Lío - Ibiza

4. Lío - Ibiza
www.essentialibiza.com

Bu durağımız İspanya'da ve yine bir deneyim sunuyor. Restoranda siz yemeğinizi tüketirken bir her akşam bir kabare sahneleniyor ve diğer tanıttığımız restoranlar gibi burası da ünlülerin uğrak noktası. 

Diğer restoranlar gibi burada da fiyatlar siz milyonerlere göre, iki kişi ortalama 500 euroluk bir hesapla bu eğlencenin tadına varabilirsiniz.

5. Sukiyabashi Jiro - Tokyo

5. Sukiyabashi Jiro - Tokyo

Dünyanın en iyi suşilerini yaptıkları söylenir Sukiyabashi Jiro'nun ve konuklarına bakıldığında ününün hakkını veriyor doğrusu. Girmesi o kadar zor ki en erken 2 ay sonrasına rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Bu rezervasyonların hikayesi, tadım süreci ve deneyimi anlatan bir belgesel bile çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Carbone - New York

6. Carbone - New York

Bir İtalyan-Amerikan restoranı burası, klasik yemekler sunuyor fakat yine rezervasyon için en az 1 ay bekletiyorlar. Bunun sonucunda belki de ömrünüz boyuna müdavimi olacağınız bir geleneğin parçası oluyorsunuz, en asil şekliyle.

7. Le Coucou - New York

7. Le Coucou - New York

Hazır New York'a gelmişken hemen ayrılmayalım, açıldığı yıl büyük bir sükse yapıp 2017 yılında en iyi yeni restoran seçilen Fransız restoranına uğramadan dönmeyelim.

Ünlü Şef Daniel Rose'un elinin değdiği menüden ne seçerseniz seçin, bu seçkin atmosferde günün sonunda hesabın toplamı kişi başı 200 dolar civarı.

8. Club Les Palmiers - St. Tropez

8. Club Les Palmiers - St. Tropez

Fransız mutfağını Amerika'da tattıktan sonra bir sonraki gezinizi Fransa'ya düzenlemek isteyeceğinizi biliyorduk. St. Tropez sahilinde konumlanan restoranı sahil kulübü olarak düşünürseniz plajda bir sabah ve öğle yemeği için 150 euro gibi deneyimine kıyasla makul bir ücret ödüyorsunuz.

9. The Fat Duck - Bray

9. The Fat Duck - Bray

İngiltere'de, neredeyse bir kasabada konumlanan The Fat Duck aslında üst düzey yemekleriyle değil, sıcak atmosferiyle gözde haline geldi. Sıcaklığın sınırı da size kalmış, milyoner olduğunuz için halka karışmak zor geldiğinde yemeklerinizi kese kağıdında yemek istiyorsanız adres burası. Tek seçenek tabii ki bu değil, dilerseniz fotoğraf çerçevesi üzerinde de servis ediyorlar. 

20 sterlinden 900 sterline dek seçenekler sunan menüden ne seçeceğiniz size kalmış.

10. Minibar by Jose Andres - Washington

10. Minibar by Jose Andres - Washington

Moleküler gastronominin en iyi örneği sayılan bu restoranda onlarca çeşit deneysel gıdayı olduğundan hayli küçük porsiyonlarda, farklı karışımlarla deneyimleyebiliyorsunuz. Daha çok Latin ve Asya mutfağının deneysellik süzgecinden geçtiği Minibar'da adeta bir şovun ardından kişi başı 560 dolarlık bir hesap sizleri bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Noma - Kopenhag

11. Noma - Kopenhag

Uzaklarda en iyisini aramaya gerek yok, özel jetinizle birkaç saat mesafede dünyanın en iyi restoranı olarak otoritelerin tanıttığı Noma'yı deneyin. Ocak ayında aradığınızda Mart yahut Nisan için bir rezervasyon yapabilirsiniz. 

Peki ne burayı özel yapan? Yediğiniz hemen her şey aynı gün ya doğal alanlarından, ormanlardan ya da her nerede üretiliyorsa oradan hiçbir aracı olmadan ya toplanıyor ya da avlanıyor.

12. The Polo Bar - New York

12. The Polo Bar - New York

Geleneksel Amerikan yemeklerini adeta bir film sahnesindeymiş gibi sunan, Ralph Lauren'in restoranı The Polo Bar'ı denemeniz gerekecek. 

Belki sık sık ziyaret eden Rihanna bile yan masanıza oturabilir.

13. Quintessence - Tokyo

13. Quintessence - Tokyo
marcdelage.a.m.f.unblog.fr

Sade tasarımına aldanmayın, Quintessence Michelin 3 yıldızına sahip nadir restoranlardan biri ve her gün değişen menüsüyle, yemek kültürlerinin damağınızda festival gerçekleştirecek senteziyle füzyon mutfağından örnekler sunuyor.

Müteharrik menüsünün aksine fiyatı sabit. 13 farklı yemek ve tatlıdan oluşan bir akşam yemeği 850 liraya tekabül eden 22.000 yen fiyatla sunuluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
42
40
19
8
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Güray Şahin

böyle restoranlara böyle fiyat şaşırdım bizde dilim peyniri salatayı o fiyata satıyorlar...

Pasif Kullanıcı

Zengin olmakta bir dert arkadaş.düşün,paran var ve açsın.sırf tabaktaki iki midye kabuğu görseline aylık ev kiramı ödüyorlar mk.hasstirin ordan..fakirlik gib... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sen ben şuanda belki böyle düşünebiliriz. çünkü fakiriz. fakat milyonerler milyarderlerden bahsediyoruz harca harca para bitmiyor adamlar tabikide herşeyin e... Devamını Gör