Görüş Bildir
Haberler
Göğsünü Gere Gere LGBTİ+ Bireyler Olduklarını Açıklayıp 'Biz Buyuz!' Diyen Dünyaca Ünlü Şarkıcılar

Göğsünü Gere Gere LGBTİ+ Bireyler Olduklarını Açıklayıp 'Biz Buyuz!' Diyen Dünyaca Ünlü Şarkıcılar

Sheida
03.07.2020 - 09:30

Hür doğdular, hür yaşarlar! Kime ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pete Burns

1. Pete Burns

Bir dönem şarkılarıyla fırtınalar estiren Dead or Alive'ın solisti Pete Burns geçirdiği estetik operasyonlarla gündemdeydi. Eş cinsel olsa da bir dönem Lynne Corlett ile evlilik yaşayan Pete Burns, sonrasında Michael Simpson ile birliktelik yaşamıştır.

2. Lil Nas X

2. Lil Nas X

Old Town Road şarksıyla büyük bir başarı yakalayan rapçi Lil Nas X, attığı bir tweetle eş cinsel olduğunu açıklamıştır.

3. Kim Petras

3. Kim Petras

Almanya'da doğan Kim Petras, pop müzikte kendini bulduğunu söylemiş şarkılarıyla büyük bir başarı yakalayıp son dönemlerde popürlerliğini artırmıştır. 

Yıllarca verdiği bir savaş sonrasında 18 yaşından önce ameliyat olmaya hak kazanmış ve 16 yaşında ameliyat olmuştur. Böylece dünyanın en genç cinsiyet geçişi ameliyatı olan kişisi haline gelmiştir.

4. Miley Cyrus

4. Miley Cyrus
www.instagram.com

Liam Hemsworth ile 7 buçuk ay süren bir evlilik yaşamış, daha sonra Kaitlynn Carter ile birlikte olmuş ancak bu birliktelik de kısa sürmüştü. Miley Cryus 2015 yılında panseksüel olduğunu şu şekilde açıklamıştı: 'Bu konuda çok açığım. Ben bir panseksüelim.'

5. Teddy Geiger

5. Teddy Geiger

Besteleri ve yapımları dünya çapında 50 milyondan fazla satan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Teddy Geiger ismine pop fanları oldukça aşinadır. Geiger geçtiğimiz yıllarda trans bir birey olarak hayatına devam ettiğini açıklayan bir isim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sophie

6. Sophie

İskoç müzisyen Sophie 'hiperkinetik' pop müziğiyle tanınan bir isim. Paper dergisine verdiği bir röportajda ise trans bir kadın olmasının getirdiklerini şu şekilde açıklıyor: 'Bu artık doğduğunuz bedene ve hayatınızı nasıl yaşamanız ya da nasıl bitirmeniz gerektiğine dair hiçbir beklenti kalmaması anlamına geliyor.'

7. Jason Mraz

7. Jason Mraz

I'm Yours şarkısıyla büyük başarı yakalamış Amerikalı şarkıcı Jason Mraz, biseksüel olduğunu açıklamıştır. 2015 yılından beri Cristina Carano ile evlidir.

8. Janelle Monáe

8. Janelle Monáe

Amerikalı şarkıcı Janelle Monáe Robinson cinsel kimliğini 'Ben hem erkeklerle hem de kadınlarla ilişkisi olan birisiyim. Kendimi özgür biri olarak nitelendiriyorum.' diyerek açıklamıştır.

9. Freddie Mercury

9. Freddie Mercury

Queen'in efsanevi ismi Freddie Mercury resmi olarak hiçbir zaman cinsel kimliğiyle ilgili açıklama yapmasa da eş cinsel ilişkiler yaşadığı bilinen birisi olmuştu.

Bir kesim Mercury'nin yönelimini halktan saklandığını söylese de çevresi eş cinsel tarafının hep açık olduğunu ve hiç kimseden saklamadığını savunuyordu.

10. Mykki Blanco

10. Mykki Blanco

Mykki Blanco sahne adıyla bilinen Amerikalı rapçi Michael David Quattlebaum Jr., eş cinsel olduğunu Facebook'ta yaptığı bir paylaşımla açıklamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Elton John

11. Elton John

Rock müziğin efsanelerinden Elton John eş cinsel olduğunu açıkça belirten ünlüler arasında. 2014 yılında eş cinsel evliliğin yasallaşmasıyla birlikte Kanadalı film yapımcısı David Furnish ile evlenmiştir. Çiftin taşıyıcı anne yöntemiyle sahip olduğu iki de çocuğu vardır.

12. George Michael

12. George Michael

80'lerin sonu ve 90'ların başı arasındaki dönemde dünyanın en popüler birkaç ismi arasında yer alan George Michael, efsane şarkısı Careless Whisper ile aklımıza kazınan başarılı bir sanatçıdır. 

Cinsel kimliğini erkek arkadaşıyla görüntülenene kadar gizli tutan Michael, o tarihten son eşcinsel olduğunu hiç gizlememiştir.

13. Shea Diamond

13. Shea Diamond

Shea Diamond Amerikalı bir şarkıcı, söz yazarı ve trans hakları hakları aktivistidir. 

Shea Diamond, cinsiyet geçiş ameliyatı için gerekli olan para için bir dükkanı soyunca 2000'li yılların başlarını hapishanede geçirmiştir.  Hapishanede geçen bu yıllarında, şarkı kariyeri ve şarkı sözleri için çalışmış sonrasında direkt müzik sektörüne atılmıştır.

Şarkıları çoğunlukla bir trans bir kadın olmaktan ne kadar mutluluk duyduğuyla alakalı.

14. Ricky Martin

14. Ricky Martin

Dünyaca ünlü Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin eşcinsel olduğunu bir süre gizlese de sonrasında açıkça belirtmiştir. 

Jwan Yosef ile evli olan şarkıcı, taşıyıcı anne sayesinde dört çocuk sahibi olmuştur.

15. David Bowie

15. David Bowie

David Bowie hayatı boyunca sahne şovları için birçok karakter yaratmış ve cinsel kimliğiyle ilgili birçok açıklama yapmıştır.  

1969 yılında yayınladığı Space Oddity albümünde biseksüel bir uzaylı rock star karakter olan Ziggy Stardust'ı yaratmış ve Ziggy Stardust bir gay ikonu haline gelmiştir. 

Yıllar önce Playboy dergisine verdiği bir röportajda, ' Evet ben bir biseksüelim. Bu durumu reddetmiyorum ve bu durumun başıma gelen en güzel şey olduğunu düşünüyorum.' demiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lady Gaga

16. Lady Gaga

Şarkılarıyla LGBTİ toplulukların ikonu olmuş Lady Gaga, biseksüel olduğunu açıkça söyleyen sanatçılardan birisidir.

17. Michael Stipe

17. Michael Stipe

Alternatif rock müziğin ilk popüler gruplarından REM'in üyesi Michael Stipe kendisini %80 gay olarak açıklıyor, ancak biseksüel terimini kullanmayı doğru bulmuyor.  

'Erkekleri kesinlikle kadınlara tercih ederim. Kadınlarla birlikte oluyor, bundan zevk de alıyordum ta ki şu anki sevgilim yani aşık olduğum kişiyle tanışana kadar.'

18. Adam Lambert

18. Adam Lambert

2009 yılı American Idol şampiyonu olan ve efsanevi Queen grubunun hayatta kalan üyeleriyle turnelere katılan başarılı şarkıcı Adam Lambert, müzik camiasına girdiğinden beri eşcinsel olduğunu hiç saklamadı.

19. Fergie

19. Fergie

2000'li yıllara damgasını vuran Black Eyed Peas'in eski üyelerinden başarılı şarkıcı Fergie, Esquire dergisine verdiği bir röportajda cinsel kimliğini şu şekilde açıklıyor: 'Aklımda biseksüel olmamla ilgili en ufak bir soru işareti bile yok.'

20. Frank Ocean

20. Frank Ocean

Rap camiasının başarılı sanatçılarından Frank Ocean, 2012 yılında eşcinsel olduğunu açıklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Rita Ora

21. Rita Ora

Rita Ora biseksüel olduğunu, 2018 yılında yayınlanan ’Girls’ şarkısıyla birlikte açıklıyor: ''Girls' benim gerçeğimi temsil etmek için yazılmıştır ve hayatımdaki gerçek ve dürüst deneyimin doğru bir açıklamasıdır. Hayatım boyunca hem kadınlarla hem erkeklerle birçok romantik birlikteliğim oldu.'

22. Sam Smith

22. Sam Smith

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Sam Smith, Mayıs 2014'te verdiği bir röportajda eşcinsel olduğunu açıklamıştır.

23. Neil Tennant

23. Neil Tennant

Modern dans müziğiyle pop müziği karıştırarak, ritmik bir sentez yaratan efsanevi grup Pet Shop Boys'un Neil Tennant'ı, 1994 yılında Attitude dergisine verdiği bir röportajda eşcinsel olduğunu açıklamıştır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
121
45
41
16
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çaka bey

onedionun eşcinsellik reklamı yapmak için Soros vakfından para aldığını söyleyebilirim ama ispatlayamam

Can Arat

Herkesi koymuşsunuz :D Ricky Martin çok yakışıklı adamdı, kadın hayranları ciddi bir kitlesini oluşturuyordu ve adam ancak müziği bırakırken falan açıkladı b... Devamını Gör

Komutan Logar

Kadın kadına olması kadınların çoğunu rahatsız edebilir fakat biz erkekler için rahatsız edici olmuyor tam tersi hoşumuza gidiyor. Fakat erkek erkeğe olunca ... Devamını Gör

Kayra Crv

yazık sakat galina