Görüş Bildir
Haberler
Gençliği Başına Vurmuş Yirmili Yaşlarda Olan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken Birbirinden Şahane 22 Film

Gençliği Başına Vurmuş Yirmili Yaşlarda Olan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken Birbirinden Şahane 22 Film

Gençlik ateşiyle yanıp kavrulan, aşkın ilk heyecanlarını tadan, hayatın anlamını sorgulamaya başlayan yirmili yaştakiler için özel hazırladığımız bu film listesi sizi bazen güldürecek, bazen düşündürecek, belki de gözlerinizi dolduracak! Yılların eskitemediği klasiklerden, modern zamanların vazgeçilmezlerine kadar 22 şahane film sizi bekliyor. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Take Me Somewhere Nice, 2019

22. Take Me Somewhere Nice, 2019

IMDb: 6.3 

ÖzetHollanda'da bekar annesi tarafından büyütülen genç bir kız, kendilerini terk eden babasını ziyaret etmek için memleketleri Bosna'ya gider. Kuzeni ve onun en iyi arkadaşının da katılımıyla yola koyulurlar. 

Oyuncular: Sara Luna Zoric, Lazar Dragojevic, Ernad Prnjavorac 

Yönetmen: Ena Sendijarevic

21. Nowhere, 1997

21. Nowhere, 1997

IMDb: 6.4 

Özet: 18 yaşındaki bir genç kendi yolunu ararken karşısına Shannen Doherty, Christina Applegate, Traci lords, John Ritter, Kathleen Robertson gibi pop kültürün ünlü isimleri çıkıyor. 'Nowhere' duygusal bir çocuğun bu dünyada ölümsüz aşkı aramasından yola çıkaraktan günümüz çevremizde büyüyen pisliği gerçekliğiyle gözlemliyor. 

Oyuncular: James Duval, Rachel True, Nathan Bexton 

Yönetmen: Gregg Araki

20. Something in the Air, 2012

20. Something in the Air, 2012

IMDb: 6.4 

Özet: 70'lerin başı, Paris... Genç lise öğrencisi Gilles dönemin siyasal ve yaratıcı akımlarına kendini kaptırır. Arkadaşlarının çoğu gibi o da radikal düşünceleri ile kişisel tutkuları arasında gidip gelmektedir. Romantik karşılaşmalar ve sanatsal keşiflerle dolu bir yolculuk, dönemin çalkantıları içinde ait oldukları yeri bulmak isteyen Gilles ve arkadaşlarını önce İtalya'ya, oradan da Londra'ya sürükleyecektir. 

Oyuncular: Clément Métayer, André Marcon, Lola Créton 

Yönetmen: Olivier Assayas

19. Fat Girl, 2001

19. Fat Girl, 2001

IMDb: 6.4 

Özet: İki kız kardeş, karşı cinse merak duydukları ergenlik döneminde, ailece, şirin bir Fransız beldesinde tatile çıkarlar. Tatilde hukuk fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi yakışıklı bir İtalyan genci olan Fernando ile tanışırlar. Fernando bir gece Elena’yı, Anais ile paylaştığı odada baştan çıkarır ve Elena ilk cinsel deneyimini yaşar. Hem kız kardeşini hem de bu ilişkiyi kıskanan Anais’e bir köşede sessizde olanı biteni izlemek düşer. Kız kardeşi Elena, erkek vücudunu keşfederken Anais de şişmanlığıyla yüzleşerek her geçen gün daha da çok içine kapanmaktadır. 

Oyuncular: Anaïs Reboux, Roxane Mesquida, Libero De Rienzo 

Yönetmen: Catherine Breillat

18. Aloners, 2021

18. Aloners, 2021

IMDb: 6.8 

Özet: Bir kredi kartı şirketinin çağrı merkezinde çalışan Jina, yakın ilişkilerden kaçınan ve hem özel hayatında hem de işte yalnız olmayı tercih eden bir kadındır. Komşusunun yalnız başına öldüğünü öğrenince, o güne kadar pek de umurunda olmayan ilişkilerin eksikliğini hissetmeye başlar. 

Oyuncular: Jeong Da-eun, Seo Hyun-woo, Jeong-hak Park 

Yönetmen: Hong Seong-eun

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Zabriskie Point, 1970

17. Zabriskie Point, 1970

IMDb: 6.9 

Özet: Amerikan karşı kültürünün ‘68 sonrası düzen karşıtı doğasını ve nihilizmini yansıtmak için çağdaş Amerikan üniversite gençliğini kullanan film, radikal Marksist sınıf arkadaşlarını terk eden Mark’ın hikayesini beyazperdeye taşıyor. Bir polisi öldürdüğünden şüphelenilen Mark, çaldığı küçük bir uçakla çöle iniş yapar. Kız arkadaşı Daria ile Zabriskie’de buluşur ve onunla sevişir. Artık teslim olmaya hazırdır. 

Oyuncular: Mark Frechette, Daria Halprin, Paul Fix 

Yönetmen: Michelangelo Antonioni

16. My Own Private Idaho, 1991

16. My Own Private Idaho, 1991

IMDb: 7.0  

Özet: Film, sokakta yaşayan iki gencin hayatını konu alır: Mike Waters ve Scott Favor. Mike, anne babasını kaybettikten sonra hayatta kalmak için sokaklarda yaşamaya başlamıştır. Scott ise zengin bir ailenin oğludur ve babasının işleri için seyahat ederken Mike ile tanışır ve aralarında bir arkadaşlık başlar. Film, Mike'ın ailesinin izini bulmaya çalışırken, Scott'ın kendi hayatının gerçeklerini keşfetmesini de anlatır.  

Oyuncular: River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo  

Yönetmen: Gus Van Sant

15. The Dreamers, 2003

15. The Dreamers, 2003

IMDb: 7.1  

Özet: Isabelle ve erkek kardeşi Theo, bohem aileleri tatilde olduğu için Paris'te yalnız kalmışlardır. Matthew isimli Amerikalı bir öğrenciyi evlerine davet ederler. Üçünün de ortak özelliği ise filmlere olan düşkünlükleridir. Zamanla, konukla aralarındaki ilişki tutkularının peşinden cinselliği tüm yönleriyle keşfedecekleri arzu dolu bir oyuna dönüşür. Dışarıda ise devrim sesini çoktan yükseltmeye başlamıştır.  

Oyuncular: Michael Pitt, Louis Garrel, Eva Green  

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

14. The Spectacular Now, 2013

14. The Spectacular Now, 2013

IMDb: 7.1 

Özet: Sutter Keely şu anda yaşamaktadır. Lise son sınıf öğrencisi olan Sutter partilerin neşesidir. Erkek giyim mağazasında çalışan Sutter’ın geleceğe dair planları yoktur. Ancak kız arkadaşı tarafından terk edilince, çok sarhoş olur ve Aimee Finicky ile bir çimenlikte uyanır. Aimee çok farklıdır. Erkek arkadaşı yoktur ve bilim kurgu kitapları okumaktadır. Ancak Amy bir gelecek hayal ederken, Sutter büyüleyici olan şimdide yaşamakta olsa bile, birbirlerine çekilmişlerdir... 

Oyuncular: Miles Teller, Shailene Woodley, Kyle Chandler 

Yönetmen: James Ponsoldt

13. Elephant, 2003

13. Elephant, 2003

IMDb: 7.1  

Özet: Film, Amerika'da lise yıllarında yaşanan önemli olaylar çerçevesinde geçmektedir.  

Oyuncular: Elias McConnell, Alex Frost, Eric Deulen  

Yönetmen: Gus Van Sant

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Fallen Angels, 1995

12. Fallen Angels, 1995

IMDb: 7.6 

Özet: Katil, Ajan için çalışmaya başlayalı yüz elli beş gün olmuştur. Hayatını kazanmak için adam öldüren Katil duyguları dışında tam bir profesyoneldir. Bu duygular onun işlerini düzenleyen, iş bittikten sonra temizliği yapan ve onun nerede olduğu, ne yaptığı, nasıl yaşadığı konusunda biraz saplantılı görünen Ajana yöneliktir. Genç kadın, Katile olan zaafıyla mücadele etmiştir ancak şans ya da şansızlık eseri ikisi bir türlü bir araya gelememiştir. 

Oyuncular: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

11. Mustang, 2015

11. Mustang, 2015

IMDb: 7.6 

Özet: Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arar.  

Oyuncular: Güneş Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Tuğba Sunguroğlu  

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven

10. Y Tu Mamá También, 2001

10. Y Tu Mamá También, 2001

IMDb: 7.7 

Özet: 17 yaşlarında iki arkadaş; Julio ve Tenoch, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Ve kendilerinden büyük olan Luisa ile birlikte yolculuğa başlarlar. 

Oyuncular: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Daniel Giménez Cacho 

Yönetmen: Alfonso Cuarón

9. Blue Is the Warmest Color, 2013

9. Blue Is the Warmest Color, 2013

IMDb: 7.7   

Özet: 15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını fark eder ve işte o an hayatının değişeceğini anlar.   

Oyuncular: Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche   

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

8. Vagabond, 1985

8. Vagabond, 1985

IMDb: 7.7 

Özet: Nimes şehri yakınlarındaki kırsal bölgede, bir hendeğin içinde donarak ölmüş genç bir kızın cesedi bulunur. Çeşitli tanıklar kızla daha önceki ilişkilerini anlatmaya başlarlar. Mona'nın bir yerden diğerine gezen, yaşayabildiği yerde, kim onu kabul ederse onunla yaşayan, mesafeli, bağımsız ve pek de sempatik olmayan bir kız olduğunu söylerler.  

Oyuncular: Agnès Sandrine Bonnaire, Macha Méril, Stéphane Freiss 

Yönetmen: Agnès Varda

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. U.S. Go Home, 1994

7. U.S. Go Home, 1994

IMDb: 7.8 

Özet: Altmışlı yıllarda, Paris yakınlarındaki bir banliyöde, Martine bekâretini kaybetmek ister. 

Oyuncular: Alice Houri, Jessica Tharaud, Grégoire Colin 

Yönetmen: Claire Denis

6. The Worst Person in the World, 2021

6. The Worst Person in the World, 2021

IMDb: 7.8  

Özet: Julie, hangi mesleği seçeceğine karar veremeyen, ne çeşit bir erkekle mutlu olacağından emin olamayan enerjik bir genç kadındır. Özgür yaşamaya inancı onu hayatını paylaşmaya karar verdiği erkeklerle kolayca ilişki kurmaya yöneltir. Ama Julie eski ilişkilerin tamamen geçmişte kalmadığını, geleceğe de gölgelerini düşürebileceğini hesaba katmamıştır.  

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum  

Yönetmen: Joachim Trier

5. Boyhood, 2014

5. Boyhood, 2014

IMDb: 7.9  

Özet: Film, aynı oyuncu kadrosuyla 2002'den 2013'e kadar bir çocuğun büyüme hikayesini anlatıyor. Filmin merkezinde, boşanmış anne ve babası arasında gidip gelen Mason adlı bir çocuk var. Mason'ın annesi, onu ve ablasını tek başına büyütmeye çalışırken babası zaman zaman ortaya çıkıyor.  

Oyuncular: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke  

Yönetmen: Richard Linklater

4. Chungking Express, 1994

4. Chungking Express, 1994

IMDb: 8.0 

Özet: Film, PC 233 ve PC 633 yaka numaralı iki polisin sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrasında yaşamlarında yeni bir sayfa açmaya çalışmalarını konu ediyor. İçine düştükleri bu durumdan ve yemek yemek için uğradıkları 'Midnight Express' adlı büfeden başka ortak özelliği olmayan iki karakterin öyküleri de film içinde herhangi bir ortaklığa sahip değil. 

Oyuncular: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu-wai 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

3. Into the Wild, 2007

3. Into the Wild, 2007

IMDb: 8.1 

Özet: Genç Christopher McCandless’ın ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor.  

Oyuncular: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener 

Yönetmen: Sean Penn

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Trainspotting, 1996

2. Trainspotting, 1996

IMDb: 8.1 

Özet: Eroini ve kötü arkadaşları ardında bırakmak isteyen Mark Renton, zor da olsa temizlenir ve Londra’ya gider. Ama geçmişten kurtulmak o kadar kolay değildir, hele eski arkadaşları kapısında bitiverirse. 

Oyuncular: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller 

Yönetmen: Danny Boyle

1. A Clockwork Orange, 1971

1. A Clockwork Orange, 1971

IMDb: 8.3   

Özet: Alex, genç ve acımasız bir haydut olup arkadaşlarıyla birlikte geceleri masum insanlara saldırır. Yakalanıp rehabilitasyona gönderildiğinde şiddet dolu ve dehşet verici bir süreç yaşar.   

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates   

Yönetmen: Stanley Kubrick

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
grandport

3 - ınto the wıld dokunaklı bi film di. Kristin Stewart meşhur olmadan önce ufak bi rol aldı.

BÜSÜ.

Clockwork Orange ve Trainspotting 💯💯