Görüş Bildir
Haberler
Selam Dünyalı Biz Dostuz! İzleyenleri Farklı Galaksilerle Tanıştıran En İyi Uzay Temalı Bilim Kurgu Filmleri

Selam Dünyalı Biz Dostuz! İzleyenleri Farklı Galaksilerle Tanıştıran En İyi Uzay Temalı Bilim Kurgu Filmleri

elif vural
17.09.2023 - 17:01

Uzaylılar denilince ilk akla gelen sorulardan biri onların gerçek olup olmadıklarıyla ilgili. Hepimizin belki de en çok merak ettiği bu sorunun cevabını maalesef biz veremesek de, insanlar ve uzaylılar arasındaki ilişkinin beyazperde'ye nasıl yansıdığını sizlerle paylaşabiliriz. Bilim kurgunun en çok tercih edilen türlerinden biri olarak karşımıza çıkan uzay temalı filmleri sizler için derledik. Gelin en iyi 20 uzaylı filmini beraber inceleyelim..

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Earth to Echo (2014)

20. Earth to Echo (2014)

IMDb: 5.7/10

Özet: Sıkı dostlar Alex, Tuck ve Munch her daim macera peşinde koşarken macera onları bulur. Yaşadıkları mahallede yapımı başlayan bir inşaat tuhaf bir durum başgösterir, zira cep telefonlarına kimliği belirsiz bir yerden okuyamadıkları türden mesajlar gelmektedir ve bu durumu ailelerine açıklarlar. Ne var ki çocuklarını iyi tanıyan aileleri, bu mesajları çocuklarının hayal gücüne yorar. Şimdi iş başa düşmüştür ve üç dost aradıkları cevapları bulabilmek için yola koyulur. Kısa bir süre sonra gece karanlığının içerisinde ilk bakışta devasa bir kayaya benzeyen bir cisimle karşılaşırlar ve hemen ardından gizemli bir mavi ışık yanmaya başlar...

Yönetmen: Dave Green

Oyuncular: Teo Halm, Brian Bradley, Reese Hartwig

19. The Cat from Outer Space (1978)

19. The Cat from Outer Space (1978)

IMDb: 6/10

Özet: Üç bilim adamı, Dünya'da mahsur kalan bir Uzaylı kedinin eve dönmek için hasarlı uzay aracını tamir etmesine yardım ediyor, ancak çabaları beceriksiz ordu yetkilileri ve yabancı casuslar tarafından engelleniyor.

Yönetmen: Norman Tokar

Oyuncular: Harry Morgan, Sandy Duncan, Ken Berry

18. The Day the Earth Stood Still (1951)

18. The Day the Earth Stood Still (1951)

IMDb: 5.5/10

Özet: Film, ünlü bilim insanı Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) ile insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu'nun (Keanu Reeves) karşılaşması üzerine gelişiyor. Helen'in kontrolü dışındaki bir takım güç odakları Klaatu'ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle görüşmelerini istemezler. Helen ve üvey oğlu Jacob (Jaden Smith) da Klaatu'nun dünya dostu bir uzaylı olmasının ölümcül sonuçlar da verebileceğini farkederler. Helen'in yapması gereken, dünyayı yok etmek için gelen bu varlığa dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermektir; fakat bunun için çok geç kalmış olabilir.

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates

17. The Man Who Fell to Earth (1976)

17. The Man Who Fell to Earth (1976)

IMDb: 6.6/10

Özet: Gerçekte bir uzaylı, dünyaya gelirken hedeflerini yerine getirmek üzere insana benzer bir kılığa girmiştir. Thomas Jerome Newton, her şeyden önce burada işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak zorundadır. İlk başta ufak keşifler yaparak avukatı Oliver’ın da yardımıyla patentler alır. Kazandığı parayı iyi değerlendirerek kısa sürede çok zengin bir adama dönüşür. Siyasi ve maddi gücü hatırı sayılır seviyeye geldiğinde Newton bu gezegene gelme amacını unutmuş gibi davranmaya ve işi ağırdan almaya başlar. Artık bir sevgilisi de vardır. Elde ettiği gücü kazanma sebebi sanki görevini yerine getirecek şartları yaratmak değilmiş gibi dünyevi zevklere kapılır. Elbette bu ağırdan almanın bir bedeli olacaktır. Devletin içinden bir takım güçler, bu uzaylının geçmişi ve gerçeğini kurcalamaya başlayacaktır şüphesiz.

Yönetmen: Nicolas Roeg

Oyuncular: David Bowie, Buck Henry, Candy Clark

16. Earth Girls Are Easy (1988)

16. Earth Girls Are Easy (1988)

IMDb: 5.4/10

Özet: Güney Kaliforniyalı bir kız, uzay gemileri yüzme havuzuna indikten sonra üç tüylü uzaylıyla arkadaş olur.

Yönetmen: Julien Temple

Oyuncular: Jim Carrey, Geena Davis

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Contact (1997)

15. Contact (1997)

IMDb: 7.5/10

Özet: Çocukluğundan gelen merak ve heyecanla dünya dışı yaşamlara ve varlıklara inanan Dr. Eleanor Arroway, bu tutkusunu çocuk yaşta kaybettiği babasının da yardımlarıyla bir mesleğe dönüştürür. Dr. Arroway SETI isimli programda çalışan, dünya dışı varlıkları araştıran bir ekibin önemli gökbilimcilerinden biridir. Çocukluğundan bu yana umudunu asla kaybetmeyen ve her seferinde daha tutkulu bir şekilde radyo sinyallerini dinleyen kadın ihtiyacı olan fon desteğini de elde ettiğinde, rekabetçi çalışma ortamına ve uğradığı haksızlaklara rağmen, hayalini kurduğu ve gerçekliğine sıkı sıkıya tutunduğu dünya dışı varlıklardan ilk mesajını alacaktır. 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

14. Mac and Me (1988)

14. Mac and Me (1988)

IMDb: 3.4/10

Özet: Dağlar, kraterler ve tuhaf yapılardan oluşan çok uzak bir gezegende insanın görünümünü andıran bir aile yaşamaktadır. İki çocuklu bu ailenin insanlardan farkı derilerinin saydam olması ve kendi aralarında karmaşık bir sistemde iletişim kurmalarıdır. Sıradan bir hayat süren bu ailenin huzuru, gezegenlerine inen bir uzay gemisiyle bozulur... NASA'ya ait olan bu araç gezegende keşif yapmak için buraya gelmiştir. Yaşanan bir aksilik sonrasında NASA uydusunda sıkışıp kalan aile, dünyaya iniş yapar. Sonrasında özel yetenekleriyle kaçıp kurtulmaya çalışırlarken, ailenin en küçüğünün yolları küçük bir çocukla kesişir ve aralarında sıradışı bir dostluk başlar...

Yönetmen: Stewart Raffill

Oyuncular: Christine Ebersole, Jonathan Ward, Tina Caspary

13. The Iron Giant (1999)

13. The Iron Giant (1999)

IMDb: 8.1/10

Özet: 1958 yılında dev bir robot, Amerika’nın Maine eyaletinin küçük bir kasabasına düşer ve çevre halkını dehşete düşürür. Bir gün Hogarth adında 9 yaşında bir çocukla arkadaş olur ve bu arkadaşlık ona insaniyet ve cömertlik kavramlarını kazandırır. 

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Eli Marienthal, Vin Diesel, Jennifer Aniston

12. Arrival (2016)

12. Arrival (2016)

IMDb: 7.9/10

Özet: Film, ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks'in hikayesini anlatıyor. Birden çok uzay gemisi dünyaya iniş yapınca dünya adeta sarsılır. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks çağrılır. Doktora yardımcı olması için de fizikçi Ian Donnelly seçilir. İkilinin artık en önemli görevi uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu belirleyebilmektir. Bu süreçte bir diğer zorluk da ordunun ısrarcı bir şekilde saldırı yanlısı olması olacaktır...

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

11. Meatballs Part II (1984)

11. Meatballs Part II (1984)

IMDb: 3.7/10

Özet: Bir grup çocuk, maddi bir başarısızlık olan bir yaz kampını kurtarmaya çalışır.

Yönetmen: Ken Wiederhorn

Oyuncular: John Mengatti, Hamilton Camp, Richard Mulligan

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Batteries Not Included (1987)

10. Batteries Not Included (1987)

IMDb: 6.6/10

Özet: Yaşlı bir çift olan Frank ve Faye Riley'in sahip olduğu apartman, bölgede uygulanacak yeni proje gereğince yıkılıp yeniden inşa edilecektir. Ancak çift ve kiracıları buna kesinkes karşıdır. Kiracılar evi terk etmemekte direnince projenin yetkili müdürü zor kullanmaya karar verir ve belalı Carlos ile çetesini apartman sakinlerinin üzerine salar. Aynı akşam esrarengiz uçan cisimler Riley'lerin apartmanına iner ve içinden dünya dışı iki varlık iner. Kısa sürede apartman sakinleri ve yabancı yaratıklar arasında bir dostluk başlar ve yaşadıkları yeri kaybetmemek için birlikte savaşmaya başlarlar.

Yönetmen: Matthew Robbins

Oyuncular: Hume Cronyn, Jessica Tandy, Frank McRae

9. Transformers (2007)

9. Transformers (2007)

IMDb: 7/10

Özet: Çok uzun zaman önce, çok uzaklardaki Cybertron gezegeninde bir savaş başlamak üzeredir. Burası başka yapılara bürünebilen robotların dünyasıdır. Her yerde olduğu üzere bu gezegende de robotlar da iyiler ve kötüler olarak ayrılmaktadırlar. Kendilerince başka amaçlar uğrunda mücadele eden bu transformerlar, gezegenin yakıtı biterken uzay ortamındaki diğer yakıt kaynaklarının arayışına girerler. Hal böyleyken bu arayış onları Dünya’ya kadar yönlendirecektir. İstedikleri anda arabaya, gemiye ya da uçağa dönüşebilen bu robotlar, bu kez Dünya’yı ele geçirmek için savaş açacaklardır. Elbete bu savaşı başlatanların tam karşısında iyi huylu robotlar baş rolde olacaklardır. 

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel

8. E.T. the Extraterrestrial (1982)

8. E.T. the Extraterrestrial (1982)

IMDb: 7.9/10

Özet: Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

7. Supersonic Saucer (1951)

7. Supersonic Saucer (1951)

IMDb: 5.5/10

Özet: Bir grup okul çocuğu Venüs'ten bir uzaylıya rastlar ve onu kaçırmaya çalışan bir suçlu çetesine karşı ona yardım eder.

Yönetmen: Guy Fergusson

Oyuncular: Fella Edmonds, Gillian Harrison, Marcia Manolescue

6. Starman (1984)

6. Starman (1984)

IMDb: 7/10

Özet: Voyager 1’e cevaben Dünya’ya barış mesajı getiren bir uzaylının gemisi düşünce, yakalanmaktan korkan pilotu bir insan kimliğine bürünerek sıvışır. Jenny’nin ölmüş kocasının yerine geçen uzaylı aslında çok iyi biridir ve ilk başta zor olsa da olsa genç kadının güvenini kazanmayı başarır. Birlikte uzaylı dostlarının onu gelip alacağı Nevada çölüne doğru zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Bu arada yetkililer bu dünya dışı varlığı ele geçirip üzerinde deneyler yapmaya kararlıdır. Müthiş bir kovalamaca başlar.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Jeff Bridges, Karen Allen, Charles Martin Smith

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Paul (2011)

5. Paul (2011)

IMDb: 6.9/10

Özet: Film, Comic-Con’a katılmak için ABD’ye giden iki çizgi-roman fanatiğinin yol boyunca başından geçen komik maceraları anlatıyor. İkilinin yolculukları yolda karşılaştıkları Paul isimli uzaylı ile bambaşka bir hale bürünecektir...

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen

4. Cocoon (1985)

4. Cocoon (1985)

IMDb: 6.9/10

Özet: Terkedilmiş görünen komşu evin havuzuna kaçamak gece ziyaretleri yapan bir grup ihtiyar, havuzun dibindeki dev istiridyemsi şeyler bulurlar. Ardından gençleşmeye başladıklarını hissederler. İşin aslı, Walter isimli bir uzaylı, kendi gezegeninden 20 arkadaşını kurtarmak için dönmüştür. Walter, bir nevi kış uykusundaki uzaylıları barındıran bu kozaları florida sahilinden çıkartıp evin havuzunda depolamaktadır. İhtiyar kafadarlara, bu kimseye söylemedikleri sürece havuzda gelip yüzmeye devam edebilecekleri söylenir. Ancak havuz kısa sürede daha fazla ziyaretçiyle dolacaktır. 

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Don Ameche, Wilford Brimley, Brian Dennehy

3. The Brother from Another Planet (1984)

3. The Brother from Another Planet (1984)

IMDb: 6.8/10

Özet: Siyah bir insan görünümünde dilsiz bir uzaylı, Harlem sokaklarında outer-space ödül avcıları tarafından kovalanır.

Yönetmen: John Sayles

Oyuncular: Rosanna Carter, Daryl Edwards, Joe Morton

2. Sonic the Hedgehog (2020)

2. Sonic the Hedgehog (2020)

IMDb: 6.5/10

Özet: Kirpi Sonic, peşine düşen yetkililerden kurtulup, şeytani doktorun elinde bulunan yüzükleri geri almaya çalışan Sonic'in hikayesini konu ediyor. Hükümet, insan biçiminde bir kirpi olan Sonic’i yakalamak için peşine düşer. Devlet görevlileri her yerde Sonic’i aramaya başlar. Sonic ise bu sırada şeytani Dr Eggman’ın ele geçirdiği yüzükleri geri almaya çalışmaktadır. Küçük bir kasaba olan Green Hills’in şerifi Tom Wachowski, Sonic’in peşine düşen hükümet yetkililerinden kaçmayı başarıp, doktordan yüzükleri geri alabilmesi için yardım etmeye karar verir. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: Jim Carrey, Ben Schwartz, James Marsden

1. Close Encounters of the Third Kind (1977)

1. Close Encounters of the Third Kind (1977)

IMDb: 7.6/10

Özet: 1945’te esrarengiz bir şekilde kaybolmuş bir uçak aniden Mojave Çölü’nde ortaya çıkar. Bir yolcu uçağının pilotu tanımlanamaz parlak bir nesneyle karşılaşır. Ve basit bir elektrik teknisyeni olan Roy Neary bir 'yakın karşılaşma' yaşar. Hatta gördüğünü iddia ettiği UFO’dan geriye bir de güneş yanığı hatıra kalır. işi bırakıp evde tuhaf bir projeye gömülen Roy’da ailesini endişenldiren bir hal vardır. Roy yalnız değildir. Dünyanın bir çok yerinde insanlar belirli bir amaç için harekete geçmiş gibidir. Uzaylılarla müzik yoluyla iletişim kurulabileceğine inanan Fransız araştırmacı Claude ve çocuğunu esrarengiz bir şekilde kaybeden anne Jillian, UFO’larla karşılaşan sayısız insandan sadece ikisidir. Ve onlar da Roy gibi esrarengiz bir şekilde harekete geçmişlerdir. Sonunda Wyoming’deki Devil’s Tower’da önemli bir buluşma ve değiş tokuş yaşanacaktır.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rakun Rakuniye

"Turist Ömer uzay yolunda" nın bu listede olmaması üzdü.

cameronello

Sonic'in uzaylı olarak listeye alınması güldürdü ama şaşırtmadı, burası onedio. Adı üzerinde kirpi sonic, nasıl bir uzaylı olabilir ki?