Görüş Bildir
Haberler
İzleyenleri Sarsacak Uzaylı İstilası Temalı Bilim Kurgu Filmleri

İzleyenleri Sarsacak Uzaylı İstilası Temalı Bilim Kurgu Filmleri

Eda Özkan
15.04.2022 - 10:00

Uzaylılar, her zaman ilgimizi çeken konulardan biridir. E haliyle kafamızdaki halleri, beyazperdeye de yansıtılmıştır. Onedio olarak sizler için izleyenleri sarsacak uzaylı istilası temalı bilim kurgu filmlerini listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Edge Of Tomorrow (2014)

1. Edge Of Tomorrow (2014)

IMDb: 7.9

Özet: Yakın gelecekte geçen filmde, Mimics adlı bir uzay birliği tarafından hasar verilen şehirler ve hüsrana uğratılmış milyonlarca insan vardır. Ne yazık ki dünyadaki hiçbir ordunun bu uzaylıların gücüne erişebilecek bir gücü ve hızı yoktur. Gezegeni kurtarmanın tek yolu ise dünya üzerindeki tüm birliklerin güçlerini birleştirmesi olacaktır. 

Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

Yönetmen: Doug Liman

2. Arrival (2016)

2. Arrival (2016)

IMDb: 7.9

Özet: Ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks’in hikayesini anlatan bu filmde Dünya’ya iniş yapan ve indiğinde Dünya’yı adeta sarsan birden çok uzay gemisi vardır. Uzaylıların amaçlarının ne olduğu bilinmese de onlarla iletişim kurmanın yolları aranır. Bu noktada uzaylılarla iletişim kurması için Dr. Louise Banks görevlendirilir. Doktorun yardımcısı ise Fizikçi Ian Donnelly seçilir. Artık bu ikilinin en önemli görevi, uzaylıların isteğinin barış mı yoksa savaş mı olduğunu belirlemektir.  

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Yönetmen: Denis Villeneuve

3. A Quiet Place (2018)

3. A Quiet Place (2018)

IMDb: 7.5

Özet: Neredeyse kimselerin olmadığı bir kırsalda yaşam süren 2 çocuklu bir aile, birbirleriyle sadece işaret dili ile anlaşmaktadır. Bunun bir sebebi vardır: Aile konuşamadığı için değil, ses çıkaracak herhangi bir hareketten uzak durmak zorunda oldukları için konuşmamaktadır. Ancak günün birinde, çocukların birbirleriyle oynarken düşürdükleri bir lamba, ailenin peşindeki varlığın dikkat kesilmesine neden olacak ve aile, sessizliği bozmanın bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Yönetmen: John Krasinski

4. Independence Day (1996)

4. Independence Day (1996)

IMDb: 7.0

Özet: 2 Temmuz'da meydana gelen bir atmosfer olayı, herkesi şaşırtır. Bu olay, dünyadaki komünikasyon sistemlerine zarar vermektedir. Herkes neler olduğunu merak ederken silahlı kuvvetler, daha önce hiç şahit olunmamış bazı nesnelerin dünyaya doğru geldiği bildirisini verir. Başta meteor sanılsa da bunlar aslında uzay gemileridir. Şimdi dünya, çok köklü bir saldırının altında kalacaktır ve insanların kurtuluşu için, savaştan başka çare yoktur. 

Oyuncular: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum

Yönetmen:  Roland Emmerich

5. Cloverfield (2008)

5. Cloverfield (2008)

IMDb: 7.0

Özet: İnsanlık, New York'a düzenlenen bir canavar saldırısının tehdidi altındadır. Şimdi tek gereken, bu durumdan çıkmak için el birliği ile mücadele etmektir. 

Oyuncular: Michael Stahl-David, Lizzy Caplan, Jessica Lucas

Yönetmen: Matt Reeves

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Super 8 (2011)

6. Super 8 (2011)

IMDb: 7.0

Özet: Area 51, Nevada'daki gizli bir askeri bölgedir. Bu bölgeden Ohio'ya ise çok özel bir kargo taşınmaktadır. Ancak kargoyu taşıyan trene düzenlenen bir saldırı sonucu trenin raydan çıkması, kargonun serbest kalmasına ve dünyanın büyük bir tehdit altına girmesine neden olacaktır.

Oyuncular: Kyle Chandler, Joel Courtney, Elle Fanning

Yönetmen: J.J. Abrams

7. Oblivion (2013)

7. Oblivion (2013)

IMDb: 7.0

Özet: Askeri bir yönetimin Oblivion'dan, Dünya isimli terk edilmiş bir gezegene yetenekli askerleri Jack'i göndermesi, büyük bir keşfe yol açacaktır. Bu keşif, Jack'in insanların yok olmadan önce hangi koşullarda yaşayarak nasıl bir hayat sürdüklerini anlamasına yardımcı olur. Ancak dünyanın bu duruma gelmesine sebep olan istilacı uzaylılar hala gezegende varlıklarını sürdürmektedir. Jack, bu görevde ilerlerken karşısına beklenmedik sürprizler çıkmak üzeredir. 

Oyuncular: Tom Cruise, Olga Kurylenko, Morgan Freeman

Yönetmen: Joseph Kosinski

8. The World's End (2013)

8. The World's End (2013)

IMDb: 7.0

Özet: 5 eski arkadaşın yirmi yıllık ayrılıklarından sonra tekrar bir araya gelmesi bir karara bağlıdır. Eski dostların niyeti, dünyanın sonunu getirmektir.

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman

Yönetmen: Edgar Wright

9. Signs (2002)

9. Signs (2002)

IMDb: 6.8

Özet: Eski bir rahip olan Graham Hess, geçmişinde birçok kötü olay yaşayarak inancını kaybetmiş bir adamdır. Uzun süredir sürdüğü hayattaki mesleği ise çiftçiliktir. Kardeşi ve kızı ile monoton bir hayat süren Graham'ın hayatı, tarlasında şahit olduğu işaretlerden sonra değişecektir. 

Oyuncular: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin

Yönetmen: M. Night Shyamalan

10. Annihilation (2018)

10. Annihilation (2018)

IMDb: 6.8

Özet: Area X bölgesi, daha önce hiç şahit olunmamış anormal faaliyetlerden sonra hükumet tarafından karantinaya alınmış ve on yıllar önce kıtanın geri kalanından ayrılmıştır. Burada artık doğa hüküm sürmektedir ve insanların son izleri de silinmiştir. Bir gün, bölgeye gönderilen keşif grubunun raporu, buranın el değmemiş bir cennet olduğudur. Ancak ardı sıra giden gruplar, döndüklerinde ölümle yüzleşmişlerdir. İkinci grup intiharla, üçüncü grup dost ateşi ile, son gönderilen on birinci grup ise kanserle hayatlarına veda etmiştir. On ikinci grup ise buranın sırrını anlamaya kararlıdır. Bir biyolog, antropolog, psikolog ve araştırmacıdan oluşan grup, kendilerini neyin beklediğini bilmedikleri bu bölgenin sırrını çözmekte başarılı olabilecekler midir?

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez

Yönetmen: Alex Garland

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Attack The Block (2011)

11. Attack The Block (2011)

IMDb: 6.7

Özet: Güney Londra'nın ücra bir semtinde yaşayan bir grup ergen, geceleri kavgalara karışıp, gasp soygun gibi suçlar işleyen bir çete oluşturmuşlardır. Bir gün yine bir soygun sırasında gökyüzünden inen parlak bir cismin yanlarındaki arabanın üzerine düşmesi sonucunda çete, ellerindeki sopalarla bir metre boyundaki tüy kaplı uzaylıyı öldürünce, işler çok karışacaktır. 

Oyuncular: Nick Frost, Jodie Whittaker, John Boyega

Yönetmen: Joe Cornish

12. The Vast of Night (2019)

12. The Vast of Night (2019)

IMDb: 6.7

Özet: Karizmatik bir radyo programcısı ve genç bir santral operatörünün kasabanın hayatının değişmesine yol açacak bir frekansı keşfetmelerini konu alan yapım, oldukça farklı bir hikayeye sahip. 

Oyuncular: Sierra McCormick, Jake Horowitz, Gail Cronauer

Yönetmen: Andrew Patterson (I)

13. Ender's Game (2013)

13. Ender's Game (2013)

IMDb: 6.6

Özet: Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen yapım, uzaylıların saldırısı sonucunda hayatta kalmaya çalışan insanlığın, Buggers isimli, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan yaratıklara karşı girdikleri mücadeleyi konu almaktadır. 

Oyuncular: Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld

Yönetmen: Gavin Hood

14. Life (2017)

14. Life (2017)

IMDb: 6.6

Özet: İnsanlık, uluslararası uzay istasyonunda görevli altı kişinin yapacağı tarihi bir keşfin eşiğindedir. Mars'ta hayat olduğuna dair ipuçları bulan ekibin araştırmaları ilerledikçe, beklenmedik olaylar da başlarına gelecektir. 

Oyuncular:  Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson

Yönetmen: Daniel Espinosa

15. The Tomorrow War (2021)

15. The Tomorrow War (2021)

IMDb: 6.6

Özet: Uzaylı istilası sonucu mücadele veren insanlık, ne yazık ki büyük bir yenilgiye uğramıştır. Ancak kararlı bilim insanları, dünyayı geri kazanıp sistemi değiştirebilmek adına yetenekli askerler yetiştirmeye karar verir. Şimdi insanlığın kaderi, bilim insanları tarafından keşfedilen yeni bir yolla yetiştirilmiş askerlerin elindedir. 

Oyuncular: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons

Yönetmen: Chris McKay

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. War of the Worlds (2005)

16. War of the Worlds (2005)

IMDb: 6.5

Özet: Ray Ferrier, uzun süredir işleri yolunda gitmediğinden kendini mutsuz hisseden bir adamdır. Düşük kazançla geçindirmeye çalıştığı ailesi ile birlikte New Jersey'de yaşam sürmektedir. Bir gün üç ayaklı savaş araçlarının dünyaya inerek uzaylıların gezegeni işgal etmesi,, Ray'in kızını ve ailesini korumak zorunda kalmasına neden olacaktır. 

Oyuncular: Tom Cruise, Dakota Fanning, Justin Chatwin

Yönetmen: Steven Spielberg

17. The Endless (2017)

17. The Endless (2017)

IMDb: 6.5

Özet: İki kardeşin şifreli bir video mesajı almaları, yıllar önce terk ettikleri UFO tarikatına geri dönmelerine neden olur. Bu tarikatta gizemli olaylar baş göstermektedir ve kardeşler, görünürde imkansız olan bir gerçeği ortaya çıkarmak üzere mücadele vermektedir. Eğer görevleri başarısızlık ile sonuçlanırsa hayatlarının geri kalanında tarikatta kalmak zorunda kalacaklardır. Görev, istedikleri gibi sonuçlanabilecek midir?

Oyuncular: Justin Benson, Aaron Moorhead, Lew Temple

Yönetmen Justin Benson, Aaron Moorhead

18. Dark Skies (2013)

18. Dark Skies (2013)

IMDb: 6.3

Özet: Daniel ve Lacey Barret, sessizliğin ve huzurun hakim olduğu bir banliyöde yaşamlarını sürdüren mutlu bir ailedir. Güveli yaşamları, akıl almayacak olaylara şahit olduklarında değişecek ve ölümcül bir güç tarafından tehdit edilen aile, hayatlarını kurtarmak adına zorlu bir mücadeleye girişecetir. 

Oyuncular: Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo

Yönetmen: Scott Charles Stewart

19. Under the Skin (2013)

19. Under the Skin (2013)

IMDb: 6.3

Özet: Isserley, insan formunda dünyaya gönderilmiş bir uzaylıdır.  Bu uzaylının amacı, yol kenarındaki otostop çeken insanları toplayarak yemekten ibarettir. 

Oyuncular: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay

Yönetmen: Jonathan Glazer

20. Spectral (2016)

20. Spectral (2016)

IMDb: 6.3

Özet: Bir özel harekat ekibi, New York'u ele geçirmek üzere dünyaya inen doğa üstü güçleri alt etmek üzere görevlendirilmiştir. Şehir merkezine gönderilen ekip, başarıyı yakalayabilecek midir?

Oyuncular: James Badge Dale, Bruce Greenwood, Emily Mortimer

Yönetmen: Nic Mathieu

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Evolution (2001)

21. Evolution (2001)

IMDb: 6.1

Özet: Wayne, yaklaşan itfaiyecilik sınavına gece çölde hazırlandığı sırada bir meteorun düşmesine şahitlik eder. Ertesi gün Dr. Ira Kane adındaki biyaloji hocası ve Harry Block adındaki coğrafya öğretmeni ile birlikte mağaraya gitmek ve meteora ulaşmak üzere yola çıkacaklardır.

Oyuncular: David Duchovny, Julianne Moore, Orlando Jones

Yönetmen:  Ivan Reitman

22. Captive State (2019)

22. Captive State (2019)

IMDb: 6.0

Özet: Chicago'nun bir mahallesinde geçen film, dünya dışı güçlerin gezegeni işgal etmesini konu almaktadır. İşbirlikçi ve muhaliflerin bakış açılarına da göz gezdiren film, izleyenler tarafından beğenilen bir hikayeye sahip.

Oyuncular: Ashton Sanders, John Goodman, Vera Farmiga

Yönetmen: Rupert Wyatt

23. Extinction (2018)

23. Extinction (2018)

IMDb: 5.8

Özet: Bir babanın hayatta başına gelmesinden en çok korktuğu şeyler ile yüzleşmesini konu alan yapımın başrolünde Michael Pena rol alıyor. Peter adındaki aile babasının hayatta başına gelmesinden en çok korktuğu şey, dünyayı uzaylıların istila etmesidir. Bir gün uzaylıların dünyayı istila etmesi, Peter'ın korkuları ile yüzleşmesine neden olacak ve genç adam, ailesini koruyabilmek adına büyük bir çaba göstermek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Michael Peña, Lizzy Caplan, Israel Broussard

Yönetmen: Ben Young

24. Battle: Los Angeles (2011)

24. Battle: Los Angeles (2011)

IMDb: 5.7

Özet: 1942 yılında Los Angeles üzerinde uçan kimliği belirsiz bir cisimle karşılaşan ABD kuvvetlerinin, aradan yıllar geçmesi ardından uzaylıların geri dönüşünü ile dünyayı savunmaya çalışmalarını konu alan yapımda Kel Mitchell, Nia Peeples gibi oyuncular yer almaktadır. 

Oyuncular: Kel Mitchell, Nia Peeples, Gerald Webb

Yönetmen: Mark Atkins

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın