Görüş Bildir
Haberler
Geçmişin Derinliklerinde Kaybolmanızı Sağlayacak Birbirinden Başarılı 15 Tarihi Dönem Yapımları

Geçmişin Derinliklerinde Kaybolmanızı Sağlayacak Birbirinden Başarılı 15 Tarihi Dönem Yapımları

Lucia
08.12.2021 - 07:45

Tarihin derinliklerinde bir zaman yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?

Not: Filmlerin ve dizilerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alaz1/15-alt...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The White Queen

1. The White Queen

IMDb: 7.8

2013'da yayınlanan, Philippa Gregory'nin kitabından uyarlanan dizi, İngiltere tarihinde War of the Roses olarak bilinen dönemde yaşamış Kral Edward IV'ün Elizabeth Woodville'le tanışmasından itibaren yaşadığı hayatı konu ediniyor.

2. The Spanish Princess

2. The Spanish Princess

IMDb: 6.9

İspanya Prensesi Aragonlu Catherine'nin hayatını konu alan The Spanish Princess; kostümleri ve dekorlarıyla sizleri tarihsel anlamda oldukça verimli geçen bu yıllara götürecek.Özellikle Tudor Hanedanı'na ilgi duyan dizi bağımlıları için bu dizi sizlere sarayın kapılarını aralıyor.

3. Reign

3. Reign

IMDb: 7.5

Kraliçe Mary’nin bilinmeyen ve daha önce anlatılmamış iktidara yükselme hikayesi; 15 yaşında ve Prens Francis ile nişanlıyken Fransa’ya gelmesi ve üç yakın arkadaşıyla yaşadıkları anlatılıyor. Öfkeli düşmanlar, karanlık güçler ve cinsel entrikalar dünyasında sarayda yaşarken hayatta kalma hikayesini izliyoruz.

4. Victoria

4. Victoria

IMDb: 8.2

Bir sabah yatağından Büyük Birtanya'nın yeni kraliçesi olarak uyanan 18 yaşındaki Victoria'nın, aşk, ihtiras, ihanet ve politik oyunlarla çevrelenen hikayesi, etkileyici bir görsellikle anlatılıyor.

5. Outlander

5. Outlander

IMDb: 8.4

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall; gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır. Aşk, bilim kurgu, tarih ve maceranın tek bir hikayede buluşması olarak tanımlanan Outlander; Diana Gabaldon’ın aynı isimli çoksatan kitabından uyarlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bridgerton

6. Bridgerton

IMDb: 7.3

Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton, ailesinin izinden gidip çok seveceği bir adamla evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeyi teker teker adayları eler. Ancak Leydi Whistledown’ın hazırladığı bir skandal, Daphne’nin adının lekelenmesine neden olur. Bu sırada sosyeteye yeni katılan kızların annelerinin gözdesi olan Hastings Dükü ile Daphne arasında bir çekim oluşur.

7. Rise Of Empires: Ottoman

7. Rise Of Empires: Ottoman

IMDb: 7.9

Yarı belgesel niteliğindeki bu dizi Netflix tarafından global pazara sunulan Türk dizileri arasında yer alıyor. Belgesel - dram türünde kategorize edilebilecek bu dizi, İngilizce orijinal dil seçeneği ile yayımlanıyor. Genç padişah Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan dizi, tarihsel gerçeklerle destekleniyor. Farklı bir bakış açısıyla dönemin Osmanlı Sarayı'na ve padişahların iç dünyasına göz atmak isterseniz, bu dizi size aradığınızdan fazlasını sunabilir.

8. Versailles

8. Versailles

IMDb: 7.9 

Dizinin adından da anlaşılabileceği üzere konumuz Versay Sarayı. Dizi Fransız Kralı 14. Louis'yi ve Versay Sarayı'nın inşa edildiği dönemi konu alıyor. Fransa'nın ünlü diplomasisi, görgü kuralları ve hatta moda gibi olguları işleyen dizide bolca saray entrikası da var.

9. Marie Antoinette

9. Marie Antoinette

IMDb: 6.5

Antonia Fraser’ın çok satan kitabından, Sophia Coppola tarafından beyazperdeye uyarlanan film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor. Dönemin politik ve siyasi şartları gereğince Fransa kralıyla evlendirilen genç Avusturya kraliçesi Marie Antoniette, yaşamını sürdüreceği bu yeni hayat düzeninde çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Kayıtsız ve ilgisiz bir kocaya sahip olan genç kraliçe, Versailles sarayının ihtişamlı gölgesi altında çeşitli siyasi oyunlara ve politik hesaplaşmalara tanık oluyor.

10. Shakespeare in Love

10. Shakespeare in Love

IMDb: 7.1

1590 Londra’sı… Kendisi hakkında oldukça büyük umutlar beslenen bir oyun yazarı William Shakespeare, tiyatronun baskısının altında, yazar tıkanıklığıyla beraber ezilmektedir. Son yazdığı oyunlar ne yaparsa yapsın bir adım öteye gitmemektedir. Artık kendi yeteneklerini sorgulamaya başladığı bir dönemde karşısına Viola isimli güzel bir kız çıkar. William’ın ondan alacağı ilham, tüm zamanların en büyük oyun yazarlarından birinin şahlanmasını tetikleyecektir. John Madden’ın gösterildiği sene oldukça önemli dallarda tam 7 Oscar heykelciğini kucaklayan filmi Shakesepare in Love’un başrollerinde Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow ve Colin Firth gibi oldukça tanıdık isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Emma

11. Emma

IMDb: 6.7

Zeki, zengin ve bekâr Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek arkadaşı Harriet Smith’e uygun bir eş bulmaya kalkışınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

12. Sense and Sensibility

12. Sense and Sensibility

IMDb: 7.7

Mr. Dashwood öldüğünde geride kalan eşi ve Elinor, Marianne ve Margaret isimli üç kızı, kendilerine kalan mirasla yıkıma uğrar. Mr. Dashwood, dönemin yasaları gereğince, tüm mirasını eski evliliğinden olan oğlu John'a bırakmak zorunda kalmıştır. John, açgözlü ve kibirli karısı Fanny'i de yanına alıp babasından miras kalan ve üvey ailesinin yaşadığı bu eve taşınır. Maddi olarak büyük sıkıntılar yaşayan genç kızlar ve annesi, zamanla sınıfsal farklılıkların da zorluklarıyla karşılaşırken iki kız kardeşin aşk hayatı işleri iyice zora sokar.

13. Belle

13. Belle

IMDb: 7.3

Gerçek bir öyküye dayanan film, 18. yüzyılda yaşayan Dido adındaki melez bir kadının başından geçenleri konu ediyor. Dido, aristokrat büyük amcası ve karısı tarafından ayrıcalıklı bir şekilde büyütülmüş olmasına rağmen derisinin rengi yüzünden uygun sosyal konuma gelememektedir. Ancak Dido kendini, pozitif değişiklik yaratmak isteyen genç ve idealist bir avukata aşık bulunca iki dünya arasında sıkışmış bulur.

14. Little Women

14. Little Women

IMDb: 7.8

Küçük Kadınlar, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikâyesini anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

15. Pride and Prejudice

15. Pride and Prejudice

IMDb: 7.8

Film, Jane Austen’in beş kız kardeş, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet’i anlatan romanından uyarlanmıştır. Hikaye George dönemi İngilteresi’nde geçer. Ailenin yaşamı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir.  Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin yaşamları umulmadık bir biçimde karmaşıklaşacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Bu tarz dizileri filmleri severim.