Görüş Bildir
Haberler
Geçici Yaz Aşkları Şöyle Dursun Biz Gerçeklerden Bahsedelim! Psikolojiye Göre Aşık Olduğunuzun 13 Kanıtı

Geçici Yaz Aşkları Şöyle Dursun Biz Gerçeklerden Bahsedelim! Psikolojiye Göre Aşık Olduğunuzun 13 Kanıtı

Aşık olmak, şimdiye kadar hissetmediğiniz duyguların en güzeli diyebiliriz. Başına gelip mutlu sona erenler için eşsiz bir duygudur. Her şeyin daha güzel, daha farklı göründüğü bir zaman dilimi düşünün işte aşık olmak tam da böyle bir şey. Onu her görüşünüzde, ilk defa görüyormuş gibi heyecanlanmak, bir anda sıcaklamak, ellerimizin birbirine karışması gibi komik durumlar ortaya çıksa da insan, bu heyecanın hiçbir zaman bitmemesini istiyor. Kendimize daha güzel hissettiğimiz ve bir anda bütün problemlerin ortadan kalktığı, kriterlerimizin bir anda değiştiği ve aşık olduğumuz kişiye göre şekillendiği bu durum bizim için ölümsüz anlar demektir. Bu yazdıklarımı hissetmeniz bir yana dursun, psikoloji bilimine göre aşık olduğunuzun 9 kanıtı içeriğimizde. Buyurun okumaya. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gözünüz ondan başkasını görmez.

Aşık olmak hislerin en güzeliyken, aşık olduğunuz kişi de en güzellerden/yakışıklılardan biridir. Artık etrafınızdaki herkese gözünüzü kapattığınız ve ondan başka kimseyi görmediğiniz bir evreye girersiniz. Çünkü aşıksınızdır. Bütün duyguların harekete geçtiği ve kendinizi mükemmel hissettiğiniz o anlarda zaten başka birini görmeniz mümkün mü?

2. Rutininiz değişir.

Aşık olduğunuzda her şey mükemmelleşir ama rutininizi kaybedebilirsiniz. Yani her gün yaptığınız şeyleri yapmamaya başlarsınız. Dalgın dalgın oturmak ve onunla ilgili hayaller kurmak vardır artık rutininizde. Onunla zaman geçirmekten hoşlandığınız için artık onunla daha fazla zaman geçirmenin yollarını ararsınız. Sevdiğiniz veya sevmediğiniz şeylerde aşık olduğunuz kişiye göre şekillenebilir. Yani hoşlanmadığınız bir aktiviteden o istedi diye yapabilirsiniz.

3. İtici bir şey yapması sizi rahatsız etmez.

Aranızdaki samimiyetin gelişmesi ile önceden gördüğünüz zaman direkt soğuduğunuz durum artık sizi soğutmaz. Hatta sevimli bile gelebilir. Sizin tahammül edemediğiniz şeylere mesela dağınıklık, klozet kapağının açık kalması, diş macunun ortadan sıkılması gibi durumlar size önceden itici gelse de artık aşık olduğunuz kişinin yaptığı bu hareketlerden rahatsızlık duymazsınız.

4. Birlikteyken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.

İki yabancı insan ne konuşur diye düşünebilirsiniz. Ama aşık olduğunuz da o işler öyle olmuyor. Ne konuşacak şey ne tartışacak konu ne de sevgi gösterileri son buluyor. Zaman aşık çiftlere yetmiyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlamaz, hatta daha yapacak çok şeyiniz olduğunu fark edersiniz. Sürekli görmek istediğiniz birinin yanınızdan gitmesi ve sadece birkaç saat uzak kalmanız sizi üzebilir. Birlikte vakit geçirmekten keyif aldığınız ve gülmekten çenenizin ağrıdığı birine aşık olmuşsunuz demektir.

5. Hata yaptığına inanmazsınız.

Çok sevince insanın gözünün kör olduğu gerçeği burada karşımıza çıkıyor. Ona sonsuz güvenimiz oluyor ve gerçekten bir hata yapabileceğine pek inanmıyoruz. Başka birinde gördüğünüz yanlış bir hareketi eleştirirken, aşık olduğunuz kişi de aynı hareketi görünce eleştirmeyebilirsiniz. Bu durumu o yapınca hata olmaktan çıkıyormuş gibi gelir. Siz yine aşık olun, çok sevin ama kendinizi bir ilişkiye kaptırıp, yanlış olan bir şeye doğru demeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alışılmadık derecede iyimser hissedersiniz.

6. Alışılmadık derecede iyimser hissedersiniz.

Artık aşık olmuşsunuzdur ve gördüğünüz, baktığınız her şey daha anlamlı daha bir farklı gelmeye başlamıştır. Her şeye sevgiyle yaklaşıp, kendinizi ve etrafınızı mutlu etmek için çabalarsınız. Her gün yediğiniz veya her gün yaptığınız şeyden artık farklı bir tat almaya başlarsınız. Sebepsiz yere içinizden koşmak, bağırmak gelir. Yerinizde duramazsınız. Hangimiz bu muhteşem anları yaşamadık ki. Yaşamayanlara bir an önce tatmaları dileğiyle.

7. Ona dokunup onu öpmek istersiniz.

Bu herhalde en bilindik aşk hareketlerinden biridir. Birine aşık olunca sürekli onunla bir temas kurmak istersiniz. Öpmek, sarılmak, dokunmak... Bu içinizden gelen bir duygudur. Aşık olduğunuz birine dokunduğunuzda aşk hormonu yani oksitosin salgılanır. Bu küçük dokunmalar ve öpücükler aranızdaki bağı güçlendirir.

8. Her zaman onu düşünürsünüz.

İstemsizce onu düşünmeye başlarsınız. Sürekli aklınızın bir köşesinde durur. Bu aslında biraz da onunda sizi düşünmesinden kaynaklanır. Bu enerjiyi yakalamışsanız, aynı anda aramalar başlar. 'Ben de tam seni arayacaktım' demeli ilişki türünü yaşıyor olursunuz.

9. Onun mutluluğunu istersiniz.

Aşık olduğunuzda her zaman onu mutlu etmek için bir şeyler yaparken bulursunuz kendinizi. Bu bir kurabiye de olabilir ya da buluşmaya giderken alınan küçük bir çiçekte. Yüzündeki gülümsemeyi hatırladıkça, mutlu olması için yollar ararsınız.

10. Birbirinizin alanlarına saygılı olursunuz.

10. Birbirinizin alanlarına saygılı olursunuz.

Aşık olmak çok güzel bir duygu olsa da kontrol edilemediği zaman iki taraf içinde eziyete dönüşebiliyor. Bu nedenle sevginizi göstermekten çekinmemekle beraber, ilişki içindeki kişilerin özel alanlarına saygı da duymalısınız. Sevgiliniz sizden ayrı bir şekilde vakit geçirebilmeli. Ayrı ayrı kitap okuyabilmeli, akşamları arkadaşlarınızla dışarı çıkabilmelisiniz. Beraber birçok aktivite yapabildiğiniz gibi tek başınıza bir birey olarak da aktiviteler yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gelecek için hayaller kurarsınız.

Sadece şu anı değil artık geleceği düşünmeye başlarsınız. Yarınınızı, önünüzdeki haftayı, diğer ayı ve diğer yılları... Artık uzun vadeli planlar yapıp, ömür boyu bir birliktelik hayal edersiniz. İki tarafta uzun vadeli plan yapıyorsa ciddi ve aşk dolu bir ilişki demektir.

12. Fedakarlık yaparsınız.

Aşk demek biraz da fedakarlık demektir. Sevdiğiniz biri için bazı şeyleri göze alabiliyorsanız o zaman aşıksınız demektir. Kendinizden çok vermeden, ama karşınızdaki insanında mutluluğunu sağlayarak, ilişki de küçük fedakarlıklar yapılabilir.

13. Sadece o anda kalıp geçmişi unutursunuz.

Onun yanındayken artık hiçbir şey düşünmez olursunuz. Sadece o ve sen varsındır. Geçmişte yaşanılan kötü tecrübelerin unutulduğu bir zaman dilimi girer hayatınıza. Psikolojik olarak çok rahat ettiğiniz bir dönem başlamış olur. Aşık olduğunuzda hissettiğiniz duygular eyleme dönüşür ve hiç tatmadığınız heyecanı hiç hissetmediğiniz sevgiyi içinizde hissedersiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
12
7
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Miray Durmuş

aşk beni ben aşkı unuttum amk hepsi bana uzak geliyor

.

o zaman kendime aşığım.