Görüş Bildir
Haberler
Feminizm Propogandalarına Zıt Bir Bakış: Erkeklere Yapılan 18 Ayrımcılık

Feminizm Propogandalarına Zıt Bir Bakış: Erkeklere Yapılan 18 Ayrımcılık

Ayrıcalık değil bakın; 'Ayrımcılık'

Yıllardır İnternet'te feminizm propogandaları yapılıyor. Kadınların yaşadıkları zorluklar, cinsel saldırılar, din ve gelenek yüzünden yaşadıkları kısıtlamalar... Gelin bir de buna tam zıt yönünden bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Erkeklik hormonları sosyal zehirdir!"

1. "Erkeklik hormonları sosyal zehirdir!"

Yanlış okumadınız. Özgecan'ın katili Türk Ceza Kanunu'nda alabileceği en ağır cezayı aldı. Lakin bu yaşayan tüm erkeklerin de Özgecan'ın tecavüzcüsü ve katili olduğu gerçeğini değiştirmiyormuş arkadaşlar. Sakin sakin gidip teslim olun.

2. Askerlik

2. Askerlik

Her erkek -ki zorunlu askerliğin olduğu sayılı ülkelerden biriyiz- hayatının 1 yıla yakın dönemini kendisine kalıcı bir şey katmasının zor olduğu bir kuruma hizmet etmekle geçiriyor. Üniversiteden çıkan bir erkeğin iş başvurusunda askerlik durumu çok ciddi bir öneme sahip iken bir kadın üniversiteden çıkar çıkmaz hayatını okulunu bitirdiği şehirde bile çizmeye başlayabilir. Niye? Kadınlar da bu zaman dilimine eşit bir süre için kamu hizmetinde bulunsunlar?

3. "Jeremy Kyle, şiddete uğramış erkek mağdura gülenleri azarlıyor."

4. Para

4. Para

Bir kadın ve erkek boşandığında, erkek tarafının kadın tarafına nafaka ödemesi. Hiç bir kadının bir erkeğe nafaka ödediğin duydunuz mu? Bir kadın eşi veya anne babası öldüğünde emekli maaşını almaya devam edebiliyor. Erkekler ise alamıyor.

5. Cinayet...

5. Cinayet...

Türkiye'nin uluslararası istatistik verilerine göre cinayet oranı 100,000'de 3. Yani 5 sene içerisinde 77 milyonluk nüfusta ölen insan sayısı 11.550 kişi. Bunlardan namus, ayrılma isteği ve benzeri sebepler de dahil olmak üzere ölen kadın sayısı ise 1134. Bu ne demek? 5 yıl içinde 10,416 erkek, 1,134 kadın cinayete kurban gitmiş demek. Erkek cinsiyetine sahip olanların ölüm oranının fazla olması nedendir dersiniz? Ben bilmiyorum. Bunun üzerine yapılan bir araştırma da duymadım. Duyduysanız bi haber edin bana.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İntihar

6. İntihar

İntihar oranlarına girmiyorum bile. İntihar eden erkek sayısı da intihar eden kadın sayısından çok fazla. Avrupa'da bile bu böyle. Niye diye soran yok!

7. Depresyon

7. Depresyon

4 kadından 1'i depresyon için tedavi görüyorken bu oran erkeklerde 10'da 1. Kadınlar erkeklerden 2 kat fazla anksiyete bozukluğu gösteriyor. Kadınların %29'u zihinsel hastalıklar için tedavi görürken bu oran erkeklerde %17.

8. İlk Adım...

8. İlk Adım...

Bir ilişkiye başlamak için her zaman erkek ilk adımı atmalı gibi yazılı olmayan bir kural vardır. Bu artık alışıldık bir kural haline gelmiştir. Ancak adım atmaya hazırlanan bir erkeğin neler yaşadığını bilir misiniz? Reddedilme korkusu, aşağılanma korkusu, reddedildikten sonra kadının başka biriyle birlikte olmaya başlamasından ötürü hissedilen haksızlık duygusunu yaşama korkusu...

9. Zorlu Çalışma Koşulları

9. Zorlu Çalışma Koşulları

Çöp toplama, madencilik, inşaat, ağır makine operatörlüğü, tehlikeli kimyasallarla uğraş gerektiren işler gibi ücreti az, tehlikesi çok işleri çoğunlukla erkekler yapar.

10. Ceza

10. Ceza

Çocukluktan itibaren aynı koşullarda işlenmiş aynı suç için erkek ve kız çocuğunun eşit ceza almaması. Aynı şekilde işlenmiş, aynı koşul ve aynı suç... ve kadının erkekten daha az ceza alması... Hele anne ise daha da az alır. Bunun doğruluğundan %100 emin değilim ama bir erkeğin baba olmasından ötürü ceza indirimi aldığını hiç görmedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "5'i kadın, 3'ü çocuk 20 yaralı!"

11. "5'i kadın, 3'ü çocuk 20 yaralı!"

Niye '5'i kadın, 3'ü çocuk, 12 erkek yaralı!' denmez haberlerde? Çünkü erkek ölümleri kadın ölümlerinden daha alışıldıktır.

12. Kadına Şiddet!

12. Kadına Şiddet!

Şiddetin hiçbir çeşidine hoş bakmam. Babamın da dediği gibi 'Sadece söyleyecek sözü olmayan aptallar şiddete başvurur'. Yine de insan merak ediyor. Bir erkeğin veya kadının, başka bir erkeğe uyguladığı şiddet neden kadına uygulanan şiddet kadar dikkat çekmez? Umursanmaz?

13. Haklar!

14. Tecavüz İftirası

14. Tecavüz İftirası

Türkiye'de tecavüz büyük bir sıkıntı. Yine de bir kadın bir erkeğin kendisine tecavüz ettiği iddiasında bulunduğunda, erkeğin suçsuzluğu kanıtlansa bile, o erkek hem suçsuzluğu kanıtlanana kadar gözetim altında tutulacak ya da nezaret veya hapishanede kalacak, hem halk nezdinde tecavüzcü yaftasından kurtulamamış olacak, hem haysiyeti ve onuru elinden alınmış olacak, hem işinden kovulacak ve belki ailesi tarafından dışlanacak hem de iftira atan kadın en ufak bir ceza almayacak. Üstelik bunun tersi olsa, erkek iftira atsa, kadın bunların hiçbirini yaşamamış olacak.

15. Ağlayan Erkek

15. Ağlayan Erkek

Toplumumuzda ağlayan bir erkeğe 'Karı gibi ağlama lan!' diye bağırılır. Duygularını gösteren erkek zayıf kabul edilir, güçsüz olduğu varsayılır. Sevdiği kadın tarafından aldatılmış bir erkek hayatına hiçbir şey olmamış gibi mi devam eder?

Sevdiğim bir şairin bir sözü vardı: 'Evladını kaybetmiş bir baba / İçine mi akıtır gözyaşlarını?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cinsellik

16. Cinsellik

Ayıp ama... Öhöm. Neyse... Sünnet yüzünden erkek organındaki duyu kaybını, zevk kaybını filan bir hatırlatalım önce. Kadınlar sekste erkekten daha fazla zevk alır. Vücudu genel standartlara göre güzel ya da çirkin bir  kadın yatakta 'ölü balık' modunda donmuş olsa bile erkeğin performansı, ne kadar uzun sürede orgazm olduğu falan filan her zaman daha önemlidir.

17. Sünnet

18. Sonuç:

18. Sonuç:

Biyolojik farklılıklar dışında her kadın ve erkek eşittir. Her birimizin cinsiyetine, inancına, politik görüşüne ve bir sürü farklı sebebe göre farklı ve ortak sorunları var.

Eşitliği sağlamaya çalışırken terazinin tek bir tarafına fazla ağırlık konması terazinin kendisi için dahi zararlı olacaktır.

Aman dikkat...

Bonus: Dat Face....

Bonus: Dat Face....

Hadi bu da benden :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
131
37
14
10
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayra

#5 ben daha önce hiç "namus cinayeti" işleyen bir kadın, boşandı diye öldürülen bir erkek, sahurda yoğurt yoktu diye öldürülen bir erkek, "çok sevdim öldürdü... Devamını Gör

Enis Berkay Mert

5: Cinayetin haklı hiçbir sebebi olmaz. Ancak namus cinayeti yüzünden ölen bir kadını, herhangi bir sebepten cinayete kurban giden bir erkekten daha değerli ... Devamını Gör

Ahmetcan Oral

Abartmadan, dozunda yazmışsınız. Bende eşitlik yanlısı biri olarak eşitliğin gerçekten eşitlik olmasını isteyenlerdenim. Günümüzde çoğu feminist grup bunu de... Devamını Gör

Kayra

içerik sahibine ve bunun gibi düşünenlere bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, dinleyiniz. #2 çoğu feminist, hatta herhangi mantıklı düşünen bir kadın zorunlu ... Devamını Gör

Enis Berkay Mert

2: yine de erkekler zorunlu askerlik yapar ve kadınlar yapmaz. Burada niyetleri değil, gerçekleri konuşuyoruz. 3: O videoda söyleneni anlayacak kadar ingili... Devamını Gör