Görüş Bildir
Haberler
Evde Bunalanlara Dev Hizmet! Az Kişinin İzlediği Birbirinden Etkileyici 20 Yol Filmi

Evde Bunalanlara Dev Hizmet! Az Kişinin İzlediği Birbirinden Etkileyici 20 Yol Filmi

18.04.2021 - 09:15

Bu zorlu karantina günlerinde evde bunalanlara dev hizmet! Az kişi tarafından bilinen, birbirinden etkileyici 20 yol filmini sizin için derledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Paper Moon (1973)

1. Paper Moon (1973)
www.sinemalar.com

Moses Pray (Ryan O'Neal) kurnaz planlarını gülümsemesinin ardına gizleyen bir dolandırıcıdır. Yanına aldığı yetim Addie (Tatum O'Neal) ile birlikte Kansas’a doğru yola çıkar. Addie babasının kim olduğunu bilmemektedir. Bu durum, ikili arasında farklı bir bağ kurulmasına neden olmuştur. Çok geçmeden aralarına eğlenceli ama nevrotik Trixie Delight (Madeline Kahn) katılır.

IMDb: 8,1

2. Almost Famous (2000)

2. Almost Famous (2000)
www.beyazperde.com

Ergenlik çağında bir genç olan William'ın hayattaki tek tutkusu müziktir! Bu nedenle okulunu da pek umursamayan William, bu durumdan ötürü ailesiyle sürekli çatışmaktadır. Sevdiği müzik grupları üzerine amatör yazılar yazan William, zamanla tanınmaya ve küçük yaşına rağmen önemli mevkilere adım atmaya başlar. Hayallerinde bile göremeyeceği şey artık kapıdadır. Büyük hayranı olduğu Stillwater isimli müzik grubunun yeni turnesine katılması için seçilmiştir! William, grupla birlikte çıktığı yolculukta bu çok sevdiği figürlere ve müzik piyasasına dair önemli gerçeklere tanık olacaktır.

Dört dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ve En İyi Senaryo dalında ödülü kucaklayan Cameron Crowe yapıtı, dönemin müzik anlayışı ve yaşantısını son derece başarılı bir şekilde işlerken 'şöhret' ve 'insan' arasındaki bağ üzerine önemli şeyler söylüyor.

IMDb: 7,9

3. The Motorcycle Diaries (2004)

3. The Motorcycle Diaries (2004)
www.beyazperde.com

1950'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adlı iki genç, Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'ten bir motosikletin tepesinde yola çıkarlar. Bir süre sonra araçları arızalanır ve gençlerin otostop çekmesi gerekmektedir. Artık yeniden halka iç içedirler. Bu durum, Latin Amerika'nın düşündüklerinden çok daha farklı bir yer olduğunu onlara fark ettirecektir. Kıtanın yaşadığı acılar, çarpık kentleşme, adaletsizlikler, yolsuzluklar, bu iki genci değiştirecektir. Bu sürprizlerle dolu yolculuk, sadece bu iki genç adamın değil, bir sürü ulusun kaderini değiştirecektir.

IMDb: 7,8

4. Kikujiro (1999)

4. Kikujiro (1999)
www.sinemalar.com

Hiç görmediği annesini bulmak için yola düşen 9 yaşındaki Masao ile büyükannesinin bir arkadaşının zorlamasıyla ona eşlik eden Yakuza artığı Kikujiro tuhaf bir ikili oluştururlar. İki uyumsuz karakterin maceralı yolculuğu boyunca başlarına bir çok ilginç olay gelecektir.

IMDb: 7,8

5. Im Lauf der Zeit (1976)

5. Im Lauf der Zeit (1976)
www.sinemalar.com

'Zamanın Akışında' film projeksiyon makinesi tamircisi Bruno ve otostopta aldığı intihar eğilimli Robert'in uzun yolculuklarının hikayesidir. Bruno iki Almanya'nın sınırındaki kasabaları gezmekte ve film makinelerini tamir etmektedir. Robert ise içindeki çözümsüzlüğü yolculukla çözmeye çalışmaktadır. İkisi küçük kasabalara girdikçe bu garip sessiz yerlerdeki sinema salonlarının terk edildiğini, kalanların da Amerikan filmlerine yöneldiğini görürüz. Film Alman Sineması ve yaşamının Amerikanlaşmasını, taşranın durağan görüntüleri eşliğinde lirik, durgun bir dille işlemektedir. 'Kings of the Road' adıyla da bilinen bu film Wenders'in son dönemde çektiği müzik ve görüntü şiirselliğini birleştiren filmlerinden farklı fakat son derece etkileyici bir çalışma.

IMDb: 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Im Juli (2000)

6. Im Juli (2000)
www.sinemalar.com

Daniel, öğrencileriyle yakın ilişki kurma konusunda isteksiz davranan, kendi dünyasına gömülü genç bir öğretmendir. Juli ile tanıştıktan sonra yaşamının yeni bir yön alabileceğine inanmaya başlar. Çünkü kadın, Daniel'in falına bakmış ve hayatının aşkını pek yakında bulacağı konusunda onu ikna etmiştir. Bir süre sonra adam, bir Türk kızı olan Melek'e tutulur ve peşinden Türkiye'ye gitmeye karar verir. Juli ise Daniel'in peşindedir ve birlikte bir dolu sürpriz ve tesadüflerle dolu keyifli bir yolculuğa başlarlar. Fatih Akın'ın ikinci uzun metraj filminin başrollerinde Moritz Bleibtreu, Christiane Paul ve Mehmet Kurtuluş yer alıyor.

IMDb: 7,7

7. Nebraska (2012)

7. Nebraska (2012)
www.beyazperde.com

İyiden iyiye yaşlanmakta olan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük ödülü kazandığını öğrenerek ödülünü almak için Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinden kimse söylediklerini ciddiye almasa da yirmili yaşlardaki oğlu pek de istemeyerek bu yolculuk esnasında babasının yanında yer almaya karar verir. 

Sideways ve The Descendants filmlerinin senaryolarıyla iki Oscar ödülü kazanan yönetmen Alexander Payne'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Bruce Dern, Bob Odenkirk ve Will Forte paylaşıyor. 

IMDb: 7,7

8. Y Tu Mamá También (2001)

8. Y Tu Mamá También (2001)
www.beyazperde.com

Birçok festivalden ödülle dönen 'Y Tu Mamá También' Meksikalı 17 yaşlarında iki arkadaşın, Julio ve Tenoch'ın öyküsünü anlatıyor. Bu iki kafadar, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Julio ve Tenoch'un olgun bir arkadaşları daha onlara eşlik edecektir; kendilerinden yaşça büyük olan Luisa... Meksika yapımı 'Y Tu Mamá También', gençlerin çıktıkları yolculuktaki deneyimlerine odaklanan ve yaşadıkları dünya ile birlikte kendilerini ve birbirlerini keşfetmelerini anlatan, fonuna günümüz Meksika'sını alan son derece önemli bir film.

IMDb: 7,6

9. Planes, Trains & Automobiles (1987)

9. Planes, Trains & Automobiles (1987)
www.beyazperde.com

New York’ta çalışan Neal Page’in yapmak istediği tek şey Şükran Günü’nde evinde olmak. Chicago'ya, ailesinin yanına gitmek için uçak bileti alan Neal, hava şartları nedeniyle uçağı iptal olmasının üzerine evine diğer ulaşım araçlarıyla gitmeye karar verir. Bu yolculuk sırasında ona bindiği takside tanıştığı Del Griffith eşlik eder. Chicago'ya gitmek için birlikte mücadele eden ikili, yolculuk sırasında birbirlerinin hayatına dokunmaya başlar.

IMDb: 7,6

10. Inside Llewyn Davis (2013)

10. Inside Llewyn Davis (2013)
www.sinemalar.com

Coen Kardeşler'in yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 1960'lı yılların New York'unda geçiyor. 1960'lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşımakta. 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Carey Mulligan yer alıyor.

IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Midnight Run (1988)

11. Midnight Run (1988)
www.sinemalar.com

Jack Walsh (Robert De Niro)'a Jonathan Mardukas'ı (Charles Grodin) New York'tan Los Angeles'a getirmesi için 100,000 Dolar teklif ediliyor. Kendini Mardukas'a kelepçeleyen Walsh, bu uzun tren yolculuğunun olaysız geçeceğini sanarken, Mardukas'ın mafya Jimmy Serrano (Dennis Farina)'ya 15 milyon dolar borçlu olduğunu öğreniyor. Öldürülmesi planlanan Mardukas'ın yanında Walsh da hedeftedir.

IMDb: 7,5

12. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)

12. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994)
www.sinemalar.com

Avustralya sinemasının altın yıllarından biri olarak kabul edilen 1994 yılının iki parlayan filminden biri olan Çöller Kraliçesi Priscilla (diğeri 'Muriel'in Düğünü'dür), son olarak Yüzüklerin Efendisi'nde Elrond rolüyle karşımıza çıkan Hugo Weaving ve Memento filmindeki rolüyle hatırladığımız Guy Pearce'ın ilginç rolleriyle dikkat çekiyor.Film, Avustralya çöllerindeki bir tatil beldesi olan Alice Springs'de bir otelden iş teklifi alan iki travesti ve bir transeksüel dansçının yol macerasını konu alıyor. Priscilla ismini verdikleri tur otobüsleriyle yola çıkan 3 renkli karaktere yolda bozulan otobüslerini tamir eden Bob'da katılır. Bu arada, onlara iş teklifi yapan kadının travestilerden biri olan Anthony'nin karısı olduğunu öğrenirler.

IMDb: 7,5

13. Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974)

13. Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974)
www.sinemalar.com

Meksikalı, varlıklı bir çiftlik sahibi adamlarına emir verir: 'Bana Alfredo Garcia'nın kellesini getirin!' Alfredo adamın kızını hamile bırakmış ve kayıplara karışmıştır. Bir grup insan hızla araştırmalarına başlar. Bennie isimli bir piyanist aranan adamın öldüğünü öğrenir ve onun kellesini mezarından çıkarmak ve böylece ödülü almak üzere kız arkadaşıyla birlikte yolculuğa çıkar.İçine girdiği dünyanın ne kadar acımasız olduğunu bilmeyen piyanist, kelle uğruna sahip olduklarını yitirmeye başlar. En sonunda aklını da yitirmeye başladığında ise, cesur bir şekilde taraf değiştirerek kelle avcılarından intikam almaya başlar.

IMDb: 7,5

14. Five Easy Pieces (1970)

14. Five Easy Pieces (1970)
www.beyazperde.com

Robert Dupea, varlıklı ve müzisyen bir aileden gelmektedir. Ailesinin müzik konusundaki baskılarına ve günlük sıkıcı pratiklere daha fazla tahammül edemeyen Robert evi terk eder. Başka bir kasabada yaşamaya başlayan Robert özgürlüğün tadını çıkarmakta ve zamanının büyük bir kısmını kumar oynayarak ve kız arkadaşı Rayette ile takılarak geçirmektedir.

Bir süre sonra monoton bu hayatından da sıkılan Robert, ailesi ile işleri yoluna koymak için ölmek üzere olan babasını ziyaret etmek üzere eve geri döner. Burada tanıştığı Catherine’e aşık olacak, hayatın tamamen değişecektir.

Yine usta bir oyunculuk sergileyen Jack Nicholson, buradaki rolüyle de Oscar’a aday olmuştu.

IMDb: 7,5

15. Taxi (2015)

15. Taxi (2015)
www.beyazperde.com

Taksi Tahran'ın hikayesi, İran'ın başkenti Tahran'ın sokaklarında gezinen, görünürde diğerlerinden hiçbir farklı olmayan bir sarı takside geçiyor. Tahran'ın renkli sokaklarında ilerleyen taksi, her türden yolcuyu konuk eder ve şoför koltuğunda oturan kişi her yolcuyla farklı bir konu üzerine çeşitli röportajlar gerçekleştirir. Direksiyondaki isim ise ünlü yönetmen Jafar Panahi'den başkası değildir. Panahi, taksisinin ön panosuna monte edilmiş kamerasını yolculara çevirerek farklı konular üzerinden yürüttükleri sohbetlerle, izleyiciye içerisinde dram ve komedinin bir araya geldiği zengin bir Tahran portresi sunuyor.

IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Broken Flowers (2005)

16. Broken Flowers (2005)
www.sinemalar.com

Don senelerce adeta bir Don Juan gibi yaşamış ve 'Don Juan-vari' bir şekilde kadınların kalbini çalmış, ama onlara bağlanamamıştır. Artık hayatı için bir anlam bulamayan Don, yaşayan bir sebze gibidir adeta. Son kız arkadaşının (Julie Delpy) onu terk ettiği gün, ismini açıklamayan eski bir kız arkadaşından, aslında bir oğlu olduğuna dair bir mektup alır. Sempatik, esrar çözmeye meraklı, iyi aile babası komşusu, bu mektubu yazanı bulması için onu teşvik eder ve hatta onun için tüm bu geziyi organize eder. Böylece Don'un geçmişindeki bu kadınları teker teker ziyaret ettiği bir yolculuk başlar. 

IMDb: 7,2

17. Bombón: El Perro (2004)

17. Bombón: El Perro (2004)
www.sinemalar.com

20 yıl kadar benzin istasyonunda çalışmış olan 52 yaşında Juan Villegas isimli kahramanımızın bu işten ayrıldıktan sonra el yapımı bıçaklarını satmak için sürekli dolaştığı günler ve bu günlerin birinde yardım ettiği bir kadından Dogo cinsinde çok değerli bir köpeğe sahip olmasının hikayesi anlatılıyor. Yoksulluk içinde yaşayan Villegas'ın hayatı kısa sürede dost olduğu Bombon isimli köpek ile tamamen değişecektir...

IMDb: 7,1

18. Güneşe Yolculuk (1999)

18. Güneşe Yolculuk (1999)
www.sinemalar.com

Biri Türkiye'nin doğusundan diğeri ise batısından gelen iki farklı karakterin yolu İstanbul'da kesişir. Batıdan gelen Mehmet ve seyyar arabasında kaset satarak geçinen Berzan arasındaki hayaller de ortaktır, gerçekler de... Mehmet'in tek hayali Arzu'yla evlenip mutlu olabilmekken Berzan ise ardında bıraktığı sevgilisine geri dönmeye çalışmaktadır. Ancak İki adamı bir araya getiren bu hayalleri ayrı düşmelerini engelleyemeyecektir. Bir polis çevirmesi sırasında bir hata sonucu tutuklanan Mehmet hapisten çıktığında şaşırtıcı bir durumla karşılaşacak, sonrasında ise Berzan'ın desteğiyle bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

IMDb: 7

19. Old Joy (2006)

19. Old Joy (2006)
www.sinemalar.com

“Keder, yıpranmış mutluluktan başka bir şey değildir.” Otuzlu yaşlarda iki eski dost bir hafta sonu dağlarda yürüyüşe çıkarlar. Biri baba olmayı beklemekteyken diğeri geçim derdindedir. Gençliğin yitirilmiş hazlarına ve sona eren bir döneme sessiz bir ağıt niteliğinde, güçlü bir öykü anlatan bu minimalist filmin yapım yönetmenliğini Todd Haynes üstlenmiş. Film bir anlamda üç sanatçının işbirliğinin ürünü: Fotoğrafçı Justine Kurland, yazar Jon Raymond ve yönetmen Kelly Reichardt.

IMDb: 6,8

20. The Puffy Chair (2005)

20. The Puffy Chair (2005)
www.sinemalar.com

Josh dakik olmayı, para biriktirmeyi ve hayatındaki küçük detayları kontrol etmeyi seviyor. Kardeşi Rhett ise çalılıklarda kertenkeleleri filme çekmeyi ve muhabbet etmeyi seviyor. Josh’un üç senedir birlikte olduğu sevgilisi Emily’nin en sevdiği film Sleepless in Seattle ve evlilik hakkında konuşmayı seviyor. Josh aslında bir tür tutunamayan. New York’ta başarısız bir indie rock müzisyeniyken şimdi de başarısız bir menajer olma yolunda ilerliyor. Bir gün, oldukça kötü bir fikrin içinde ufak da olsa bir başarı ihtimali sezinliyor. Onlar küçükken, babasının en çok sevdiği koltuğunun aynısını eBay’de görüyor ve 1985 model Lazy Boy’u satın alıyor. Koltuk için ülkenin diğer ucuna arabayla gidip, Emily ve Rhett’i de yanına alarak babasına sürpriz bir doğum günü hediyesi götürmeyi planlıyor. Küçücük bir minibüste üç kişi ve dev, mor, pofuduk bir koltuk yolculuğa çıkıyorlar.

IMDb: 6,5

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasolini

Teşekkürler, güzel bir liste. Fakat bunlar az izlenmiş yol filmleri değil. Baya klasik ve gayet festivallerde çok izlenip sevilmiş filmler.

salvatore

The hitcher (1986) o da çok güzeldi bence