Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Seçimlerin Yenilenmesi Kararını İmzaladı!

Erdoğan Seçimlerin Yenilenmesi Kararını İmzaladı!

Emre Ordu
10.03.2023 - 14:18 Son Güncelleme: 10.03.2023 - 15:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin ilişkin kararı imzaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan seçimlerin yenilenmesi kararını imzaladı. Seçimler 14 Mayıs'ta yapılacak. 

Erdoğan ''Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım.Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır' dedi. 

Erdoğan seçimlerin öne alınmasının gerekçelerini şöyle sıraladı:

'18 Haziran üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Bu tarih yurtiçinde ve yurtdışında yüzbinlerce vatandaşımızın Hac farizasını ifa etmek için mübarek topraklara gittiği bir döneme denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okullar tatile girmesi sebebiyle milyonlarca vatandaşımız tatile ve memleketlerine gitmek için yola çıkacaktı.

Alternatif olarak da 14 Mayıs'ı teklif ettik. Demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden bir tarihin hüsnü kabül gördüğünü biliyoruz. Ülkemizin 6 Şubat'ta yaşadığı deprem seçim tarihiyle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı.'

Adaylar AFAD'ın deprem hesabına bağış yapacak

Adaylar AFAD'ın deprem hesabına bağış yapacak

Erdoğan AK Parti'ye adaylık başvurusu yapacakların öncelikle belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracağını söyledi. 

Erdoğan, 'Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak kendimize hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak' dedi.

CHP'li Şahin'i hedef aldı

CHP'li Şahin'i hedef aldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'te yaptığı konuşma ses getiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'i hedef alan Erdoğan, 'Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bu zavallılar daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarım deprem bölgelerindeydi, bürokratlarımız, teknokratlarımız bölgedeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda Devlet Bey ile buraları dolaştık. Sayın Destici ile dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; öyle senin konuştuğun gibi değil. Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11'inde de çalışmaları sürdürdük' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
23
22
19
15
13
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zafer Yurt

hayırlı yolculuklar o zaman

Pasif Kullanıcı

Gerçekten seçimler tarihi açısından dönüm noktası bir seçim olacak

Doesn't Matter

Senin maaş da kesilecek, gerçek bir iş bulman gerekecek desene. Neyse işe girerken eskiden aktroldüm dersin herkes kapıda bekler seni eminim.

Destan Yazan

Gidiyor gitmekte olan...

RACON X RACON

Secimlerde durum okumasi yapacak ve duruma göre kalacak.Eger sakat kaybetme riski yüksek görürse Hastalik bahanesiyle cekilecek belkide gidecek.Cem Kücük diy... Devamını Gör