Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Et Fiyatlarındaki Yüksek Seyrin Nedeni, Refah Seviyemizin Artmasıyla Talepte Yaşanan Yükseliş'

etiket Erdoğan: 'Et Fiyatlarındaki Yüksek Seyrin Nedeni, Refah Seviyemizin Artmasıyla Talepte Yaşanan Yükseliş'

FreiGeist
06.11.2018 - 14:18 Son Güncelleme: 06.11.2018 - 16:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, et fiyatlarındaki artışın talepteki yükselişle ilgili olduğunu, fiyatları düşürmek için gerekirse cari açığı düşünmeden ithalat yaparak piyasayı dengeleyeceklerini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada AKP iktidarının 16'ncı yılını geride bırakarak, 17'nci  yılına girildiğini hatırlattı.

Konuşmasının önemli bir bölümünü eğitime ayıran Erdoğan, Iğdır'da, Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, Hakkari'deki öğrencilerin artık okumak için Ankara, İstanbul gibi illere gelmek zorunda kalmadığını, üniversitelerin buralardaki öğrencilerin ayağına götürüldüğünü belirtti.

'Oxford'u Hakkari'ye getirdiniz de okumadık mı?' sözünü anımsatan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bölgelerde de üniversiteler açıldığını, üniversite sayısının 75-76'dan 206'ya çıkarıldığını ifade etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Evladım illa da burs yok, sen krediye de müracaat etsen şunu bilesin ki faiz uygulaması yok, size en düşük taksitlerle ve sigortalı olarak işe girdiğin anda bunu devlet senden tahsil edecek. İster bursa müracaat et ister krediye ama et. İnanın Bay Kemal'e bunları sorun bilmez, haberi yoktur. Ne oluyor, ne gidiyor bu ülkede, haberi yoktur.'

"Bu zatın yalanlarını ortaya dökmekten, tazminat almaktan yoruldum"

"Bu zatın yalanlarını ortaya dökmekten, tazminat almaktan yoruldum"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan şöyle devam etti: 

'Bu zat CHP'nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Her yeri kreşlerle donattığını söylüyor. Arkadaşlar araştırdılar. Büyükşehir belediyesinin yaptırdığı tek bir okul dahi bulamadılar. Hiç olmayan bir şeyi dakikalarca ballandıra ballandıra anlatmanın adı nedir? Artık psikiyatrist mi olur, yoksa Pensilvanya'daki şarlatan mı olur sorunu çözecek, birisini bulup bu işi bir neticeye bağlar herhalde. Bu zatın yalanlarını ortaya dökmekten, tazminat almaktan yoruldum.'

Erdoğan, et fiyatlarına ilişkin ise "Biz bu fiyatları rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz." dedi.

Tarım kesimine verilen destek ödemelerinin yıllık 1,9 milyar liradan 15 milyar liraya çıkardıklarını vurgulayan Erdoğan ekledi: 

'Böylece genel bitkisel üretimi yıllık 98 milyon tondan 115 milyon tona yükseltmeyi başardık. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerde bu oran yüzde 40 buldu. Büyükbaş hayvan varlığımız 9,9 milyon adetten 16 milyon adetin üzerine, küçükbaş hayvan varlığımız ise 32 milyon adetten 44 milyon adetin üzerine çıktı. Kısa bir zamanda artık hayvan ithalatına da ihtiyacımız olmayacak.

Bütün bunlara rağmen hala ülkemizde et fiyatlarının yüksek seyretmesinin, genel refah seviyemizin artması sebebiyle talepte yaşanan yükselişle ilgili olduğunu düşünüyorum. Biz bu fiyatları bir defa şöyle rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz. Çünkü vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. İnşallah bu meseleyi yeni dönemde kalıcı bir şekilde çözeceğiz.'

"Biz yaptırımları doğru bulmuyoruz"

"Biz yaptırımları doğru bulmuyoruz"

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İran yaptırımları konusunu değerlendirdi:

'Biz yaptırımları doğru bulmuyoruz. Çünkü bize göre bu yaptırımlar dünyanın dengesini bozmaya yönelik yaptırımlardır. Bunlar, uluslararası hukuka da diplomasiye de aykırı. Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1046
416
391
36
21
17
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahu bostanci

dogru soyluyor kendine oy verenleride buyukbas olarak gordugunun en net delili bu rakam :D

Y Y Z

NEDEN BU KADAR SALAK BİR MİLLETİZ BİZ

Serap ÇkMk

haberi okudukça IQ seviyem düştü