Görüş Bildir
Haberler
Entarisi Dım Dım Yar! Son Dönem Türk Sinemasının Sevilen Oyuncusu Murat Cemcir'den 15 Film Önerisi

Entarisi Dım Dım Yar! Son Dönem Türk Sinemasının Sevilen Oyuncusu Murat Cemcir'den 15 Film Önerisi

Çalgı Çengi, Ailecek Şaşkınız, İşler Güçler ve son dönemde Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı'ndan tanıdığımız ekranların komik ve yakışıklı karakteri Murat Cemcir'den Onedio okurları için film tavsiyeleri aldık. İşte sizler için 15 Murat Cemcir film önerisi. 

Not: Film açıklamaları Beyazperde, sinemalar.com sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Köyden İndim Şehire

1. Köyden İndim Şehire

Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret isimli bu dört kardeş zengin olmak istemektedir. Umutları bir zamanlar gömülmüş olan defineyi bulmak ve aralarında pay etmektir. İstanbul macerasından sonra köylerine dönen kardeşler defineyi kendi tarlalarında bulunca bir anda hayallerine kavuştuklarını düşünürler.Gömülü altını paraya çevirmek amacıyla gittikleri Ankara, Kayserili kardeşler için yeni ve eğlenceli bir maceranın başlangıcı olacaktır.

IMDB 8.4

2. Kibar Feyzo

2. Kibar Feyzo

Sevdiği kız olan Gülo ile evlenmek isteyen Feyzo başlık parasını toplamak için İstanbul'a gider.

Şehirde gördüklerinden sonra aslında Maho Ağa'nın köylüleri köle gibi kullandığını anlar ve Ağa'ya karşı mücadeleye girişir. Feyzo, köylüleri feodal sisteme karşı ayaklandırır, onların bilinçlenmesini sağlar. Ancak Ağa'yı devirmek pek de kolay olmayacaktır.

IMDB 8.7

3. Kapıcılar Kralı

3. Kapıcılar Kralı

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden İstanbul'a yapılan göçlerin ivme kazandığı yıllardayız... Karısı ve iki çocuğuyla daha iyi yaşama umutlarıyla İstanbul'a gelen Seyit, büyük bir apartmanda kapıcılık yapmakta, karısı da evlere temizliğe gitmektedir. Seyit sıradan ve düz bir adam gibi görünse de bu apartmanda olup biten her şeyden haberdardır ve her zaman zekice hamleler yapıp kendini bir şekilde idare eder. Bambaşka karakterlere sahip apartman sahipleri ve apartmanın işleyişi dönemin Türkiyesi'ne tutulmuş bir ayna niteliğindedir, haliyle meseleler çok derindir.

IMDB 8.5

4. Çöpçüler Kralı

4. Çöpçüler Kralı

Aksiyonu hiç bitmeyen ve birbirinden tuhaf kişilerin yaşadığı matrak bir mahallede çöpçülük yapan Apti, mahallenin biricik kızı Hacer'e aşıktır. Temizlikçilik yapan Hacer ise bu aşka karşılık vermez. Hacer kendisine aşık olan zabıta memuruyla evlenmeyi ister ancak erkek kardeşleri bu evliliğe karşı çıkar. Yine de umudunu kaybetmeyen Apti, genç kızın gönlünü çalabilmek için her şeyi yapar. Ancak parasızlık nedeniyle Hacer'i elde etmesi imkansızdır. Ta ki tesadüf eseri bir gazinoya girene kadar. Apti türlü tesadüfler sonucunda bu talihini geri çevirecek, hayallerini gerçekleştirecektir.

IMDB 8,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hasip ile Nasip

5. Hasip ile Nasip

Birbirleriyle rekabet halinde olan Halis ve Muhlis'in oğulları Hasip ile Nasip de, küçük yaşlardan itibaren sözkonusu rekabete ortaktırlar. Bu iki ailenin yaşadığı ilçeye atanan kaymakamın, yanında getirdiğini metresini kızı olarak tanıtması ve Hasip ile Nasip'in (sözde) kaymakamın kızına aşık olmalarıyla olaylar gelişir.

IMDB 7,0

6. Intouchables

6. Intouchables

Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe O’na inanır ve bir şans verir. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi.

IMDB 8,5

7. Tropic Thunder

7. Tropic Thunder

Tropic Thunder filmi, aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim veren Dale Dyle adlı eğitim kampında kalan ve sonrasında yeniden topluma dönen oyuncuların karşılaştıkları gerçek hayattaki bocalamaları anlatıyor.

IMDB 7,0

8. The Party

8. The Party

Muhalefet partisinde siyaset hayatını sürdüren Janet (Kristin Scott Thomas), yeni ve önemli bir göreve getirilmesi şerefine sadece en yakın arkadaşlarının çağrılı olduğu bir parti düzenler. Davetli herkesle birlikte Janet da çok neşelidir, ancak eşi Bill'in (Timothy Spall) yaptığı hiç beklenmedik açıklama, herkesin şoke olmasına ve partinin çığrından çıkmasına neden olacaktır.

IMDB 7,6

9. Pink Panter

9. Pink Panter

Hayranları tarafından etrafı sarılan dünyaca ünlü futbol antrenörü, Yves Gluant, pop yıldızı olan sevgilisi Xania ile bir galibiyet coşkusunu paylaşırken nereden geldiği belli olmayan zehirli bir okla yere düşer. Panik sırasında ise paha biçilemez elmas yüzüğü 'The Pink Panther' gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Müfettiş Clouseau ve yani asistanı bir dizi ipucunun peşine takılırlar.

IMDB 5,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Burn After Reading

10. Burn After Reading

Alkolik olduğu gerekçesiyle CIA’deki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için bildiği gizli bilgileri bir cd.ye kaydeder. Cox’un boşanmanın eşiğinde olduğu eşi Katie, cd'yi çalar ve gittiği spor salonunda unutur. Salonda çalıştırıcı olan Chad ve aynı yerde yönetici olarak çalışan Linda, Chad’in tesadüfen bulduğu cd ile Cox’a şantaj yapmaya başlarlar. İşin içine bir de Katie’nin birlikte olduğu federal ajan Harry girince olaylar daha karmaşık bir hâl alır.

IMDB 7,0

11. Dr.Strangelove

11. Dr.Strangelove

Soğuk Savaş döneminde Ruslara saldırmak için bahane aramakta olan çılgın general Jack D. Ripper, Rusların 'Amerikan halkının vücut sıvılarını kirlettiği' gerekçesiyle SSCB'ye sürpriz bir nükleer saldırı yapmaya karar verir. Nükleer silahlarla yüklü bir Amerikan uçağı Rus sınırına yakın bir bölgede Soğuk Savaş döneminin tipik devriye uçuşlarından birini yapmaktayken mürettebat Ripper'dan SSCB'ye saldırı emrini alır. Bu esnada Amerikan Başkanı Pentagon'daki danışmanlarıyla bir toplantı yaparak durumu değerlendirir. Savaş yanlısı general Turgidson bu durumun Komünizmle hesaplaşmak için güzel bir fırsat olduğu görüşündedir. Fakat Rus büyükelçisi DeSadesky Amerikan makamlarına Rus savunma teknolojisinin geldiği son noktanın ürünü olan 'Doomsday Device'dan bahsettiğinde ve Başkan'ın danışmanlarından eski Nazi bilimadamı Dr. Strangelove buluşun varlığını onayladığında durum daha da tehlikeli bir hal alır; 'Doomsday Device', SSCB'ye yapılacak herhangi bir nükleer saldırıda dünyadaki tüm canlıların yok olmasını sağlayacak bir karşı tehtid silahıdır...

IMDB 8,4

12. Rush Hour

12. Rush Hour

Dedektif ve Müfettiş Lee, Hong Kong polisine bağlı uzak doğu dövüşleri konusunda rakip tanımayan son derece başarılı bir polis memurudur. Hayatta en çok değer verdiği varlık ABD'ye Çin Konsolosu olarak atanan çok saygı duyduğu bir bürokratın 11 yaşındaki kızı Soo Yung'dur. Soo Yung içinde Lee, en iyi dostu ve koruyucu meleğidir. Fakat, Çin Konsolosu, ABD'ye gidip yeni görevine başladıktan kısa bir süre sonra, Soo Yung kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılır. Bunun üzerine Lee, Amerika'ya gönderilerek Soo Yung'u bu kişilerin elinden kurtarmakla görevlendirilir. Lee, Amerika'da hiç ummadığı bir durum ile karşılaşır. FBI, LAPD dedektiflerinden biri olan James Carter'ı da bu iş için görevlendirmiştir. Carter, sorumsuzluğu, vurdumduymazlığı ile çalıştığı kişiler için bir kabustur. Fakat FBI'ın amacı bir yabancı olan Carter'ı kendi işlerine karıştırmamaktır. Bu operasyonda Carter, aslında esas görevinin Lee'ye göz kulak olup, onu olaylardan uzaklaştırma olduğunu öğrenince çok bozulur fakat üstlerine karşı çıkamaz. Fakat, Lee, Carter'a rağmen olayın peşini bırakmaz. Kısa bir süre sonra Carter'da bu olayın adam kaçırmadan daha derin bir olay olduğunu öğrenir. Birbirinden uzak iki ülkenin, birbirinden farklı karakter yapılarına sahip iki dedektifi, küçük bir çocuğu kurtarmak için kolları sıvar. Kendi kafalarına göre hareket ettiklerinden, FBI ile de bozuşurlar. Ama küçük kızı kurtarmaya kararlı iki dedektif, bunun için her şeyi yapmaya hazırdır.

IMDB 7,0

13. Bu Adamlar Nereye Bakıyor

13. Bu Adamlar Nereye Bakıyor

Beşik kertmesi ile evlenmek için İstanbul'a gelen Metin'i yakın arkadaşı Zeki yalnız bırakmamaktadır. İstanbula gelen iki arkadaş, yolda yaralı biriyle karşılaşırlar. Yaralıyı hemen hastaneye götürürler ancak geç kalınmıştır ve adamın ölmesinden Zeki ve Metin sorumlu tutulur. Bir yandan polisten saklanırken diğer yandan her yerde bir reklam ajansı tarafından basılmış fotoğrafları bulunan saf ikili, korkup kaçarak işleri iyice karıştırır. Oysa onlar bir reklam kampanyasının kurbanı olmuşlardır. 

IMDB 7,2

14. Tosun Paşa

14. Tosun Paşa

Herkesin hayal ettiği ancak kimselerin sahip olamadığı bir konağın sahibi olan Melek Hanım, Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı, sütoğlu olan Şaban ile karıştırınca eve alır. Maço Abisi Hüsamettin’e ise eve aldığı Ramazan’ı damadı olarak tanıtacaktır. Gün gelince konağa gerçek Şaban gelecektir ve o andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

IMDB 9,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Süt Kardeşler

15. Süt Kardeşler

Yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek Hanım sütoğlu Şaban sanıp da Şaban'ın arkadaşı Ramazan'ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin'e Ramazan'ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gelen gerçek Şaban ve gerçek Bayram'ın işleri karıştırdığı yetmiyormuş gibi bir de damat Bayram'ın babasının eve Gulyabani adında bir esrarengiz canavarı konağa illet etmesi her şeyi birbirine karıştıracaktır.

IMDB 9,0

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
47
16
12
11
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Eda Kaya

Üstat bu nasıl vizyon bunlar nasıl film önerileri ya keşke Hababam Sınıfı'nı falan da önerseydin belki izlemeyenler vardır.

selim uslu

Süt Kardeşler, Kibar Feyzo gibi filmleri önermek, yiyecek ve içecek olarak ekmek ve su önermek gibi bir şey. Bunları zaten izledik, izliyoruz, izleyeceğiz hacı

Pasif Kullanıcı

haberin başlığı bile ayrı bi vizyonsuzluk kokuyo bu nedir yaa asdfg