Görüş Bildir
Haberler
Özcan Deniz'in İzlenmesini Tavsiye Ettiği 11 Favori Filmi

Özcan Deniz'in İzlenmesini Tavsiye Ettiği 11 Favori Filmi

Talha Enes
26.10.2017 - 13:00

Müzisyen ve dizi oyuncusu kimliğiyle tanıdığımız Özcan Deniz, yönettiği ve oynadığı Öteki Taraf filmiyle yakında sinemalarda olacak. Biz de sinemacı Özcan Deniz'e favori filmlerini sorduk. Bizi kırmadı cevapladı. İşte o 11 film.

Not: Film konular Turkcealtyazi.org ve beyazperde.com sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fight Club - Dövüş Kulübü

1. Fight Club - Dövüş Kulübü

Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan. Filmin başrollerinde de Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter gibi ünlü simaları görmek mümkün.

IMDb 8.8

2. Leon - Sevginin Gücü

2. Leon - Sevginin Gücü

Masum bir kız ve bir katil. Birbirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Erkek duygusuzca öldürüyor. Zayıf noktasını sadece 12 yaşındaki bir kız biliyor.

12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis için uyuşturucu saklamaktadır. Mathilda’yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, tüm ailesinin katledeildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

IMDb 8.6

3. Mission: Impossible - Ghost Protocol

3. Mission: Impossible - Ghost Protocol

Bu öyle sıradan bir görev değil. Global çapta olay yaratacak terörist bir bomba saldırısına neden olmakla itham edilince IMF kapatılma noktasına gelir. Ethan Hunt ve arkadaşları, 'Ghost Protocol' adı verdikleri yeni bir operasyon ile kimlik değiştirerek bu sefer kendi birimlerini temize çıkartmak için mücadele verecekler. Kimseden yardım almadan, kimseyle iletişimde olmadan. Bu en tehlikeli, en zor görev...

Serinin 4. filmi Ghost Protocol'de, Ethan Hunt'ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Serinin diğer bölümlerine göre daha farklı türlerle ün kazanmış birçok önemli oyuncuyu kadrosunda barındıran film, Tom Cruise'in yanı sıra Simon Pegg, Jeremy Renner, Paula Patton, Josh Holloway gibi isimlerle dikkat çekiyor.

The Simpsons, Ratatouille , Up, İnanılmaz Aile gibi animasyonlarda imzası olan Oscar ödüllü sinemacı Brad Bird'ün yönetmen koltuğunu oturduğu film senaryosu ise October Road, Alias, Life on Mars gibi başarılı televizyon işlerine hem yazar hem yapımcı olarak imza atmış olan Josh Appelbaum ve André Nemec ikilisine emanet...

IMDb 7.4

4. Interstellar - Yıldızlararası

4. Interstellar - Yıldızlararası

Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir... 

Christopher Nolan'ın, Jonathan Nolan ile kaleme aldığı ve yönetmenliğini sırtladığı filmin yıldız oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Bill Irwin, John Lithgow ve Michael Caine gibi isimler yer alıyor. Bilimkurgunun yanı sıra dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham alıyor.

IMDb 8.6

5. Warrior

5. Warrior

Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir. Tommy babasına kendisini turnuva için eğitmesi için yardım isteyecektir. 

Çok sevilen dövüş filmleri janrının son dönemde verdiği en iyi örneklerden biri olan Warrior’un başrollerinde Tom Hardy ve Nick Nolte başarılı performanslarıyla göz dolduruyor.

IMDd 8.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Coherence - Paralel Evren

6. Coherence - Paralel Evren

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

IMDb 7.2

7. La casa del fin de los tiempos - Araftaki Ev

7. La casa del fin de los tiempos - Araftaki Ev

İki çocuk annesi olan Dulce, 5 yıl önce çocuklarıyla taşındığı evde sıra dışı bir durumun gerçekleştiğini keşfeder. Birdenbire esrarengiz olayların yaşanmaya başladığı eve dair ürkütücü bir kehanet vardır ve bu kehanet neredeyse gerçekleşmek üzeredir. 30 yıl sonra artık yaşlı bir kadın olan Dulce kendisini yıllarca kovalayan bu lanetin peşine düşmeye karar verir. Dulce eski evine geri dönerek yaşanan gizemli olayların arkasındaki gerçekleri araştırmaya başlar... 

Venezuella sinemasının ilk doğaüstü gerilim filmi olan yapımın senaryosu ve yönetmenliği Alejandro Hidalgo'ya ait. Filmde Dulce'yi Ruddy Rodríguez canlandırırken oyuncu kadrosunda Rosmel Bustamante, Adriana Calzadilla ve Simona Chirinos gibi isimler bulunuyor.

IMDb 6.8

8. Contratiempo

8. Contratiempo

Adrian Doria varlıklı bir iş adamıdır, Asya pazarı ile yaptığı ticari anlaşmaları ve yüksek teknoloji şirketi nedeniyle Yılın Adamı olarak adlandırılmıştır. Kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için kendi avukatı Felix tarafından tavsiye edilen tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Bir dağ oteli odasında yanında fotoğrafçı sevgilisi Laural Vidan'ın cesedi dururken polis tarafından tutuklanmıştır. Adrian Virginia'ya suç ve sevgilisi Laura ile ilişkisi hakkında konuşur. Her ikisi de sürücüsü Daniel Garrido adında bir adamın öldüğü araba kazasısını açığa çıkarmaya çalışırlar. Laura'nın Daniel'in ölümü nedeniyle hapse girmekten kaçınmak için Laura'nın onu nasıl yönettiğinden söz eder. Aynı zamanda avukatı Felix olayların seyrini değiştirebilecek bir delil araştırmaktadır. Virginia ve Adrian vaka hakkında konuşmalarını sürdürürler ama Adrian'ın ifadesinden ikna olmayan Virginia onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar. Bulmacada gerçek ve yalan kolayca yer değiştirebilmektedir.

IMDb 8.0

9. The Sixth Sense - 6. His

9. The Sixth Sense - 6. His

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır. 

'Unbreakable', 'Signs' ve 'The Village' gibi kendi türlerinde sıyrılıp dikkat çeken filmlere imza atan, genellikle de eleştirmenler tarafından tartışmalarla karşılanan filmlerin yönetmeni olan M. Night Shyamalan'ın belki de en önemli yapıtı olan Altıncı His, korku-gerilim türünün en kült örneklerinden biridir. Film ayrıca dönemin sinemasında 'sürpriz son' kavramının öncüsü olmuş, ardından gelen birçok yapıtı etkilemiştir.

IMDb 8.1

10. Another Earth

10. Another Earth

Solar sistem üzerinde başka bir gezegenin keşfedildiği gece dünya üzerinde başka başka hayatlarda, rastlantı dediğimiz ve aslında önemli bir cevabı olan olaylar vuku bulur. Hikayenin kahramanlarındanhırslı ve genç bir öğrenci ile başarılı bir yazar umulmadık ve trajik bir kaza esnasında karşılaşırlar. Sözde rastlantı olarak gelişen bu çarpışma aslında birçok anlam içermektedir ki yaşayarak ve deneyimleyerek herkes payına düşeni alacaktır. Bu filmin izleyicisinin payına düşenler de cabası diyebiliriz.

IMDb 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Perfect Sense - Yeryüzündeki Son Aşk

11. Perfect Sense - Yeryüzündeki Son Aşk

Michael ilişkilerde bağlanma sorunu yaşayan ama yemek pişirme konusunda usta olan bir şeftir. Soğuk görünümlü ama işinin ehl-i doktor Susan ise uzun zamandır özel hayatına kimseyi sokmadan, kendisini sadece işine vermiştir. 

Susan ve Michael yakınlaşırken, tüm dünyada insanların duygularını bir bir yok eden bir salgın hastalık ortaya çıkar. İnsanlar sevme yetilerini bir bir kaybederken Susan ve Michael'ın aşkı hayata tutunabilecek midir? 

Eva Green ve Ewan McGregor'ın baş rolleri paylaştığı dram ve hüzün dolu filmde, McGregor ile daha önce Young Adam'da çalışmış olan İngiliz yönetmen David Mackenzie'nin imzası var. Yönetmen daha önce Tutku Nehri (Young Adam) filmiyle de BAFTA'da En İyi Yönetmen ödülünü almıştı...

IMDb 7.1

Bu da Özcan Deniz'in filmi Öteki Taraf'ın fragmanı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
41
12
10
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Kaya

Yönetmen olarak çok faydalandığı G.Kore ve Hindistan filmleri niye yok listede acaba?

Mushka Shprintzik

Çok faydalandım, ufkum Kaf Dağı'na kadar genişledi. Nasıl oldu da izlememişim ben bu filmleri. Hemen gidip Mission Impossible izleyeyim.

Kırbaç Tanrısı

bence bu herif sırf beğendiği ünlü kadınlarla öpüşmek için film yapıyor...