Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Değiştirmelerine Rağmen Mezarları Yıllardır Bulunamayan 20 Önemli Tarihi Figür

Dünyayı Değiştirmelerine Rağmen Mezarları Yıllardır Bulunamayan 20 Önemli Tarihi Figür

Bir zamanlar dünyayı sarsan hükümdarlar, güçlü savaşçılar ve dahi sanatçılar! Onların mirası, tarih kitaplarında yaşasa da bazıları halen gizemini koruyor. Arkeologların bile bulamadığı 20 kayıp mezar, tarihin tozlu sayfalarında saklanmış durumdalar. Bu gizem dolu mezarlar nerede? İçlerinde ne gibi hazineler barındırıyor olabilir? Bu soruların cevapları belki de hiçbir zaman bilinemeyecek. Sizi tarihin en büyük gizemlerinden biri olan bu kayıp mezarların izini sürmeye davet ediyoruz! 👇

Kaynak: 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Khufu (Keops)

1. Khufu (Keops)

Büyük Giza Piramidi'nin inşa edilmesinden sorumlu olan Khufu, Mısır’ı M.Ö. 2551 ile M.Ö. 2528 yılları arasında yönetti. Piramitin içinde gizli bir tünel bulunmuş olsa da cesedinin gömüldüğü oda henüz keşfedilmemiştir.

2. I. Amenhotep

2. I. Amenhotep

M.Ö. 1525’ten M.Ö. 1504’e kadar hüküm süren I. Amenhotep, Mısır'ın tapınaklarını yeniden inşa etti. Mumyası bulunmuş olmasına rağmen kraliyet mezarı henüz keşfedilmemiştir. Amenhotep, tarihi bir figür olarak sonraki Mısırlılar arasında çok popülerdi ve onun onuruna bir cenaze kültü kuruldu.

3. II. Thutmose

3. II. Thutmose

II. Thutmose, M.Ö. 1492 ile M.Ö. 1479 yılları arasında Mısır firavunu oldu. Mumyası, I. Amenhotep’in mezar koleksiyonunda bulunuyordu ancak mezarı hiçbir zaman keşfedilemedi.

4. Akhenaten

4. Akhenaten

Asıl adı IV. Amenhotep olan Firavun Akhenaten tartışmalı bir figürdü. Yeni güneş tanrısı Aten’in onuruna adını değiştirdi. Hükümeti M.Ö. 1349'dan M.Ö. 1336'ya kadar sürdü ancak dini reformları uzun süre ayakta kalamadı.

5. Nefertiti

5. Nefertiti

M.Ö. 1370 ile M.Ö. 1330 yılları arasında yaşayan Nefertiti antik çağda ünlü bir Mısır kraliçesiydi. 1912 yılında boyalı ahşap bir başın bulunmasıyla daha da ünlendi. Nefertiti, reformcu kral Akhenaten'in karısıydı ve Mısır'a tektanrıcılık getirdi. Nefertiti'nin mezarı ve mumyası hiçbir zaman bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ankhesenamun

6. Ankhesenamun

M.Ö. 1348 ile M.Ö. 1322 yılları arasında yaşayan Ankhesenamun, Tutankhamun’un üvey kız kardeşi ve karısıydı. Mezarı, Krallar Vadisi’nde olabilir ancak henüz keşfedilmedi. Mezarının gösterişli olması bekleniyor.

7. VIII. Ramses

7. VIII. Ramses

VIII. Ramses, M.Ö. 1129 ile M.Ö. 1126 yılları arasında kısa bir süre firavun oldu. Yaşı veya ölüm sebebi bilinmiyor. III. Ramses’in oğluydu ve üvey yeğeni VII. Ramses’in yerini aldı.

8. Büyük İskender

8. Büyük İskender

Antik dünyanın en genç ve parlak fatihi olan Büyük İskender, M.Ö. 326 yılında başlayan fethini, Yunanistan, Mısır, Afganistan ve Kuzey Hindistan’a kadar genişletti. Ölümü, muhtemelen sıtma, tifo veya fazla şarap içme sonucu, Babil’de M.Ö. 323’te meydana geldi. Cesedi, bal içinde saklandıktan sonra, iki farklı İskenderiye mezarına gömüldü. Cesedin yeri şu anda bilinmemektedir.

9. Kleopatra ve Marcus Antonius

9. Kleopatra ve Marcus Antonius

Mısır’ın son kraliçesi Kleopatra ve Romalı General Marcus Antonius, Aktium Savaşı'nda yenildiklerinde trajik sonlarına doğru ilerlediler. Hayatları, M.Ö. 30’da Kleopatra'nın yılan tarafından ısırılması, Antonius'un ise kendi kılıcıyla kendini öldürmesiyle sonuçlandı. Mezarlarının yeri bilinmemektedir.

10. Caligula

10. Caligula

Caligula, despotik bir Roma imparatoru olarak bilinir ancak bazı tarihçiler bu kötü şöhreti hak etmediğini düşünmektedir. Tahta geçtikten sonra başına gelenler neticesinde M.S. 41'de öldürüldü. Mezarı hiçbir zaman bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Boudica

11. Boudica

Günümüzde İngiltere'nin Norfolk bölgesinde yaşayan Iceni kabilesinin kraliçesi Boudica, M.S. 60'ta Romalılara karşı kanlı bir isyana öncülük etti. Kocasının ölümü üzerine Romalılar, Iceni krallığının tek mirasçıları olduklarını iddia etti. Boudica'nın isyanı sonunda bastırıldı ve muhtemelen yakalanmamak için zehir içerek M.S. 61'de öldü. Mezarının Londra'nın Hampstead bölgesinde veya King's Cross istasyonunda olabileceği söyleniyor.

12. Hun İmparatoru Attila

12. Hun İmparatoru Attila

Hun İmparatoru Attila, M.S. 5. yüzyılda korkulan bir düşman olarak yükseldi. Düğün gecesi şenlikleri sırasında şiddetli kanama sonucu M.S. 453'te öldü. Attila'nın mezarının Macaristan'da olduğu ve gömüldüğü yerin gizli tutulduğu sanılmaktadır.

13. Harald Bluetooth

13. Harald Bluetooth

10. yüzyılda Danimarka ve Norveç kralı olan Harald 'Bluetooth' Gormsson'un mezarı bulunamadı. Adı bugünkü kablosuz Bluetooth aktarımında anılmaktadır.

14. Cengiz Han

14. Cengiz Han

Moğol lider Cengiz Han, Ukrayna’dan Çin’e kadar uzanan bir imparatorluk kurdu. 1227’de ölümü, hastalık, av yaralanması veya savaşla ilişkilendirildi. İtalyan gezgin Marco Polo, onun bir ok yarasından öldüğünü ve mezarının yerini bilen 20.000 kişinin öldürüldüğünü iddia etti. Mezarının, kuzey Çin'in Ordos bölgesinde olabileceği düşünülmektedir.

15. III. Vlad (Kazıklı Voyvoda)

15. III. Vlad (Kazıklı Voyvoda)

Romanya'nın ulusal kahramanı Vlad Drakula'nın mezarı hiç bulunamadı. Osmanlı'ya karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği ve tercih ettiği infaz yöntemiyle bilinir. 1476’da suikaste kurban giden III. Vlad’ın mezarının nerede olduğu bilinmemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Christopher Columbus

16. Christopher Columbus

1506’da ölen Cenevizli kaşif Christopher Columbus'un bedeninden geriye kalanlarının nerede olduğu halen tartışmalıdır. Cenazesinin defnedildiği yerler arasında İspanya'nın Valladolid ve Sevilla kentleri ile Dominik Cumhuriyeti'nin Santo Domingo şehri bulunmaktadır.

17. II. Montezuma

17. II. Montezuma

II. Montezuma, orta Meksika'da son Aztek imparatorlarından biriydi ve İspanyol işgalci Hernán Cortés'in bölgeyi işgal etmesinden önce hüküm sürdü. 1520'deki ölümü hakkında bazı kaynaklar bedeninin yakıldığını belirtir ancak kalıntıları hiçbir zaman bulunamadı.

18. Leonardo da Vinci

18. Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci, İtalyan Rönesansı'nın en ünlü figürlerinden biridir ancak 1519’da ölen da Vinci’nin kemiklerinin nerede olduğundan kimse tam olarak emin değildir.

19. Atahualpa

19. Atahualpa

Son İnka İmparatoru Atahualpa, 1533'te İspanyol işgalcilere esir düştü. Altın ve gümüşle dolu odalarla fidye teklif etti ancak İspanyollar tarafından idam edildi. Mezarının bugün nerede olduğu bilinmiyor.

20. Tecumseh

20. Tecumseh

Shawnee halkının lideri Tecumseh, Amerikan sömürgecilere karşı savaştı ve 1813'te öldü. Mezarının yerine dair bir kayıt yoktur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın