Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Zeki İnsanı “William James Sidis” in Hayatı

etiket Dünyanın En Zeki İnsanı “William James Sidis” in Hayatı

fikret alaz
08.04.2014 - 02:43 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 12:36

Dünyanın En Zeki İnsanı Olduğu İddia Edilen William James Sidis Hayatı

1898-1944…

Hepi topu 46 yıl yaşamış dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı olduğu iddia edilen William James Sidis’in IQ seviyesi ölçülemez değerdeymiş. (250-300 arasında olduğu kabul edilir.)

Rus Yahudisi muhacir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş. 6 aylıkken alfabeyi çözmüş, 18 aylıkken New York Times okuru olmuş, 2 yaşında Latince’yi, 3 yaşında Yunanca’yı öğrenmiş, anatomi üzerine denemeler yazdığında 4 yaşındaymış ve 8 yaşına gelmeden önce İngilizce, Latince, Yunanca, Rusça, İbranice, Fransızca ve Almanca’yı öğrenmiş. İlkokul çağı geldiğinde ise Vindergood adıyla andığı bir de dil geliştirmiş. İlkokulu;

1. sınıf 1 gün

2. sınıf bir kaç gün

3. sınıf 3 ay

4. sınıf bir hafta

5.sınıf 15 hafta

6 ve 7. sınıflar beş buçuk hafta gibi bir sürede bitirmiş.

11 yaşında Harvard’a kabul edilmiş. Aynı sene Harvard’da profesörlere 4 boyutlu objeler hakkında ders vermeye başlamış,16 yaşında Harvard Hukuk Fakültesine geçmiş. 20 yaşına gelince de sosyalist/komünist eylemlere, mitinglere katıldığından hapse girmiştir.

Sidis’in bir günde bir dili öğrenebildiği ve ertesi gün diğer bildiği diller ile çapraz mukayese ve tercüme yapabilir hale geldiği de iddialar arasındadır. Kendisi bu bir günde dil öğrenme hadisesi sebebiyle ölümüne dek bilinen ve öğrenilebilen bütün dilleri öğrenmiş, hatta bir iki adım ileri gidip diller uydurmaya başlamıştır.

Babası Boris Sidis, Harvard Üniversitesi’nde psikoloji ve psikiyatri eğitimi veriyormuş, pek çok da kitabı varmış. Annesi Sarah, bir tıp doktoruymuş. Bütün bu zeka dolu hayatına ve olanaklara rağmen Sidis, bekleneni verememiş, bir iki kitap, çok kayda değmeyen bir akademik hayat ile silinip gitmiştir.Aslında dünyaca ünlü harika çocuk olarak anılması gereken, ama “umutları boşa çıkartan” kişi olmuştur. Evet, bir baltaya sap olamamıştır. Ama bunun nedeni William değil, ondan yararlanmaya çalışan ailesi, göçtüğü yerdeki insanlar ya da medyadır. Sidis , haftada 20 Dolar getiren bir işte katip olarak hayatını kazanan, dedektif romanları okumaktan ve Amerikan yerlilerinin ritüellerine merak sarmaktan başka pek bir şeyle ilgilenmeyen bir insan olarak kalmıştır.

Kaynak: http://www.straturk.com/2013/07/12/du...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
481
231
166
121
67
54
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Batı Kaan

zeki ama çalışmıyor

omerthe1

yanlis bilgiler, dogduktan 15 dakika sonra almancayi, 18 dakika sonra cinceyi, 20 dakika sonra da turkceyi ogrenmis, 1 aylikken bebek bezini, 1.5 aylikken be... Devamını Gör

satan

regkpweroıuypuy04uoıwueoty4uthyetry46u56u635uı56

hadibeordan

kime ve neye göre bi baltaya sap olamamış??