Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En İyi Tatlarına Sahip Olan 20 Ülke ve Mutfakları Hakkında Küçük Bilgiler

etiket Dünyanın En İyi Tatlarına Sahip Olan 20 Ülke ve Mutfakları Hakkında Küçük Bilgiler

Dünya mutfakları saymakla bitmez... Her birinde benzer tatlar olduğu gibi çok ayrı lezzetler de bulmak mümkün. Herkesin damak tadı farklı olur tabii ama biz sizler için en güzel tatların bulunduğu ülkeler olarak duyduğumuz 20 ülkenin mutfaklarıyla ilgili küçük ayrıntıları derledik. Denemek isterseniz afiyetler olsun...

Kaynak: https://yonderbound.com/blog/20-best-...

1. Yunanistan

1. Yunanistan

Türk yemekleriyle birebir aynı yemekleri bile olan Yunanistan'da Sauvlaki oldukça meşhur bir yemek. Ev yapımı yemeklerde en iyi olanının da musakka olduğu söyleniyor.

2. İtalya

2. İtalya

İtalyan yemekleri hakkında konuşmasak da tadını çıkarsak daha iyi sanırım... İtalyan mutfağının geleneksel renkleri olan kırmızı, yeşil ve sarı her zaman lezzet karışımları yaratır. Genellikle tüm yemekler domates, ekmek ve zeytinyağı üzerine kurulmuştur. İtalyan mutfağının en önemli sırlarından biri de kullanılan malzemelerin taze olmasına özen gösterilmesi.

3. Pakistan

3. Pakistan

Pakistan yemekleri, daha çok sığır, tavuk, balık ve sebze üzerine yoğunlaşıyor. Yemeklerinde çok çeşitli ve fazla miktarda baharat kullandıklarını da söyleyebiliriz .Biber tozu, zencefil, köri, kişniş, kırmızı biber, tarçın ve sarımsak en çok kullanılan malzemelerden birkaçı.

4. Filipinler

4. Filipinler

Filipin mutfağı, Hindistan, İspanya, Çin ve Amerika'nın farklı geleneksel gıdalarının karışımına dayanıyor. En tanınmış yemeklerden Adobo, Lechon ve Pancit farklı kültürlerden gelip Filipindeki çeşitliliği gözler önüne seriyor.

5. Tayland

5. Tayland

Asya mutfaklarının birçoğunda olduğu gibi, yemeklerin çoğunda temel öge olarak pirinç kullanılır. Tay dilinde 'gıda' kelimesi tam anlamıyla 'pirinç yemek' anlamına geliyor. Ayrıca, hemen hemen her yemeğin içinde karşılaşabileceğiniz 4 ana lezzet vardır; tatlı, ekşi, acı ve tuzlu oranının dengelenmesi göz önünde bulundurulur.

6. Japonya

6. Japonya

Japon yemekleri başlı başına bir türdür diyebiliriz. Örneğin; Sushi'yi bilmeyenimiz yoktur. Ancak bu yemek sadece ürünler ve yemek tarifleri ile değil, daha çok yerli kültür ve gelenekleriyle ilgilidir. Dünya'nın bundan sonra çatal ve bıçak kullanarak değil de chopstick kullanarak yemek yemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

7. Ukrayna

7. Ukrayna

Her şey son derece yağlı ve bu nedenle son derece lezzetli yiyeceklerle ilgilidir. Çeşitli hamur işleri, çorbalar, et yemekleri ve ummadığınız lezzetlerin karışımları... Bunları Ukrayna mutfağında bulabilirsiniz. Ünlü Rus pancarı çorbası olan borsch aslında Ukrayna mutfağından geliyor. Fark etmek zor olsa da Ukrayna borsch'ı Ruslarınkinden biraz daha farklıdır.

8. Çin

8. Çin

Çin yemeklerini hemen hemen her yerde bulabiliriz. Fakat unutmayın ki otantik ve sahte olmak üzere iki çeşit Çin mutfağı vardır. İPeki gerçek Çin restaurantını olduğunu nereden anlayacağız? Çok kolay. Eğer Çin'de iseniz gireceğiniz her restaurant Çin restaurantıdır. Fakat kendi şehrinizde bir Çin restaurantına gitmek isterseniz ilk tercihiniz Çinli çalışanların bulunduğu mekan olabilir.

9. Vietnam

9. Vietnam

Vietnam yemeklerinin ana maddeleri karides ezmesi, balık sosu, pirinç, otlar, fesleğen, meyve ve sebzelerdir. Ancak aynı zamanda, diğer Asya ülkelerinden farklı olarak, Vietnam bu bölgedeki en sağlıklı gıdalardan birine sahip.

10. Hindistan

10. Hindistan

Herkesin bildiği gibi, inek burada kutsal bir hayvan ve Hintliler'in de çoğunluğu vejetaryenler. Geleneksel Hint yemeklerinde çok farklı baharatlar kullanır ve lezzetli sosla kaplanır. Ayrıca Hintliler, Panir adı verilen ev yapımı beyaz peynirlerin büyük hayranlarıdırlar. Her yemeğe geleneksel olarak 'Naan ekmeği' eşlik ediyor. Elbette pirinç de Hint mutfağının temel ürünlerinden biri. Neredeyse hiç bir yerde alkol satışı bulunmuyor.

11. İspanya

11. İspanya

İspanya çok çeşitli yemekleri ile muhteşem sokak lezzetleri ile karşımıza çıkıyor. 2015 yılında Dünya'nın en iyi 50 restaurantı arasındaki sıralamada ilk sırada yer alan El Celler de Can Roca İspanya lezzetlerinin sunulduğu bir restaurant.

12. Fransa

12. Fransa

Hepimiz Fransa'yı bir gurme başkenti olarak tanıyoruz. Bu unvanı hak ediyor gibi görünüyor. Sabahları bir fincan kahve ile kruvasan Fransa'da bir zorunluluktur diyebiliriz. Fransa'da en çok tercih edilenler: Fransız ekmeği (baget), makarna, Cevizli şekerleme (pralin), Şekerli çörek (Madeleines) ve kuru üzüm ekmeği ... Bu liste gerçekten muazzam. Soğan keki ve balık çorbası kulağa garip geliyor ama Fransız lezzeti bu yemekleri gerçekten lezzetli yapmayı biliyor.

13. Meksika

13. Meksika

Sıcak, güneşli, mavi deniz ve litre tekila... Bu, Meksika'nın ideal fotoğrafı. Bu fotoğrafa mısır, fasulye, domates ve acı biberleri de ekleyin. Şimdi ülkenin tadını gerçekten çıkarabilirsiniz.

14. İsviçre

14. İsviçre

İsviçre, üç farklı kültürün kesiştiği bir ülke: İtalyan, Fransız ve Alman. Bu nedenle bazen İsviçre yemeklerinin özelliklerini diğerlerinden ayırt ederek tanımlamak zorlaşıyor. Ancak çikolata ve peynirleri dışında da gurur duyacakları bir şeyleri var.

15. Portekiz

15. Portekiz

Genellikle balık, yumurta ve et üzerine kurulu olan mutfak şaşırtıcı ancak 6 ayda 5 kilo kazandıracak kadar da lezzetli.

16. Kore

16. Kore

Pirinç, sebze ve etler bu mutfağın başlıca ögeleri. Buna ek olarak, Kore yemeklerinde susam yağı, soya sosu, sarımsak, zencefil, kırmızı toz biber ve biber salçasında da çok kullanılan malzemeler.

17. İsveç

17. İsveç

IKEA'ya teşekkür ediyoruz, hepimiz İsveç'in kremalı sos, patates püresi  ve Vaccinium vitis-idaea reçeli ile servis yapılan köftesi ile meşhur olduğunu biliyoruz. Tarihsel olarak, aynı zamanda ren geyiği eti de pişiriyorlardı. İsveç yemeklerinin en basit formülü zır tatların birleştirilmesi olarak biliniyor.

18. Montenegro

18. Montenegro

Belki de daha önce yemeklerini hiç duymadığınız bir ülke, Karadağ. Fransız ve Rus mutfak tatlarıyla benzer özellikler gösteriyor. Karadağ, peynir yapma, şarap ve alkollü içecekler, farklı çorbalar ve et yemekleri ile ünlü. Bu mutfak genel olarak, soğuk kış ayları boyunca sizi ısıtmak için yapılan sıcacık yemeklerden oluşur.

19. Avusturalya

19. Avusturalya

Avustralyalıların yemek gelenekleri hakkında güçlü bir geçmişi olmamasına rağmen, yemek alışkanlıklarında bazı beklenmedik özelliklere sahiplerdir. Dünya'nın dört bir yanından gelen çok kültürlü yiyeceklerin yanı sıra, burada kanguru, yer fıstığı, deve kuşu ve timsah eti gibi bazı yerel özellikteki yemeklerden de bulabilirsiniz.

20. Amerika

20. Amerika

Güçlü Amerikan mutfağı gelenekleriyle değil de, New York şehrinin daha önce bahsettiğimiz mutfakları bir araya getirmesiyle oluşmuş. Burada istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Tabii ki, NY City, Amerikan mutfağı için de dikkat çekici. Cazibeli burger ve etli biftekler... Bunlar New York'taki en çok satan yemekler.

BONUS: Türkiye

BONUS: Türkiye

Türkiyemizin her yöresinden gelen farklı tatlarla zenginleşmiş kokusu güzel, tadı mükemmel yemeklerine değinmeden tabii ki olmaz. Şöyle bir pilav üstü kuru olsa, yanında da kuru soğan...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
125
100
45
44
32
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın