Görüş Bildir
Haberler
Dolmabahçe Saldırganlarının Kimlikleri Belli Oldu

Dolmabahçe Saldırganlarının Kimlikleri Belli Oldu

Ulaş
19.08.2015 - 14:55 Son Güncelleme: 20.08.2015 - 09:06

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı giriş kapısındaki polislere yönelik silahlı saldırı gerçekleşti. Bir polis memurunun hafif yaralandığı saldırının ardından silahlı iki saldırgan yakalandı. Kimlikleri belli olan saldırganların daha önce DHKP-C eylemlerinde gözaltına alınıp serbest bırakıldıkları öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı giriş kapısında polise silahlı saldırı gerçekleşti.

DHA'nın verdiği bilgiye göre, Dolmabahçe'deki silah seslerinin ardından polisler olaya müdahale etti.

Saldırının ardından kaçan otomatik silahlı iki saldırgan, Almanya Başkonsolosluğu yakınında yakalandı.

Saldırıda can kaybı yaşanmadı. 

 Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın ardından gazeteci Ahmet Şık Twitter'dan yaptığı paylaşım ile silah seslerinden önce bir patlama sesi duyulduğunu açıkladı.

Şık yaşananları BBC Türkçe'ye anlattı.

'Kabataş iskelesinin o taraftaydım. Çok şiddetli bir patlama sesi duydum önce. sanki büyük bir kamyon kasası devrilmiş gibi tok bir ses çıktı. Arkasından silah sesleri duydum. Sonda Dolmabahçe Sarayı'nın o tarafa gittim. İçerideki ziyaretçiler turistler kaçışıyordu. Her tarafı polis kapattı. Dolmabahçe'den Beşiktaş'a giden yol kapatılmış durumda.'

Dolmabahçe'deki çatışma anı kamerada

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden açıklama

Valilik açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

'19.08.2015 Çarşamba Günü saat 14:30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı’ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir.

Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır.

Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir.'

Yakalanan saldırganların kimlikleri belli oldu

Saldırıyı, Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta adlı teröristlerin yaptığı öğrenildi. 

Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda çeşitli suçlardan DHKP-C eylemlerinde gözaltına alındığı ve tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

8 Ağustos’taki AKP İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı DHKP-C üstlenmişti.

Silahlı iki kişi kayıplara karıştı iddiası

Silahlı iki kişi kayıplara karıştı iddiası
İçeriğin Devamı Aşağıda

İki saldırganın yakalandığı olayda, Hürriyet'in iddiasına göre silahlı iki kişi daha bulunuyor. Sitede yer alan güvenlik kamerası kayıtlarında, iki kişinin daha olay yerinden Kabataş yönüne doğru kaçtığını görülüyor. 

Kimliği belirlenemeyen iki kişiden birinin otomatik silahını elindeki poşete koyduğu açık şekilde görülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0