Görüş Bildir
Haberler
Devler Ligi Diye Bu Listeye Diyoruz! Aralarında En Az Birini İlk Kez Duyacağınız 2020 Yılının En İyi Dizileri

Devler Ligi Diye Bu Listeye Diyoruz! Aralarında En Az Birini İlk Kez Duyacağınız 2020 Yılının En İyi Dizileri

Ayça
19.12.2020 - 15:38

#2'yi izlemeyen kaldıysa akşam başlasın lütfen...

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/noradominick...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'I May Destroy You'

1. 'I May Destroy You'

IMDb: 8.1

Buradan izleyebilirsiniz: HBO

Konusu: 'I May Destroy You', büyük bir travma yaşayan bir kadının hayatına odaklanıyor. Kendisine güvenen bir kadın olan Arabella, yazdığı ilk kitabının getirdiği başarının ardından ikinci kitabını yazmaya başlar. Büyük bir stres altında bulunan Arabella’nın hayatı, bir gece kulübünde cinsel saldırıya uğramasıyla geri dönüşü olmayan bir şekilde değişir. Yaşadığı korkunç olayın ardından Arabella, ailesi, arkadaşları, kariyeri dahil hayatındaki her şeyi yeniden değerlendirmeye başlar. Bu süreç Arabella’nın kendisini yeniden keşfetmesini sağlar.

2. 'The Queen's Gambit'

2. 'The Queen's Gambit'

IMDb: 8.7

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi işliyor. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından biri olan Beth Harmon’ın hayatına odaklanılan dizinin başrolünü Anya Taylor-Joy üstleniyor. Ailesini kaybetmesinin ardından kurum tarafından büyütülen Beth, burada çalışan bir görevliden satranç oynamayı öğrenir. Satrançta olağanüstü bir yetenek sergileyen Beth, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başarır.

3. 'Normal People'

3. 'Normal People'

IMDb: 8.5

Buradan izleyebilirsiniz: Hulu

Konusu: Kuzey İrlandalı oyun yazarı Owen McCafferty’nin senaryosundan uyarlanan “Normal People”, uzun yıllardır evli olan bir çiftten, kadına göğüs kanseri teşhisi konulmasıyla birlikte, çiftin ilişkisinin teste tabi tutulmasını ve ikilinin belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalmasını anlatıyor.

4. 'Never Have I Ever'

4. 'Never Have I Ever'

IMDb:7.9

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: 'Never Have I Ever', ergenlikten yetişkinliğe geçen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Hindistan göçmeni Amerikalı genç bir kız olan Devi, başarılı bir lise ikinci sınıf öğrencisidir. Öfkesine bir türlü hakim olamayan Devi, bu yüzden kendisini sıkıntılı durumlar içinde bulur.

5. 'Lovecraft Country'

5. 'Lovecraft Country'

IMDb: 7.1

Buradan izleyebilirsiniz:  HBO

Konusu: Matt Ruff’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, 1950’lerde Atticus Black’in, arkadaşı Letitia ve amcası George ile birlikte çıktıkları yolculuğu ele alıyor. Atticus Black’in kayıp babasını bulmak üzere birlikte çıktıkları bu yolculuk, dönemin ırkçı atmosferi nedeniyle birçok zorluğu da beraberinde getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'The Good Place' Sezon 4

6. 'The Good Place' Sezon 4

IMDb: 8.2

Buradan izleyebilirsiniz: NBC

Konusu: 'The Good Place', öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor’un yaşadığı maceraları konu ediyor. Dünyada pek de iyi bir sicile sahip olmayan Eleanor, buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark etse de bunu çevresindekilerle paylaşmaz. Ne var ki Eleanor’un gelişinden sonra kasabada işler rayından çıkmaya başlar ve Eleanor, komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile birlikte sıra dışı maceralara sürüklenir.

7. 'Ted Lasso'

7. 'Ted Lasso'

IMDb: 8.7

Buradan izleyebilirsiniz: Apple Tv

Konusu: Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımına koçluk yapmak için işe alınır. Ancak Lasso’nun futbol antrenörü deneyimi yoktur. Ted Lossu, koçluk deneyimi olmamasına rağmen takımın başarılı olması için elinden geleni yapar.

8. 'Insecure' Sezon 4

8. 'Insecure' Sezon 4

IMDb: 7.9

Buradan izleyebilirsiniz: HBO

Konusu: Rolling Stone’un Amerika’nın en komik 23 insanından biri olarak seçtiği YouTube yıldızı Issa Rae; iki siyahi kadının ırkçılık karşısında yaşadıklarını komik bir dille anlatacak.

9. 'Zoey's Extraordinary Playlist'

9. 'Zoey's Extraordinary Playlist'

IMDb: 8.2

Buradan izleyebilirsiniz: NBC

Konusu: Zoey, bilgisayar programcısı olan genç bir kadındır. Babası nörolojik bir hastalıktan muzdarip olan Zoey, birkaç gün boyunca geçmeyen bir baş ağrısı yaşadıktan sonra MRI taramasına girmeye karar verir. Taramaya giren Zoey'i bu sırada pop müzik dinletilir. Pop müzik dinlemekten hiç hoşlanmayan Zoey, kendisine dinlettirilen müzikten kurtulmak isterken deprem meydana gelir. Apar topar taramadan çıkan genç kadın bu andan itibaren anlam veremediği bir olayla karşı karşıya kalır. Çevresindeki insanların isteklerini, düşüncelerini ve arzularını şarkılar eşliğinde duymaya başlayan Zoey, başlarda akıl sağlığında bir sorun olduğunu düşünse de bir süre sonra bu durumu bir şans olarak görmeye başlar.

10. 'The Crown' Sezon 4

10. 'The Crown' Sezon 4

IMDb: 8.7

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor. Dizide Kraliçe II. Elizabeth rolünü Claire Foy canlandırıyor. Senaryosunu Peter Morgan’ın kaleme aldığı dizinin yapımcılığını ise Andy Harries üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 'Julie and the Phantoms'

11. 'Julie and the Phantoms'

IMDb:8.4

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: Julie and the Phantoms isimli dizinin konusu; Annesinin ölümüyle birlikte müzikle arasının soğuyan bir kızın hayalet gibi karşısına çıkan 3 erkekle birlikte grup kurarak müzik yapmaya devam etmesini konu alıyor.

12. 'Sex Education' Sezon 2

12. 'Sex Education' Sezon 2

IMDb: 8.3

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıra dışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecek?

13. 'Better Call Saul' Sezon 5

13. 'Better Call Saul' Sezon 5

IMDb: 8.7

Buradan izleyebilirsiniz: AMC

Konusu: Better Call Saul konusu temelini ise, dizide ki ünlü avukat Jimmy McGill’in Walter Walter White ile tanışmasından önceki avukatlık kariyerinde başına gelenler oluşturmaktadır. Maddi sıkıntılar ile boğuşan ve abisi ile hayatını geçirmekte olan Saul Goodman’ın da ara sıra gençlik yılları dizide yer almaktadır. Breaking Bad dizisinden tanıyarak izlemiş olduğumuz ve Better Call Saul dizisinde de yer alan yalnızca sadece Jimmy McGiil değildir.

14. 'High Fidelity'

14. 'High Fidelity'

IMDb: 7.6

Buradan izleyebilirsiniz: Hulu

Konusu: High Fidelity, geçmiş ilişkileri yeniden gözden geçiren Brooklyn Crown, hızla değişen bir kadın plak mağazası sahibi olan Rob üzerine odaklanıyor. Müzik ve pop kültürü aracılığıyla, gerçek bir aşkı konu alıyor.

15. 'The Good Lord Bird'

15. 'The Good Lord Bird'

IMDb: 7.5

Buradan izleyebilirsiniz: Showtime

Konusu: James McBride’ın aynı adlı romanından uyarlanan Good Lord Bird, eski köle Onion’ın hikayesini konu ediyor.

Dizide, Oscar adayı aktör Ethan Hawke, Onion’ı evine alan kölelik karşıtı John Brown karakterine hayat veriyor. Brown, 1859’da gerçekleşen ünlü baskının öncüsü olsa da isyan başarısızlığa uğrar. Ancak bu gelişme, İç Savaşı başlatacak olayların başlangıcı niteliğinde olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 'Dead to Me' Sezon 2

16. 'Dead to Me' Sezon 2

IMDb: 8.0

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: Dead To Me, Jen ve Judy isimli iki yakın arkadaşın yaşadığı kayıpları ve kederleri ile nasıl baş ettiğini anlatan trajikomik bir dizi.

17. 'What We Do in the Shadows' Sezon 2

17. 'What We Do in the Shadows' Sezon 2

IMDb:8.5

Buradan izleyebilirsiniz: FX

Konusu: Dizi günümüzde yaşayan vampirlerin hayatını mizahi yönden ele alıyor. Daha fazla vampirle tanışacağımız dizi, hikâyeyi Yeni Zelanda’dan New York’a taşıyor.

18. 'Teenage Bounty Hunters'

18. 'Teenage Bounty Hunters'

IMDb: 7.7

Buradan izleyebilirsiniz: Netflix

Konusu: Sterling ve Blair, 16-17 yaşlarında ikiz kız kardeşler. Willingham Academy isimli özel bir Katolik lisesinde okuyorlar ve hormonları epey tavan yapmış durumda. Erkek arkadaşlarıyla tenhada takıldıkları bir akşam ikizlerimiz aksiyon ile tanışıyorlar. Erkek arkadaşlarıyla vedalaşıp evlerine dönmek üzerelerken Bowser Jenkins isimli bir kelle avcısının peşinde olduğu bir kaçak ile bir araba kazasına karışıyorlar. Sonrasında silahlar çekiliyor ve kızlarımız olayı anlamlandırmaya çalışırlarken ilk tutuklamalarını yapmış oluyorlar.

Yaşadıkları aksiyondan büyük heyecan ve keyif alan ikizler, sonrasında babalarının gizlice aldıkları arabasında oluşan hasarı ödemek maksadıyla Bowser Jenkins ile beraber çalışmaya başlıyorlar ve böylece hikayemiz de başlıyor.

19. 'The Great'

19. 'The Great'

IMDb:8.1

Buradan izleyebilirsiniz: Hulu

Konusu: Tony McNamara bizi bu kez 18.yy Rusya’sına götürüyor. Rusya tarihinin önemli figürlerinden biri olan II.Katerina‘yı konu alan dizide II. Katerina yükseliş dönemi ele alınıyor. 34 yıl boyunca Rusya’yı yöneten II. Katerina ve eşi İmparator Peter ile olan ilişkisi de dizinin ana konusunu oluşturuyor.

17.yüzyılın Avusturya kesiminde yaşayan genç bir kadın Rus İmparatoru ile evlenir. Ancak bu evlilik ve kendi mutluluğu arasında kalan kadın ya Rusya’nın geleceğini ya da kendi mutluluğunu seçmesi gerekir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
13
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Gambit listede olmayı hak ediyor.