Görüş Bildir
Haberler
Damarlarınızda Kan Yerine Adrenalin Akmasına Neden Olacak Tüyleri Diken Diken Eden 12 Psikolojik Gerilim Filmi

Damarlarınızda Kan Yerine Adrenalin Akmasına Neden Olacak Tüyleri Diken Diken Eden 12 Psikolojik Gerilim Filmi

Sheida
12.06.2019 - 13:46

Şöyle battaniyeyi hafiften yüze çekmeli, sizi gerim gerim gerecek bir gerilim filmi mi arıyorsunuz? İşte size deli gibi adrenalin salgılatacak 12 psikolojik gerilim filmi! Şimdiden iyi seyirler :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Vanishing / Keepers (2018)

12. The Vanishing / Keepers (2018)

IMDb: 5,8

The Vanishing, ıssız bir adada işe başlayan üç adamın beklenmedik bir durum sonucu değişen hayatlarını konu ediyor. Üç işçi, İskoçya kıyılarından uzakta ıssız bir adasında çalışmaya gider. İşçiler, 6 hafta boyunca deniz fenerinde bekçilik yapmakla görevlidir. Bekçiler adaya yerleştikten kısa bir süre sonra sessiz rutin yaşantılarına alışırlar. Ancak beklenmedik bir durum üçünün de hayatının değişmesine neden olur. Adanın kıyısına parçalanmış bir tekne vurur. Üstelik teknenin içerisinde bir sandık dolusu altın vardır. Hayatlarını sonsuza dek değiştirebilecek bu gelişme karşısında bir seçim yapmak zorunda kalan üç adam, kendilerini açgözlülük, paranoya ve cinayet üçgeninin içerisinde bulurlar.

11. American Hangman (2019)

11. American Hangman (2019)

IMDb: 5,8

İnternet günümüzün önemli bir parçasıdır. Öğretmenimiz, arkadaşımız, rehberimiz ve eğlencemiz haline gelmiştir. Bir bilgiye ulaşım tarihte hiç olmadığı kadar kolay hale gelmişken, bunun zararları olmayacağını düşünmek naiflik değil midir? Bu sessiz tehdit, günün birinde kimliği belirsiz bir adamın 2 kişiyi kaçırmasıyla kendini gösterir. Kimliğini açıklamayan adam, sosyal medyada canlı yayın yapmaya başlar ve gün bitmeden önce kaçırdığı kişilerden birini öldüreceğini açıklar. Amacı; bu büyük duruşmayı canlı yayınlamaktır. İsimsiz saldırganın kaçırdığı kişiler, geçmişte üstü örtülmüş bir suçun parçalarını oluşturmaktadır. Yetkililer neler olduğunu fark etmeye başlarken, saldırgan ve dünyanın her yerinden onun yayınını izleyen internet kullanıcıları hem yargıç hem de jüri rolünü üstlenecektir. Artık kurbanların kaderi, geniş bir yelpazeye yayılan insanların elindedir...

10. Greta

10. Greta

IMDb: 6,0

Greta, metroda bulduğu çantayı sahibine ulaştırması sonucu yolları kesişen iki kadının hikayesini konu ediyor. New York’ta tek başına yaşayan genç bir kadın olan Frances, metroda unutulmuş bir çanta bulur. Çantanın sahibi, klasik müzik hayranı bir piyano öğretmeni olan Greta’dır. Çantayı sahibine ulaştırmaya kararlı olan Frances, vakit kaybetmeden yola koyulur. Evine kadar gelip kendisine çantasını ulaştıran Frances’e teşekkür etmek isteyen Greta, onu kahve içmeye davet eder. Bu sayede yolları kesişen ve birbirlerini tanımaya başlayan Frances ve Grera arasında kısa sürede beklenmedik bir arkadaşlık oluşur. Yakın zamanda annesini kaybetmiş olan Frances ve kocasını kaybeden yalnız bir kadın olan Greta’nın bu arkadaşlığa ihtiyacı vardır. Ancak bir süre sonra Frances, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder ve ikili arasındaki ilişki korkunç bir hal almaya başlar.

9. Siyah Nehir (2018)

9. Siyah Nehir (2018)

IMDb: 6,2

Arnault ailesinin hayatı evin oğlu Dany’nin ansızın ortadan kaybolması ile alt üst olur. Acılı aile çocuğunu bulmaya çabalasa da ellerinden bir şey gelmez. Dany’nin eski öğretmeni Bay Bellailei durumu öğrenince vakaya bakan komiser Visconti’ye gider ve ona işbirliği yapmayı teklif eder.

8. Saplantı (2018)

8. Saplantı (2018)

IMDb: 6,4

Genç bir kadın (Claire Foy) sıkıntılı geçmişinden kurtulmak ve yeni bir işe başlamak için yaşadığı şehirden taşınır. Fakat isteği dışında bir akıl hastanesine kapatılır ve orada en büyük korkusuyla yüzleşmek zorunda kalır. Korkuları gerçek midir yoksa yalnızca bir sanrı mıdır? Ona kimse inanmadığı ve yetkililer de yardımcı olamadığı veya olmadığı için korkularıyla doğrudan yüzleşmesi gerekir. Unsane, baş döndürücü bakış açıları ve şoke edici anlatımıyla, gerçeğin algılanması, hayatta kalma içgüdümüz ve bizi gözetmesi gereken sistemle ilgili sorular soruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

7. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

IMDb: 6,7

Başrolünü Hollywood'un sevilen yıldızı Zac Efron'un üstlendiği film, 1989'da Florida'da idam edilen ünlü seri katil Ted Bundy'nin hayatına odaklanıyor. Karizması sayesinde birçok kadına yaklaşmayı başararak genç kızlara ve kadınlara tecavüz edip onları öldüren seri katil ile uzun dönemli kız arkadaşı Liz arasındaki sorunlu ilişkiyi anlatan filmin yönetmen koltuğunda Joe Berlinger oturuyor.

6. Glass (2019)

6. Glass (2019)

IMDb: 6,8

Filmde, aşırı güçlü ve zarar görmeme yeteneğine sahip olan David Dunn, Kevin Wendell Crumb'ın parçalanmış kişiliklerinden biri olan ve en tehlikelisi olarak öne çıkan The Beast'in peşine düşüyor. Bu kovalamaca sırasında, kemiklerinin narinliğini şeytani zekası ile dengeleyen Mr. Glass'ın gölgesi de yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Glass'ın bildiği kimi sırlar iki adam için de kritik düzeyde önem kazanıyor. Aynı psikiyatri kliniğinde tedavi gören üç adam, birbirlerinden bambaşka karakterlerde olmalarına rağmen, 'süper kahraman olduklarına inanan insanlar' üzerine uzmanlaşmış olan bir psikiyatrın bakımında tedavi için psikiyatri merkezine yatırılıyor. Ancak Mr. Glass ve Crumb'ın bir araya gelişi, kaçınılmaz olarak bir firar ile sonuçlanıyor. Onları durdurabilecek tek kişi olan Dunn da arkalarından firar ederek ikilinin peşine düşüyor...

5. Deli ve Dahi (2019)

5. Deli ve Dahi (2019)

IMDb: 7,4

Deli ve Dahi, Oxford İngilizce Sözlüğü'nün yaradılışının gerçek hikayesini konu ediyor. Professor James Murray, gerçekleştirmek istediği proje için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Onun amacı, Oxford İngilizce Sözlüğü'nün on bin kelimelik ilk baskısını hayata geçirmektir. Çalışmalarını sürdürdüğü sırada Murray’in eline akıl hastanesinden büyük bir çalışma geçer. Çok tehlikeli hastaların konulduğu bir akıl hastanesinde yatmakta olan Dr. W.C. Minor, profesöre 10,000 kelimelik bir çalışma gönderir. Minor’un gönderdiği bu liste, ikilinin yollarının kesişmesine neden olur.

4. Journal 64 (2018)

4. Journal 64 (2018)

IMDb: 7,4

Bir grup inşaat işçisi, eski bir apartmandaki dairerelerden birindeki sahte duvarın ardında bir yemek masası etrafında üç mumyalanmış ceset ve bir boş sandalye bulur. Dedektif Carl ve yardımcısı Esad, mumyaların kimliklerini ve dördüncü sandalyenin kime ait olduğunu araştırmak üzere daire sahibinin peşine düşmeye karar verirler.

3. Suçlu (2018)

3. Suçlu (2018)

IMDb: 7,5

Suçlu, rütbesi masa başı işine indirilen polis memuru Asger Holm’e odaklanıyor. Acil durumlar için gelen telefonlara bakan Asger'i sıkıcı bir gün beklemektedir ancak kaçırıldığını söyleyen bir kadınla konuştuğunda her şey değişir. Panik halinde konuşan kadının bağlantısı birdenbire kopar. Polis istasyonuna tıkılı kalan Asger’in, başkalarını gözü ve kulağı olarak kullanması gerekecektir. Her geçen saniye zaman daralmakta ve olayın ciddiyeti artmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Fırtına Anı / Durante la Tormenta (2018)

2. Fırtına Anı / Durante la Tormenta (2018)

IMDb: 7,5

9 Kasım 1989 yılında çıkan şiddetli bir fırtınayı evin camından izleyen 12 yaşındaki bir çocuk olan Nico, komşusunun evinde bir tuhaflıklar olduğunu fark eder. Evden vahşi sesler duymasının üzerine yardım etmek için eve giden Nico, komşuşu Prieto’nun karısının ölü olduğunu görür. Kendisini gören Prieto’dan kaçıp eve geri dönmeye çalışan küçük çocuk bu sırada trafik kazası geçirerek hayatını kaybeder. Aradan geçen 25 yılın ardından Vera, eşi David ve kızları ile birlikte, Nico’nun yaşadığı eve taşınır. Genç kadın eve yerleşmeye çalışırken Nico’nun gitar çalerken çektiği kasetleri bulur. Bir süre sonra Vera, bir televizyon ve kamera aracılığıyla Nico ile iletişime geçer ve bu sayede küçük çocuğun hayatını kurtarır. Ancak Vera'nın geçmişe yaptığı bu müdahele, onun ve ailesinin hayatının değişmesine neden olur.

1. Hotel Mumbai (2018)

1. Hotel Mumbai (2018)

IMDb: 7,7

Hotel Mumbai, 2008 yılında Taj Mahal Palas Otelde meydana gelen terör saldırısının hikayesini konu ediyor. Arjun baba olmaya hazırlanan genç bir adamdır. Bir süredir işsiz olan Arjun, ailesini geçindirmek için şehrin en ünlü oteli olan Taj Mahal’de garson olarak iş başlar. Sabahın erken saatlerinde işinin başına geçen Arjun, ünlü şef Hemant Oberoi yönetiminde otelin değerli konukları için hazırlıklara başlar. Konuklar arasında henüz yeni anne baba olan zengin işadamı David ve eşi Zahra da vardır. Şehre tatile gelen aile, rahatça dinlenebilmek için lüks oteli tercih etmiştir. Ancak çıkan terör saldırısı otel çalışanları ve konuklarının keyifli günlerini kabusa çevirir. Otel yakınlarında birçok yer havaya uçunca, insanlar korku içerisinde otele doluşmaya başlar. Ancak otele girenler arasında teröristler de vardır ve çok geçmeden oteli de ele geçirirler. Kaçma şansı olmasına rağmen otel misafirlerinin yanından ayrılmayı reddeden şef Hemant ve otelin garsonu Arjun, herkesi güvende tutmak için hayatını riske atar. Çeşitli sınıflardan, farklı ırklardan ve inançlardan olan otel konukları, yaşadıkları bu korkunç saldırı karşısında örgütlenerek birlikte mücadele etmek zorundadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
30
8
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Happy Quokka

Glass için çok büyük beklentim vardı fos çıktı..

Hazar Şen

biraz sıkildigim icin kapatmistim ilk 20.dk da.Sanirim devam etmeyi onermezsiniz.

sena sena

glass harika tavsiye ederim. ama niyetiniz varsa öncesinde ölümsüz ve split filmlerini de izlemelisiniz...

tugcemii

Bence içlerinden en güzeli "Fırtına Anı"