Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Yazlıkçıların Durumu

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Yazlıkçıların Durumu

Pinar Caliskan
04.07.2014 - 13:30 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 13:47

Önemli Hatırlatma: YSK'nın 2 Temmuz 2014, 3123 sayılı kararına göre; seçmenlere kolaylık sağlamak bakımından, yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenlerimizin başvurularını, ilgili belgelerde eklenmek suretiyle herhangi bir yer nüfus müdürlüklerine yapabileceklerine ve başvuruyu alan nüfus müdürlüğünce de başvuru belgelerinin adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne faks veya elektronik ortamda iletilmesine karar verilmiştir. 

Yazlıkçılar Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Oy Kullanabilmek İçin Ellerini Çabuk Tutsun!

İlk kez halkın oylarıyla belirlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu kez yaz aylarına denk geliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu 10 Ağustos 2014 tarihinde, birinci turda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci tur ise 24 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşecek.

Seçimin yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle seçmenlerin oy kullanma günlerinde tatil yörelerinde bulunma ihtimaline dikkat çekmek gerekiyor. Sıcak yaz günlerinde yazlığına, yaylasına, hatta köyüne giden seçmen için tatildeki ikametinde oy kullanmak mümkün. Kavurucu sıcaklar devam ederken kimsenin saatlerce yol çilesi çekmesine gerek yok.

Fakaaat, seçmen elini çabuk tutmak zorunda. Süre daralıyor.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran günü bir açıklama yaptı:

Türkiye’de seçim sistemi adres kayıt bilgisine göre işliyor. Seçmen kütükleri de seçmen listeleri esas alınarak oluşturuluyor. Bazı vatandaşların yazlık, köy evi gibi ikinci bir ikametgahı olduğunu unutmamak lazım.

Herhangi bir işlem yapmadan 2.adreste oy kullanmak imkansız. İkametiniz nerdeyse kütüğünüz de orada oluyor.  

Seçmen listeleri 2 Temmuz’da askıya çıkacak ve 9 Temmuz’a kadar askıda kalacak. 20 Temmuz’da ise kesinleşen listeler ilan edilecek.

Adres değişikliği yaptırmak için vatandaşların kayıtlarını aldırmak istedikleri 2. adreslerinde oturduklarını gösterir bir belgeyi nüfus müdürlüklerine sunmaları gerekiyor. Bu belge; tapu senedi, elektrik, su, internet faturası, kira kontratı vb. belgeler olabilir.

Henüz yazlığına taşınmamış, ancak seçim dönemi yazlıkta olacak seçmenler için kolaylık sağlamak amacıyla 9 Temmuz'a kadar herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurup gerekli belgelerle işlemleri gerçekleştirmek mümkün. YSK 2 Temmuz günü, seçmenlere kolaylık sağlamak amacıyla yerleşim yeri adresini başka yerlere aldırmak isteyen seçmenlerin başvurularını ilgili belgeleri de eklemek suretiyle herhangi bir yer nüfus müdürlüklerine yapabileceklerine ilişkin 2014/3123 sayılı kararı sitelerinden duyurdu. http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/Kararlar/2014-3123.pdf

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0