article/comments
article/share
Haberler
Çocukluğundan Beri Her Kelimeyi Böyle Söylüyor: Anlamak Mümkün Değil

Çocukluğundan Beri Her Kelimeyi Böyle Söylüyor: Anlamak Mümkün Değil

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Giresunlu Ömer Kara'yı ilk kez dinleyenler, onun hangi dili konuştuğunu çözmeye çalışıyor.

Güce ilçesinde yaşayan Kara, çocukluğundan beri kelimeleri tersten söylüyor. Üstelik bu yeteneği günlük konuşmayla sınırlı değil: Bildiği türküleri de ezgisini bozmadan tersten seslendirebiliyor. 

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Tabelaları Tersten Okuyarak Başladı

Tabelaları Tersten Okuyarak Başladı

Kara'ya göre bu yetenek küçük yaşlardan beri içinde vardı. Yolda gördüğü tabelaları ve yazıları tersten okumaya başladığını anlatan Kara, zamanla bunun kendiliğinden geliştiğini söylüyor.

'Yolda giderken tabelalar olurdu, onları tersten okumaya başladım. Öyle öyle derken bu bende daha çok gelişti ve bugüne kadar geldi' diyen Kara, bugün tersten konuşmayı günlük hayatının bir parçası haline getirmiş durumda.

Çevresindekiler ise onu anlamakta zaman zaman zorlanıyor. Kara ile sohbet edenler, söylediklerini anlayabilmek için kelimeleri kağıda yazıp tersten okumaya çalışıyor.

İstiklal'de Turistler Dönüp Baktı

İstiklal'de Turistler Dönüp Baktı

Kara'nın konuşması kulağa çoğu zaman yabancı bir dil gibi geliyor. 'Farklı bir dil bilmiyorum ama Arnavutçaya falan benzetenler oluyor' diyen Kara, İstanbul'da yaşadığı bir anısını da paylaştı.

İstiklal Caddesi'nde arkadaşlarının isteğiyle tersten konuşmaya başladığında, arkasından turistlerin 'What?' dediğini duymuş: 'Onların geri dönüp baktığını hissettim. Ben de 'Nasıl olsa hepsi yabancı' deyip devam ettim.'

Kara, tersten konuşmayı ve şarkı söylemeyi normal konuşmaktan daha çok sevdiğini söylüyor. Güce'de onu tanıyanlar için ise bu artık alışılmış bir durum.

Türkçede 'kabak' ya da 'ey Edip, Adana'da pide ye' gibi tersten okunuşu da aynı olan ifadeler var. Kara ise bunu her kelimede ve her cümlede yapabiliyor.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
2022 yılında Ege Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nden mezun oldum. Öğrencilik hayatımda pek çok yabancı kaynaktan çeviriler yaptım. İş hayatımda da farklı alanlarda tercümanlık ve metin yazarlığı yaptım. 2022 yılından beri Onedio'da çalışıyorum. Yaşam kategorisinde içerikler üretiyorum. Yabancı kaynaklardan güncel içerikleri çeviriyor, astroloji gündemini, genel kültür alanında ilgi çekici konuları ve seyahat haberlerini okuyucularla buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın