Görüş Bildir
Haberler
Çizgi Filmlerin Sadece Çocuklara Yönelik Olmadığını Kanıtlayan Yetişkinler İçin 23 Muhteşem Animasyon Film

Çizgi Filmlerin Sadece Çocuklara Yönelik Olmadığını Kanıtlayan Yetişkinler İçin 23 Muhteşem Animasyon Film

Animasyon dünyasından yetişkinlere özel hikayelerle karşınızdayız. Bu listedeki çizgi filmlerde sadece büyüklerin anlayabileceği derin mesajlar ya da yetişkin içerikli sahneler bulunmaktadır. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Fritz the Cat, 1972

23. Fritz the Cat, 1972

IMDb: 6.2 

Özet: Fritz the Cat 1972 Amerikan yapımı kara komedi filmidir. Ralph Bakshi'nin ilk yönetmenlik denemesi olan filmin başrollerini Skip Hinnant ve Rosetta LeNoire paylaşmaktadır. Robert Crumb'un aynı adlı çizgi romanından uyarlanan yapım 1960'lı yıllarda New York'taki gündelik yaşamı konu almaktadır. 

Oyuncular: Skip Hinnant, Rosetta LeNoire, John McCurry 

Yönetmen: Ralph Bakshi

22. The Spine of Night, 2021

22. The Spine of Night, 2021

IMDb: 6.4 

Özet: Hikayede sahip olduğu güçle çağlar boyu ona esir düşmüşlere acı veren mistik bir dağ çiçeğinin tarihi konu alınıyor. Bu eski kara büyünün kötü güçlerin eline geçmesiyle harekete geçen farklı dönemlerden ve kültürlerden bir grup insanla, kaotik ve psikedelik bir evrene çekileceğiz. 

Oyuncular: Richard E. Grant, Lucy Lawless, Patton Oswalt 

Yönetmen: Philip Gelatt, Morgan Galen King

21. Mad God, 2021

21. Mad God, 2021

IMDb: 6.8 

Özet: 'Suikastçı' olarak bilinen bir figür göklerden canavarlar, devler ve zalimlikle dolu kabus gibi bir çukura iner.  

Oyuncular: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda 

Yönetmen: Phil Tippett

20. Cinderella the Cat, 2017

20. Cinderella the Cat, 2017

IMDb: 6.8 

Özet: Cenerentola, gelecekteki Napoli'nin çürümekte olan limanında sıkışıp kalmış bir gemi olan Megaride'de yaşayan üvey annesi ve altı üvey kız kardeşinin gölgesinden ve şeytani planlarından kaçmak için mücadele eder. 

Oyuncular: Massimiliano Gallo, Maria Pia Calzone, Alessandro Gassmann 

Yönetmen: Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Alessandro Rak

19. A Scanner Darkly, 2006

19. A Scanner Darkly, 2006

IMDb: 7.0  

Özet: Film, distopik gelecekte geçen bir bilim kurgu filmidir. Hikaye, uyuşturucu bağımlısı olan Fred adlı bir polisin, M Substance adlı yeni bir uyuşturucuyla mücadelesini anlatır. Fred, bu uyuşturucuyu kullanan bir grup arkadaşı takip ederken kendisi de uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etmektedir.  

Oyuncular: Keanu Reeves, Winona Ryder, Robert Downey Jr.  

Yönetmen: Richard Linklater

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Chico & Rita, 2010

18. Chico & Rita, 2010

IMDb: 7.2 

Özet: Chico, kendine ait bir dünyası olan, büyük hayaller kuran genç bir müzisyen, yetenekli bir piyanisttir. Rita ise olağanüstü sese sahip, hoş, gizemli ve çekici bir genç kadındır. Şarkıcı olan Rita ile müzisyen Chico'yu yakınlaştıran unsur elbette ki müzik olacaktır. 

Oyuncular: Eman Xor Oña, Limara Meneses, Mario Guerra 

Yönetmen: Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba

17. Belladonna of Sadness, 1973

17. Belladonna of Sadness, 1973

IMDb: 7.3 

Özet: Kötü bir feodal lord, düğün gecesi bir köylü kızına tecavüz eder ve onun ve kocasının hayatlarını mahvetmeye devam eder. Sonunda köyünden sürülen kız, büyülü yetenekler kazanmak ve intikam almak için şeytanla bir anlaşma yapar. 

Oyuncular: Aiko Nagayama, Chinatsu Nakayama, Masaya Takahashi 

Yönetmen: Eiichi Yamamoto

16. Anomalisa, 2015

16. Anomalisa, 2015

IMDb: 7.3 

Özet: İngiliz Michael Stone, müşteri hizmetleri üzerine bir kitap yazar ve tanıtım için Amerika'ya gelir. Michael; insanlarla yakın ilişkiler kuramayan, ilgisiz ve heyecansız bir adamken; kaldığı otelde duyduğu ses, onu tekrar hayata bağlar ve o sesin peşinden koşar. 

Oyuncular: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan 

Yönetmen: Duke Johnson, Charlie Kaufman

15. Consuming Spirits, 2012

15. Consuming Spirits, 2012

IMDb: 7.5 

Özet: Film, aynı gazetede çalışan ve ilk anda birbirlerini yalnızca uzaktan tanıyormuş gibi görünen üç kişi etrafında gelişiyor. Gelişen olaylar bu kişilerin geçmişlerinin aslında fazlasıyla iç içe geçmiş olduğunu ortaya koyuyor. Onların ve ilişkilerinin içine girdikçe filmdeki komik ayrıntılar duygusal anılara dönüşüyor. 

Oyuncular: Nancy Andrews, Chris Sullivan, Judith Rafael 

Yönetmen: Chris Sullivan

14. Angel’s Egg, 1985

14. Angel’s Egg, 1985

IMDb: 7.6 

Özet: Gölgelerle dolu ıssız ve karanlık bir dünyada, kavanozlarda su toplamaktan ve her yere taşıdığı büyük bir yumurtayı korumaktan başka bir şey yapmayan küçük bir kız yaşamaktadır. Gizemli bir adam onun hayatına girer ve etraflarındaki dünyayı tanışırlar. 

Oyuncular: Mako Hyôdô, Jinpachi Nezu, Keiichi Noda 

Yönetmen: Mamoru Oshii

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Fantastic Planet, 1973

13. Fantastic Planet, 1973

IMDb: 7.7 

Özet: Fransız animasyoncu René Laloux imzalı başyapıt, iki farklı tür arasındaki ezeli mücadeleyi anlatıyor. Dev yaratıklar ve küçük 'insansılar' arasındaki mücadele, içerdiği etkileyici fantastik unsurlara rağmen son derece tanıdık geliyor. Laloux ve senarist arkadaşları, 70'lerin politik iklimini çok iyi yansıtan bu filmde, sınıf mücadelesine dair düşüncelerini paylaşıyorlar aslında.  

Oyuncular: Barry Bostwick, Jennifer Drake, Eric Baugin 

Yönetmen: René Laloux

12. Waking Life, 2001

12. Waking Life, 2001

IMDb: 7.7 

Özet: Genç bir adam, rüyaların gerçek dünyadan ayrıldığı yeri aramaktadır. Düş, uyanmak, gerçeklik gibi konular üzerine farklı düşünen insanlarla konuşur. Farklı yaşam deneyimleri, dünya görüşleri, rüyalara değişik bakış açıları sunacaktır.  

Oyuncular: Ethan Hawke, Trevor Jack Brooks, Lorelei Linklater 

Yönetmen: Richard Linklater

11. The Triplets of Belleville, 2003

11. The Triplets of Belleville, 2003

IMDb: 7.7 

Özet: Yetim bir çocuk olan Champion'u büyük annesi Madame Souza büyütmüştür. Büyük annesinin hediye ettiği üç tekerlekli bir bisiklet ile Champion'un bisiklet yarışlarına olan aşkı başlar. Büyük anne Madame Souza'nın da desteği ile yıllar süren çalışmaların ardından Champion, Fransa Bisiklet Turu'na yarışmacı olarak katılmayı başarır. Fakat Champion, iki yarışçı ile birlikte mafyalar tarafından kaçırılır. 

Oyuncular: Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin 

Yönetmen: Sylvain Chomet

10. Loving Vincent, 2017

10. Loving Vincent, 2017

IMDb: 7.8  

Özet: Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un ölümünün üzerinden 1 yıl geçmiştir. Postacı Roulin, ressamın kardeşi Theo'ya gönderdiği ancak bir türlü yerine ulaşamayan mektubu elden vermesi için oğlu Armand'ı Auvers-sur-Oise'a gönderir. Armand bu görevi pek istemese de kabul ederek söz konusu kasabaya gider ancak Theo da vefat etmiştir, mektubu Van Gogh'un doktoru aynı zamanda dostu Dr. Gachet'ye vermesi gerekir. Doktoru beklerken kasaba halkından birçok kişiyle tanışan Armand, ressamın sanatının esin kaynaklarına ve ölümüne giden sürece dair çok şey öğrenir.  

Oyuncular: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk  

Yönetmen: DK Welchman, Hugh Welchman

9. Isle of Dogs, 2018

9. Isle of Dogs, 2018

IMDb: 7.8 

Özet: Film, köpeklerin “köpek gribi” nedeniyle çok uzaklarda isimsiz bir adada karantina altına alındıkları distopik geleceğin Japonya’sında geçiyor. Bu adanın yerlileri olan beş köpek izole olmuş bir hayatta yalnızlıklarından bezmişlerdir. Ta ki Atari Kobayashi adında bir çocuk kaybolan köpeği Spots’u aramak için adaya gelene kadar. 

Oyuncular: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton 

Yönetmen: Wes Anderson

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Flee, 2021

8. Flee, 2021

IMDb: 7.9 

Özet: 36 yaşında başarılı bir akademisyen olan Amin, çocukluğunda mülteci olarak Avrupa’ya gelmiştir. Amin, Afganistan’dan Danimarka’ya uzanan yolculuğu ve izleyiciye ‘ev’ kavramının gerçek anlamını düşündürttüğü duygu yüklü hayat hikayesini ilk kez paylaşır. Yıllardır kendinden bile sakladığı sırlarla dolu göç süreci, büyük güçlüklere katlanarak kurduğu hayatın alt üst olmasına yol açabilecek niteliktedir. 

Oyuncular: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari 

Yönetmen: Jonas Poher Rasmussen

7. Ghost in the Shell, 1995

7. Ghost in the Shell, 1995

IMDb: 7.9 

Özet: Yıl 2029. Dünya, Net sayesinde sınırsız hale geldi ve insanlar artık sanal dünyada yaşamaya başladılar. Düzen, süper güçlü ve istedikleri yere inebilen polisler tarafından sağlanıyor. Japonya'da, Dışişleri Bakanlığı tarafından yaratılmış ve net ortamında istediği gibi hareket edebilen Project 2501 kod adlı bir süper ajan, bilgi denizinde kazandığı bilinçle kendisine bir beden arayışına başlar. 

Oyuncular: Atsuko TanakaIemasa KayumiAkio Ôtsuka 

Yönetmen: Mamoru Oshii

6. Akira, 1988

6. Akira, 1988

IMDb: 8.0 

Özet: Yıl 2019. 3. Dünya Savaşı'ndan 31 yıl sonra. Yıkılan Tokyo yerine yapılan Neo-Tokyo'da kaos hüküm sürmektedir. Polis ve hükümet güçleri yeraltı örgütlerine karşı mücadele etmektedirler. Kaneda ve motosiklet çetesi, otoriteyi hiçe sayarak bildikleri gibi yaşamakta ve zamanlarını serserilik etmekle geçirmektedirler. Birgün çete üyesi Tetsuo, küçük bir çocuğun da bulunduğu bir kazaya karışır ve ağır yaralanır. Olay yerine gelen askeri birlikler Tetsuo'yu da alarak ayrılırlar ve üzerinde bir takım deneyler yaparlar.  

Oyuncular: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama 

Yönetmen: Katsuhiro Ôtomo

5. Perfect Blue, 1997

5. Perfect Blue, 1997

IMDb: 8.0 

Özet: 'CHAM!' isimli popüler müzik grubunun üyesi olan Mima Kirigoe, yeni bir kariyere adım atmak için şarkıcılığı bırakır ve oyunculuğa başlar. Mima’nın bu kararı hayranlarının bir kısmını rahatsız eder. Oynadığı filmdeki rolden ve dergilere çıplak pozlar vermesinden sonra Me-Mania lakaplı hayranının tacizleriyle Mima'nın kariyeri ve özel yaşamı parçalanmaya başlar.  

Oyuncular: Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shinpachi Tsuji 

Yönetmen: Satoshi Kon

4. Waltz with Bashir, 2008

4. Waltz with Bashir, 2008

IMDb: 8.0 

Özet: Bir gece yönetmen Ari Folman barda arkadaşıyla oturmuş sohbet etmektedir. Arkadaşı, Ari’ye durmadan gördüğü bir kabustan bahseder. Kabusunda 26 tane vahşi köpekten kaçıyordur. Bu kabusun, iki adamın da Lübnan Savaşı’nda yaşadıklarıyla ilgisi olduğu kanısına varırlar.  

Oyuncular: Ari Folman, Ron Ben-Yishai, Ronny Dayag 

Yönetmen: Ari Folman

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. It’s Such a Beautiful Day, 2012

3. It’s Such a Beautiful Day, 2012

IMDb: 8.2 

Özet: Don Hertzfeldt'in animasyon üçlemesinin bu uzun metrajlı film versiyonunda Bill, parçalanmış ruhunu bir araya getirmeye çalışıyor. 

Yönetmen: Don Hertzfeldt

2. Princess Mononoke, 1997

2. Princess Mononoke, 1997

IMDb: 8.3 

Özet: Köyünde huzur dolu bir yaşamı olan Ashitaka, bir gün ormandan kötü bir varlığın gelmekte olduğu fark eder. Ormanın sınırından hızla çıkan Orman Tanrısı, değdiği her şeyi yok ederek ilerlemektedir. Köyünden küçük bir kızı kurtarmak için, canavara dönüşmüş olan Orman Tanrısı'na saldıran Ashitaka, mücadele sonunda canavarı öldürür ama ölümcül bir yara alarak lanetlenir. 

Oyuncular: Yôji Matsuda, Yuriko Ishida, Yûko Tanaka 

Yönetmen: Hayao Miyazaki

1. Grave of the Fireflies, 1988

1. Grave of the Fireflies, 1988

IMDb: 8.5 

Özet: II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımanında öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler. Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer.  

Oyuncular: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi 

Yönetmen: Isao Takahata

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın