Görüş Bildir
Haberler
CHP'den TRT Protestosu

CHP'den TRT Protestosu

Onedio Medya
09.02.2015 - 12:42 Son Güncelleme: 09.02.2015 - 12:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan, Enis Berberoğlu, TBMM CHP grup başkan vekilleri Engin Altay ve Levent Gök ile milletvekilleri, TRT Genel Müdürlüğü Binası önünde basın açıklaması yaparak TRT yayınlarını protesto etti.

TRT Genel Müdürlüğü Binası önünde ellerinde, 'Tayyip Reklam Televizyonu', 'Babanızın değil halkın televizyonu', 'TRT şaşırma sabrımızı taşırma', 'Adil ol TRT' dövizlerini taşıyan partiler ve CHP'nin üst düzey kadrosu burada bir basın açıklaması yaptı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yaptığı açıklamada, özellikle son 2 yıldır TRT'nin uygulamalarını yakinen herkesin izlediğini belirterek, 'Devlet televizyonları sadece Türkiye de değil, tüm demokratik ülkelere baktığımızda devlet televizyonlarının temel amacı dengeleri oluşturmaktır' dedi.

İngiltere, Almanya, İsveç'teki televizyonları örnek veren Gürsel Tekin, 'Baktığımızda oralarda bütün siyasal dengeleri oluşturmak için demokrasinin en vazgeçilmez unsuru olan haber alma özgürlüğünden dolayı devlet televizyonları kurulmuştur. Ama Türkiye'de devlet televizyonu bir çiftlik televizyonu haline getirilmiştirö diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE'NİN TEMEL MESELELERİ TRT'DE HABER OLMUYOR

'76 milyon yurttaşımızın vergileriyle yayın yapan 16 kanalın yöneticileri hukukende suç işliyorlar filende büyük günah işliyorlar. Yani benim paramla dün, evvelsi gün, ondan önceki gün baktığınızda AKP il kongrelerini saatlerce veriyorlar. Biliyorsunuz şuanda AKP'nin dışında iki tane siyasi partinin de kongreleri var. Hiç, TRT'de canlı yayın olarak bunları görebildiniz mi? Kimin parasıyla yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz? Türkiye'nin temel meselelerinin hiçbir tanesi TRT de haber olmuyor. Örneğin bir AKP grup başkan vekili bu sıkıyönetim yasasına, kendilerine göre güvenlik yasası, bize göre sıkıyönetim yasası dediğimiz otoriter, diktatör yasasına, buna kim karşı çıkarsa vatan haini sayılıyor. CHP olarak biz Süleyman Şah Türbesi'nin 8 aydır işgal altında olduğunu defalarca söylememize rağmen, bir gün TRT ekranlarında bunu haber olarak göremedik.

VATAN HAİNLERİ

'Bu yasaya karşı çıkanlar haindir, ihanet yapıyorlar' diyenlere soruyorum; bu ülkede ihanetçiler, vatan hainleri yolsuzluk yapanlardır. Bu ülkede vatan hainleri, topraklarımızı terör örgütlerine peşkeş çekenlerdir. Bu ülkede vatan hainleri, yolsuzlukların haksızlıkların karşısında suskun kalanlardır, demokratik haklarımızı gasp edenlerdir. Gezi Parkı'nda 9 tane çocuğumuzu hunharca öldürenler vatan hainleridir. Vatan haini arıyorsanız, işte vatan haini bunlardır.

KADDAFİ'YE 8 KEZ GÖNDERDİ

Bir polis böcek davasından dolayı ifade verdi. İfadesinde aynen şu cümleyi kullanıyor. 'Eski başbakan bizleri Kaddafi'ye 8 kez gönderdi. Bir başbakan bir güvenlik görevlisini, bir polisi bir başka ülkenin devlet başkanına niye gönderir. Bunun haber değeri yok mudur? Kimlerle gitti, gidenler nasıl gitti, nasıl geldi? Bu merak konusu değimlidir. TRT'nin ve Anadolu Ajansı'nın merak konusu olacak işler değil midir? Bunların hiçbirisinin maalesef ne yazık ki görme imkanımız yok.

TELEVİZYONLARIN ÜZERİNDEKİ BASKILARI BİLİYORUZ

Neyi görüyoruz; Ben 30 yıldır CHP'liyim buradaki arkadaşlarımızın tamamı çocukluğundan buyana CHP'li. Akşam, gün içerisinde televizyonlarda dönen 'eski bir CHP'li bakan istifa etti.' Vallahi ben tanımıyorum. Tanıyan arkadaşlar varsa söyleyebilirler. Has bel kader geçmiş dönemlerde 2007'de bir ittifaktan başka bir siyasi partiden bize üye olmuş bir insanı gün boyu bütün televizyonlar bunu verdi. Bundan vazgeçin en azından merkez televizyonlar bu TRT'leşmeyi, biz bütün üzerindeki baskıları biliyoruz. Bununda farkındayız.

YARGIYA BAŞVURACAĞIZ

Bundan sonra önümüzdeki günlere hazırlık yapıyoruz, tabii ki hem Yüksek Seçim Kurulu'na hem de Cumhuriyet Savcılığı'na TRT'nin bu uygulamalarından dolayı yargıya başvuracağız, şikayet edeceğiz. Bunu da herkesin bilmesini istiyoruz. Burada söylüyoruz, şiddetle de kınıyoruz. Bu uygulama devam ederse, önümüzdeki günlerde daha farklı eylemlerimizde olacak.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Süleyan Şah Türbesi'ne oradaki personel değişikliğinin ötesinde 8 aydır gıda veremiyoruz. Hani 'vatan haini' diyorlarya, işte vatan hainleri toprağımızı işgal ettirenlerdir.'

TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI TRT'YE DAVET ETTİ

TRT  Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, protestonun yapıldığı TRT önüne gelerek CHP'li yönetici ve milletvekillerini TRT'ye davet etti. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise teşekkür ederek, 'Genel müdürü burada görmek isterdik' diyerek bu isteği kabul etmedi.  

Durdu ise, basın mensuplarının sorusu üzerine, genel müdürün önceden programlanmış bir çalıştayda konuşma yaptığını ve kendisini görevlendirdiğini belirterek, 'Sayın milletvekilleri buyurun gelsinler burası devletin bir kurumu' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0