Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Ulaş
09.08.2014 - 11:08 Son Güncelleme: 09.08.2014 - 11:38

Yolsuzluğun Finansmanı | Emre Kongar | Cumhuriyet

Yozlaşmış siyasal iktidarlar, ceplerini doldurmak için çeşitli yöntemlerkullanır: 

1) Haraç ve komisyon: 

Erdoğan TOBB’da yaptığı konuşmada “Paralel Yapı” diye nitelediği Gülen Cemaatiiçin “İşadamlarından haraç alıyorlar” dedi... 

Bu haberin çıktığı gün, Cumhuriyet, Sabah-atv operasyonu için, AKP iktidarının işadamlarından topladığı haracı, şu satırlarla aktarıyordu: 

Havuz Nasıl DolduAKP’nin Sabahatv’yi ihale karşılığı işadamlarına aldırarak__yandaş medya oluşturma operasyonu saat saat telefon dinlemelerine takıldı ve 25 Aralık fezlekesine girdi. 

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Affedersiniz' | Murat Belge | Taraf

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine pek az kala Erdoğan’ın “Affedersiniz, Ermeni” cevheri en yaygın konuşulan konulardan biri haline geldi.

Dün akşam Cüney Özdemir’in programında Garo’yu dinliyordum. “Lapsus” diyor. Öyle mi, bir “lapsus” olarak mı almalı Erdoğan’ın üslûbunu?

Bana pek öyle gelmiyor.

Bir konuda sizin şöyle düşündüğünüz bir şeyi çoğunluğun paylaşmadığını bilirsiniz: onun için bunu söylemezsiniz ya da başka kelimelerle söylersiniz. Öyle düşünmüyormuş “gibi yapar”sınız. Ama bir gün dalgınlığınıza gelir, düşündüğünüz o şey ağzınızdan olduğu gibi çıkıverir. “Lapsus” dedikleri budur.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/yazilar/murat...

Yeni Bir Tarihi Başlatma Fırsatı | Mustafa Karaalioğlu | Star

Yarın, kurulacak sandık Türk demokrasisinin “demokrasi olmak” için eline geçen en önemli fırsatı ifade etmektedir. En aşağıdan en yukarıya kadar bütün siyasi karar pozisyonlarına seçimle gelinebilir olmayı başarmak siyasal sisteme de yüksek kalitede oksijen verecektir. Toplumun, bütün karar vericileri tayin etme hakkının gerçekleşmesi ve bilhassa cumhurbaşkanlığı gibi vesayetin gözbebeği bir kurumu yetkisine dahil etmesi geç kalmış ama kesinlikle hak edilmiş bir iktisaptır. Toplum, sabırla, sükunetle, soğukkanlılıkla ve en çok hakarete uğradığı zamanlarda bile öfke nöbetine tutulmadan demokrasiyi kazanmıştır.

Kaynak: http://haber.stargazete.com/yazar/yen...

Türkiye Tercihini Coğrafya Ateşler İçindeyken Yapıyor | Murat Yetkin | Radikal

Elli iki milyondan fazla seçmenin yarın ilk defa cumhurbaşkanını bizzat seçmek için sandığa gitmesi bekleniyor.

Bu seçim 2007’de hükümet ve asker arasında çıkan kriz öncesinde Meclis tarafından yapılıyordu.

Şimdi seçmen, 12’inci cumhurbaşkanını beş yıllığına seçmek üzere tercih kullanacak; seçilecek cumhurbaşkanının 13’üncü cumhurbaşkanı olmak için adaylığını koyması da mümkün olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/mu...

Ankara Rehinelere ve Göçe Kilitlendi | Serpil Çevikcan | Milliyet

Ankara’da önceki gün ardı ardına yapılan zirvelerde, iki temel konuya odaklanıldığını anlıyoruz. Birincisi, rehinelerin durumu. İkincisi ise, ABD’nin dünkü askeri müdahalesi bile belirlemeden başlayan göç dalgasının, boyutlanması durumunda Türkiye’ye getireceği yük...

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak’a girerek Musul’u alması, Sincar ile Mahmur’daki ilerleyişi ve Erbil’i bile tehdit eder noktaya gelmesinin ardından ABD’nin IŞİD mevzilerini vurması bölgedeki tansiyonu doruk noktasına çıkarttı.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ankara-reh...

Torunlarımıza Anlatmak İçin... | A. Turan Alkan | Zaman

Bu satırların kaleme alındığı 16.15 itibarıyla durum şuydu: Henüz mesleki reflekslerini kaybetmemiş haber kanalları, ABD uçaklarının IŞİD mevzilerini bombalaması üzerine normal yayını kesip bu haberin ayrıntılarına girerken TRT-Haber, normal yayınını keserek Başbakan’ın, mitingini naklen vermekte.

Bu anlık tespit, dış politikamızın acıklı halini resmetmekle kalmıyor, devletin iktidar tarafından nasıl ele geçirildiğini de gösteriyor. TRT’nin, muazzam bir bütçe desteğiyle yıllar içinde üst üste koyduğu marka değerinin bu derece çarçur edilmesi, zannımca vâdesi geldiğinde taksit taksit özelleştirilerek özel sektöre devriyle nihayetlenir.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/ahmet-turan-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Gücü Türkiye | Fatih Altaylı | Haber Türk

HER ne kadar bazı gazeteler pek haber yapmasa da, IŞİD Irak'ta giderek daha yoğun bir hâkimiyet kuruyor.

Musul'daki barajı ele geçirmeleri çok önemliydi.

Stratejik bir pozisyon elde ettiler.

Sulama ve elektriğin kontrolü dışında, baraj kapaklarının bir silah gibi kullanılması Irak açısından ciddi bir tehdit.

'Kapakları açarlarsa Musul 3, Bağdat 5 metre su altında kalır' diye uyarıyor uzmanlar.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yazarlar/fat...

Paralel Yapının Şantajı... | Nazlı Ilıcak | Bugün

Tayyip Erdoğan soruyor: “Konuşun kimden ne kadar aldılar?... Paralel yapı şantajla, tehditle haraç topluyor. Birçok işadamı bu konuda konuşmuyor; artık konuşun.”

Oysa bildiğimiz kadarıyla, “havuz medyası” kurmak için ihale kazanan bazı işadamlarından yüz milyonlarca dolar temin edilmiş, resmen haraç alınmıştı. Bunların üzeri örtülüyor. Suç, maharetle, Pensilvanya’nın üzerine ışınlanıyor.

Dinlemelerin, büyük oranda yasa dışı olmadığı, gelişmelerden anlaşıldı. Sözgelimi, Selam Tevhid dosyasında 3 yıl içinde hâkim kararıyla sadece 234 hedef kişi dinlenmiş .

Kaynak: http://www.bugun.com.tr/paralel-yapin...

Devlet Eliyle Banka Batırmaya Kalkışmak mı? Allah Akıl Versin! | Hasan Cemal | T24

Yapmadığınız bir o kalmıştı.

Devlet eliyle banka batırmak!

Ha gayret, bir de bunu yapın, olsun bitsin.

Eserinize tüy dikmiş olursunuz.

Bugüne kadar hep devlet eliyle banka kurtarılırdı.

Şimdi siz muhteşem ilklerinize bir çentik daha atın ve tersini yaparak tarihe geçin.

Gerçekten hazin.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/hasan-cema...

Işid, Irak Kürdistanı, PKK, Türkiye ve ABD Üzerine Beş Not | Ruşen Çakır | Vatan

Hilafeti Kürdistan’a taşıma: Şunu akılda tutmakta yarar var: Kürdistan’da çok güçlü İslami bir damar var. Hem Türkiye, hem Irak, hem Suriye’deÖ Buradan El Kaide ve IŞİD gibi türevleri de besleniyor. Mesela IŞİD’te savaşanların içinde Suriyeli Kürt daha az olmak üzere çok sayıda Türkiyeli ve Iraklı Kürt var. Buna karşılık IŞİD’in Güney’de, yani Şii Araplar içinde yuvalanmasının imkanı ideolojik/teolojik nedenlerle hiç yok. Dolayısıyla IŞİD’in İslam devletini Kürdistan’a taşıma gibi bir niyeti var ve bu hiç yabana atılmamalı.

Washington’un gözde müttefiki Amerikan uçaklarının Erbil’e yöneldiği söylenen IŞİD güçlerini bombalaması aklıma 11 yıl önceki bir olayı getirdi:

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/rusen-caki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0