Görüş Bildir
Haberler
'Bugün Hangi Diziyi İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 8 Haziran Çarşamba Günü İçin Yüksek Puanlı Dizi Listesi

'Bugün Hangi Diziyi İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 8 Haziran Çarşamba Günü İçin Yüksek Puanlı Dizi Listesi

07.06.2022 - 23:06

Dizi izlemek isteyip de hangi türden nasıl bir diziye başlayacağını bir türlü kestiremeyenler hemen bu listeye göz atmalı. 'Ne izlesem?' sorusuna korku, bilim kurgu, gizem, komedi, dram, romantik olmak üzere altı farklı türden seçtiğimiz dizilerle yanıt veriyoruz. 

Bu filmlere başlamadan önce ortalama bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

Hem IMDb puanı oldukça yüksek hem de bölümden bölüme nasıl geçtiği anlayamayacağın kadar sürükleyici olan kaliteli dizi önerileri için seni şöyle alalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Great (2020 - )

The Great (2020 - )

Özet: Başrollerinde Elle Fanning ve Nicholas Hoult'u bulunduran The Great, tarihi bir komedi sunuyor. 17. yüzyılda Avusturya’nın kırsal kesiminde yaşayan genç bir kadın, bir Rus imparatoru ile evlenir. Fakat bu evlilik genç kadını kendi mutluluğu ve Rusya'nın geleceği arasında bir seçim yapmak zorunda bırakır. Dizide, Rus İmparatoriçesi II. Katerina’nın sansasyonel hayatına odaklanılıyor. II. Katerina’nın yükselişini ele alındığı dizide aynı zamanda kocası İmparator Peter ile olan olaylı ilişkisine de değiniliyor.

Oyuncular: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox

Yaratıcı: Tony McNamara

Ramy (2019 - )

Ramy (2019 - )

Özet: New Jersey'de yaşayan Müslüman genç Ramy'nin özel hayatını konu alan dizinin başrolünde komedyen Ramy Youssef yer alıyor. Ramy, genç bir adamın manevi yolculuğunu konu ediyor. Ramy Hassan, yıllar önce Mısır’dan göç eden ailesiyle birlikte New Jersey’de yaşar. Müslüman bir toplumda yetişen Ramy, bir kültür çatışması içerisindedir. Yetiştiği kültürle ABD’deki yaşam tarzı arasında sıkışan Ramy, kendi yolunu bulmaya çalışır. Hayatın ahlaki bir sınavdan ibaret olduğunu düşünen Müslüman toplumla, hayatın hiçbir öneminin olmadığını düşünen bin yıllık bir neslin arasında kalmanın zorluklarını yaşayan Ramy, bu süreçte kendisini keşfetmeye çalışır.

Oyuncular: Ramy Youssef, Amr Waked, Mohammed Amer

Yaratıcı: Ari Katcher, Ryan Welch, Ramy Youssef

High Fidelity (2020)

High Fidelity (2020)

Özet: İlk sezonunun ardından iptal edilen yapım, 2000 yapımı romantik komedinin yeni bir yorumu olarak sunuluyor. High Fidelity, plak dükkanı sahibi ve aynı zamanda pop kültürüne takıntılı bir müzik tutkununu olan bir kadının hikayesini konu ediyor. Nick Hornby imzalı romandan uyarlanan dizinin başrolünü Zoe Kravitz üstleniyor.

Oyuncular: Zoë Kravitz, Jake Lacy, Da'Vine Joy Randolph

Yaratıcı: Sarah Kucserka, Veronica West

İçeriğin Devamı Aşağıda

Your Honor (2020-2021)

Your Honor (2020-2021)

Özet: Breaking Bad dizisindeki Walter White rolüyle akıllara kazınan Bryan Cranston, bu kez oğlu için her şeyi yapabilecek bir baba olarak karşımıza çıkıyor. “Kvodo” adlı İsrail dizisinden uyarlanan Your Honor, New Orleans’ta gelişen bir hukuk davasını konu ediniyor. Dizinin başrolünde yer alan “Breaking Bad”in yıldızı Bryan Cranston, oğlu suça bulaşan bir hakimi canlandırıyor. Yıllar boyu adaleti sağlamak için çalışan adam, oğlunun bir suça karışmasının ardından, onu koruyabilmek için kendisini zor bir duruma sokar. 10 bölümden oluşan dizinin showrunner koltuğunda, senarist Peter Moffat yer alıyor.

Oyuncular: Bryan Cranston, Hope Davis, Michael Stuhlbarg

Yaratıcı: Peter Moffat

Modern Love (2019 - )

Modern Love (2019 - )

Özet: Her bölümünde farklı bir hikaye sunan romantik antoloji dizisi, insan ilişkilerine modern bir bakış açısı sunuyor. Her bir bölümde farklı konuların ele alındığı dizide aşkın karmaşık doğası ele alınıyor. Birbirinden farklı hikayeler ve karakterler ile birlikte aşk ve insan ilişkilerinin işlendiği dizide, cinsellik, romantizm, platonik aşk, kendini sevme gibi aşkın değişik formları masaya yatırılıyor. Sekiz bölümden oluşan dizinin her bir bölümü yarım saat sürüyor.

Oyuncular: Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia

Love Life (2020 - )

Love Life (2020 - )

Özet: Anna Kendrick ve The Good Place'in Chidi'si William Jackson Harper'ın başrolde olduğu yapım, taze bir aşk ilişkisini gözler önüne getiriyor. Love Life, insanların hayatlarının aşkını bulma sürecinde başlarına gelenleri konu ediyor. 10 bölümden oluşan ve her bölümde farklı bir hikayeye odaklanılan dizide, karakterin ilk aşkından son aşkına kadar olan süreçte yaşananlar konu ediliyor. Her bölümde farklı bir ilişkinin ele alındığı dizide, karakterin beraber olduğu insanların yaşamı üzerindeki etkilerine değiniliyor.

Oyuncular: Anna Kendrick, Zoe Chao, Peter Vack

Yaratıcı: Sam Boyd

İçeriğin Devamı Aşağıda

Them (2021 - )

Them (2021 - )

Özet: Tüyler ürpertici korku dizisinde, Afro-Amerikan bir aile, diğer dünyalardan kötü niyetli güçlerin onları tehdit ettiği tamamen beyaz bir Los Angeles mahallesine taşınır. Them, 1950’li yıllarda genellikle beyazların yaşadığı Los Angeles’daki bir mahalleye taşınan siyahi bir ailenin hikayesini konu ediyor. Yıllarca güzel bir eve taşınmanın hayalini kuran ve sonunda bu hayallerini gerçekleştiren aile, yeni mahallelerinde beklenmedik durumlarla karşılaşır. Aile üyeleri kendilerini, komşuları ve doğaüstü güçler tarafından yok edilmekle tehdit edilen bir oyunun merkezinde bulur.

Oyuncular: Deborah Ayorinde, Ashley Thomas, Shahadi Wright Joseph

Yaratıcı: Little Marvin

The Order (2019 - 2020)

The Order (2019 - 2020)

Özet: Netflix yapımı The Order, izleyenleri fantastik bir dünyaya götürüyor. The Order sihir ve canavarlarla dolu gizli bir evren olan The Order’a giriş yapan Jack Morton adlı bir gencin kendini ve içinde yatan canavarları keşfetme yolculuğunu işliyor. Jack derinlere daldıkça kendi ailesine dair karanlık sırları keşfederken kurt adamlar ve büyülü güçler arasındaki savaşa da dahil olur.

Oyuncular: Jake Manley, Sarah Grey, Adam DiMarco

Yaratıcı: Dennis Heaton, Shelley Eriksen

The Outsider (2020)

The Outsider (2020)

Özet: Stephen King'in romanından uyarlanan gizemli dizi  The Outsider, yıldız oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. 11 yaşındaki bir çocuğun hunharca katledilen cesedi bir parkta bulunur. Görgü tanıkları ve cesetten alınan parmak izleri Flint City adındaki kentin en saygın adamlarından birini işaret etmektedir. Cinayetin baş şüphelisi olarak görülen kişi, Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, iyi bir eş ve iki kız babası olan Terry Maitland’ın ta kendisidir. Soruşturmanın başına geçen dedektif Ralph Anderson düzenlediği bir operasyonla halkın gözleri önünde Terry Maitland’ı tutuklar. Terry, her ne kadar suçsuz olduğunu açıklamaya çalışsa da dava aleyhinde ilerlemektedir. Ancak araştırma devam ettikçe ortaya çıkan gerçekler ve Tery’nin olay gecesi ile ilgili anlattıkları davanın tüm seyrinin değişmesine neden olur.

Oyuncular: Ben Mendelsohn, Bill Camp, Jeremy Bobb

Yaratıcı: Richard Price

Tales from the Loop (2020 - )

Tales from the Loop (2020 - )

Özet: Bilim kurgu ve antoloji dizisi Tales from the Loop, evrenin gizemlerini keşfetmek için inşa edilen bir makine olan 'The Loop'un üzerinde yaşayan kasaba halkını konu alıyor. İsveçli sanatçı ve tasarımcı Simon Stålenhag'ın aynı adlı romanından esinlenilen Tales From the Loop’un yönetmen koltuğunda Never Let Me Go’nun yönetmeni Mark Romanek oturuyor. Legion'ın senaristi Nathaniel Halpern’ün yaratıcısı olduğu dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda ise Matt Reeves, Adam Kassan, Rafi Crohn, Mattias Montero, Johan Lindström ve Samantha Taylor Pickett gibi isimler bulunuyor.

Oyuncular: Daniel Zolghadri, Paul Schneider, Rebecca Hall

Yaratıcı: Nathaniel Halpern

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Leftovers (2014-2017)

The Leftovers (2014-2017)

Özet: Büyük hayran kitlesine sahip muhteşem HBO dizisi The Leftovers, gizemli konusu ve harika oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. The Leftovers, Tom Perotta‘nın aynı isimli romanından uyarlama bir dizi. Dizinin yapımcısı ve yürütücüsü Lost yapımcılarından Damon Lindelof. Hristiyanlıkta Rapture diye bir kavram var. Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inanan ve iman edenlerle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış. Dizi de bu ya da bu çeşit bir Rapture’ın sonrası üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş durumda. Dolayısıyla da ortalık fena karışmış. İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

Oyuncular: Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston

Yaratıcı: Damon Lindelof, Tom Perrotta

11.22.63 (2016)

11.22.63 (2016)

Özet: Usta yazar Stephen King'in gizem draması 11.22.63, Jake Epping isimli karakterin geçmişe giderek John F. Kennedy'nin suikastını durdurmaya çalışmasını konu ediyor. Bir zaman yolculuğu hikayesi anlatacak olan 11/22/63, lisede İngilizce öğretmeni olan Jake Epping karakterini merkeze alacak. Bir lokantanın deposunun geçmişe açıldığını fark eden ve zamanda geriye giden Epping, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışacak. Ancak işler çok geçmeden sarpa saracak; zira kahramanımız, Lee Harvey Oswald engeline takılacak ve hayatının aşkı ile karşılaşacak!

Oyuncular: James Franco, Sarah Gadon, George MacKay

Yaratıcı: Bridget Carpenter

Dünün listesi için;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın