Görüş Bildir
Haberler
Bu Evet/Hayır Testi Senin Ruhsal Bozukluğunu %100 Ortaya Çıkarıyor

Bu Evet/Hayır Testi Senin Ruhsal Bozukluğunu %100 Ortaya Çıkarıyor

Bazı zamanlar dipteyken daha da dipte hissetmemize neden olan ruhsal bunalımlar, hayatımızın büyük çoğunluğuna engel olur. Planlarını iptal ettiğin, verimli çalışamadığın belki de sahip olduğun şeylerden mutsuz olduğun anlara neden olan şey ne? Bu evet/hayır testi senin ruhsal bozukluğunu %100 ortaya çıkaracak!

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başlayalım. Önemli bir kararda ailen senden fikrini alır mı?

2. Peki üzgün hissettiğinde sürekli uyur musun?

3. Arkadaşların zor durumdayken yardım için seni mi ararlar?

4. Hmmm. Başkalarını kendinden daha çok mu düşünürsün?

5. Peki eğlenmeye gittiğiniz bir yerde bir anda mikrofonu alıp şarkı söyler misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arkadaşlık senin için birinci sırada mı?

7. Söyle bakalım, sinirlendiğinde ağlar mısın?

8. Son olarak çok sevsen de sana zarar veren kişileri hayatından çıkartır mısın?

Panik bozukluğu...

Senin ruhsal bozukluğun panik... Her ne kadar sakin kalmaya çalışsan ve sürekli iyi olanı düşünmeye çalışsan da kendini sürekli en kötü ihtimali düşünürken buluyorsun. Bu da senin ister istemez panik yaşamana neden oluyor. Hayatının mükemmel ve huzur içinde devam etmesini isterken, karşına çıkan problemler veya daha önceden yaşadığın en güzel anlarında bir anda gelen mutsuzluklar senin şu an böyle olmana neden olmuş. Yani hayatının bir döneminde her şey güzel giderken ve çok mutluyken bir an da hayatında büyük sorunlar ortaya çıkmış. Belki sevdiklerini belki hayatında değer verdiğin şeyleri belki de küçük bir şey olsa da hayatında eksikliğini hissettiğin bir şeyi kaybetmişsin. Yaşadığın tarifsiz eksiklik duygusu senin şimdi bir şeyler için çabalarken aynı zaman da o şeyleri kaybetmemek için de çabalamana neden oluyor. Yani bir şeyi kazanırken aynı şeyi kaybetmekten de korkuyorsun. Yaşadığın bu ikili duygu öyle içine yerleşmiş ki bir şeyin kusursuz ve problemsiz olabileceğine inancını kaybetmişsin. En ufak bir şeyde bile yaşadığın panik, aslında hayatının tekrar değişmesini istememen ve oluşturduğun düzenin bozulmasından korkmaktan kaynaklanıyor. Büyük çabalarla ve büyük fedakarlıklarla geldiğin onca yolu tekrar yürümeye pek halin yok. Bütün endişen hayatını ve sevdiklerini korumak için...

Depresyon bozukluğu...

Senin ruhsal bozukluğun depresyon... Sen adeta depresyona girmek için dünyaya gelmişsin. Her zaman bir şeyler için çabalayıp, kendini ayakta tutmaya çalışsan da yine kendini yatakta düşüncelere dalmış bir şekilde buluyorsun. Biraz seçimlerinden biraz şanssızlığından dolayı yaşadığın her şeyle başa çıkmaya çalışırken, dayanamadığın pes ettiğin zamanlar oldukça çok. Fazla düşünmekten, bir şeyleri yoluna koyamamaktan bu duruma geldiğinin sen de farkındasın ama kendini düşünmekten alıkoyamıyorsun. Bir çözüm yolu ararken kendini kaybediyorsun. Bazı şeyleri yaşaman gerektiğinin farkına vardığında daha iyi olacağını biliyorsun. Sana gelen şeylere 'Neden geldin?' diye sorma sadece bunun için çözüm üretmeye bak veya iki gün sonra unutacağın bir şeyi görmezden gel. Yaşadıklarının ağırlığı altında ezilirken şu anki seni sen yapan şeyler olduğunu unutma. Belki sürekli neden ben diye sorduğunda tek problemi sen yaşıyormuşsun gibi hissedebilirsin. Bunun üstesinden gelmek sana düşerken, herkesin küçük büyük bir sürü problemi olduğunu unutma. Kendini mutsuz hissettiğin her anında aslında hayattan ne kadar koptuğunun farkına varıyorsun. O anları bile ölümsüzleştirebilecekken geçmiş, bitmiş belki de gitmiş şeyler için üzülmeyi, kendini üzmeyi bir kenara bırak. Yani şimdi şu an depresyondan hemen çık.

Sosyal fobi...

Senin ruhsal bozukluğun sosyal fobi... Kendini yetersiz, değersiz gördüğün her anında daha da özgüvenini yitiriyorsun. Hem kendine hem de dışarıya karşı bir başarısızlıktan söz ediyorsun. Ne yaparsan yap kendine yetmiyorsun. Önce kendine değer verdiğinde ve elinden geleni yaptığına emin olduğunda daha iyi hissedeceksin. Sen yaptığın şeyleri mükemmel olarak görüyorsan, başkaları da mükemmel olarak görüyordur. Hayatında şimdiye kadar karşına çıkan şeyler, başından geçen olaylar, tanıştığın kişiler sen de büyük yaralar açmış. Bunları iyileştiremeden daha büyükleriyle karşılaşmışsın. Bu nedenle de hayatına yeni birini almaktan da birine güvenmekten de korkar olmuşsun. İnsan ilişkilerinin zayıflığı güvenmemekten kaynaklanıyor. Hayattaki herkesin kendince bir yolu varken başkaları ile kendini kıyaslamaman gerekir. Senin yapacakların, başaracakların ve bu hayata katacağın şeyler bambaşkayken, kimseyle kendini eşit saymamalısın. Aynı yollardan geçseniz de bir yerde yollarınız ayrılacak ve sen başka şeyler için çabalamayı başlayacaksın. Yaptığın her şey senin bir kelimenle özgünleşiyorsa o şey eşsizdir. Kendine ve yaptıklarına güvendiğinde hayattan keyif aldığın anların olacak.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
266
47
43
38
24
20
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın