Görüş Bildir
Haberler
Kişilik Testi: Ne Kadar Öz Güvenlisin?

Kişilik Testi: Ne Kadar Öz Güvenlisin?

Attığımız her adımda aslında, özgüvenimizle birlikte hareket ederiz. Bir şeyi yapabilmemize de yapamamamıza da o karar verir. Peki sen ne kadar özgüvenlisin?🤔 Bu kişilik testine göre senin ne kadar özgüvenli olduğunu söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını!

3. Başlayalım... Kendini en rahat hissettiğin yer neresi?

3. Başlayalım... Kendini en rahat hissettiğin yer neresi?

4. Sana göre başarı ne demek?

5. Peki hayatına şöyle bir baktığında kararlarını genellikle kendin mi vermişsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu an burada olsaydım dediğin yeri seç.

7. Peki en sevmediğin şeyi sorsak...

8. Bu durumlardan hangisinde kalmak istemezsin?

8. Bu durumlardan hangisinde kalmak istemezsin?

9. Peki seç birini!

10. Son olarak bunlardan hangisi senin için daha zor?

10. Son olarak bunlardan hangisi senin için daha zor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgüven denilince de sen!

Sen aşırı özgüvenli birisin. Belki bunu bazen belli edemiyor belki belli etmek içinden gelmiyor olabilir. İnsanlarla iletişimin çok iyi. Genellikle fikirlerin merak ediliyor ve saygı duyuluyor. Mantıksal yönün ağır bastığı için doğru yolu bulma gibi bir özelliğin var. Bunu sadece kendin için değil etrafındaki herkes için kullanabiliyorsun. Sana danışmaları, akıl almaları artık olağan bir şey. Tanıştığın kişilerde iz bırakıyorsun. Senin için karşındaki insanın kim ve ne olduğu önemli değil. Onunla neler konuşup neler paylaşabildiğin önemli. Bu rahatlık sayesinde tanıştığın herkesle tatlı bir sohbet edebiliyorsun. Yapabileceklerini ve yaptıklarını bildiğin için hayatta çok az şey senin gözünü korkutabilir. Bir şeyi eğer gerçekten çok istersen onun için büyük çabalar harcayabilirsin. Özgüvenini yersiz bir şekilde kullanmıyorsun. Sadece her ortamda imzanı atıyorsun. Belki bir fikrin, bir hareketin uzun süre akılda kalmanı sağlıyor. Kolay unutulan biri değilsin. İnsanları dinlemek yerine kendini dinleyerek hayatında ilerliyorsun. Bu sadece körü körüne kendi fikirlerini savunuyorsun anlamına gelmesin. Herkesi dinlersin. Senin göremediğin bir şeyi görürlerse fikirlerini alırsın. Ama seni yolundan döndürmek biraz zordur. Kafana koyduğunu ve ilerde hayalini kurduğun her şeyi gerçekleştirmek için seni yolundan eden olursa onu bile ezip geçebilirsin. Oldukça yüksek özgüvenini belki çok okumana ve her şey hakkında bir fikre sahip olmana borçlu olabilirsin.

Zaman zaman özgüvenli olduğun oluyor.

Sen zaman zaman özgüvenli olanlardansın. Bazı anlar geliyor kendini kötü ve yetersiz hissederken, bazı anlarda önünde kimse duramıyor. Bu biraz senin geçmişinle ilgi bir problem olabilir. 'Başardım' dediğin şeyler için başkaları tarafından yetersiz görülmek veya takdir edilmemek senin zamanla özgüvenini yerle bir etmiş. İyi olduğun ve kendinden emin olduğun konularda her zaman en önde dururken, tereddüt yaşadığın konularda ise içsel bir sorgulama da yaşıyorsun. Kendini rahat ve iyi hissettiğin her yerde daha çok kendin oluyorsun. Rahatsız olduğun hiçbir yerde kendin gibi değilsin. Hemen kabuğuna çekilip farklı bir kişiliğe bürünüyorsun. Dediklerine, hareketlerine, tavırlarına dikkat ettiğin bir zaman dilimi senin için çekilmez oluyor. Bu nedenle yanında olan kişileri de özenle seçiyorsun. Etrafında sürekli seni eleştiren, yaptıklarına bir kulp bulan kişiler asla yanında olamaz. Sen nasıl herkesi destekliyorsan, onlardan da aynı tavrı bekliyorsun. Hayatına da psikolojik durumuna göre devam ediyorsun. Bir gün kendini iyi hissederken her şey güzel gidiyor ama diğer gün düşünceler aklını meşgul ederken kendini kötü hissediyorsun. Aslında özgüvenli olmak da olmamak da senin elinde olan bir şey oluyor. Dışarıda olan şeylere kulağını kapatıp, kendine inandığın sürece özgüvenli olduğun zamanlar daha da artacaktır.

Özgüven denilince bir adım geride duruyorsun.

Maalesef sen yeteri kadar özgüvenli değilsin! Sakin bir kişiliğin olduğu için her zaman öne atılmak gibi bir düşüncen yok. Belki bir fikrini söylerken bile iki kez düşünüyorsun. Bunun sebebi etrafında olan kişiler. Seni desteklemeyen belki ailen belki arkadaşların belki eğitimine katkıda bulunan kişiler... Hata yapmaktan korkuyorsun. Oysa hata yaparak öğrendiğini unutuyorsun. Etrafın, her şeyi çok iyi bilen ya da bildiğini sanan kişilerle dolu. Onların tavırlarını seni rahatsız ediyor ama onlardan uzaklaşmak da sana zor geliyor. Şu ana kadar yaşadıkların daha da içine kapanman neden olurken hayatını ikinci bir planda yaşamana da neden olmuş. Önceliği her zaman başkaları... Kendini görmezden geldiğin, sadece etrafındaki kişilerin iyiliğini istediğin sürece içten içe daha da sıkışacaksın. Bu sıkışma kendi kendine yaptığın yine sadece kendinin sonlandırabileceği bir şey. Belki dönemsel olarak da kötü zamanlardan geçtiğin için kendini tam olarak ifade edemesen de bu zamanlarında bir gün biteceğini unutmamalısın. Sadece ilerde geçmişine baktığın pişmanlık duyacağın anlar olmamalı. Yapmadıkların, söylemediklerin için pişmanlık duymamak için şimdiden bir şeyleri değiştirmeye başlamalısın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
299
91
60
23
20
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rosanne Moon

özgüven deyince ben! başkalarının hayatımdaki önemli olaylara ve durumlara karışması en nefret ettiğim şey buydu

cansu ersan

Özgüven denilince de sen!

Gizem Yenikler

Özgüven denilince bir adım geride duruyorsun.