Görüş Bildir
Haberler
Bu 8 Soruluk Psikoloji Testi Takıntılarının Gerçek Nedenini Ortaya Çıkaracak!

Bu 8 Soruluk Psikoloji Testi Takıntılarının Gerçek Nedenini Ortaya Çıkaracak!

Kafamıza taktığımız veya düşünmeden yapamadığımız şeylerin asıl nedeni nedir? İçimizde bizi bunları yapmaya zorlayan duygular vardır. Bu testte takıntılarının gerçek nedenini ortaya çıkaracak.

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Yaşını da!

3. Söyle bakalım senin için bir problem ne zaman gerçekten problem olmaya başlar?

4. Peki hayatında yolunda gitmeyen şeyler varsa ne yaparsın?

5. Seç birini.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seni motive eden şey ne olabilir?

6. Seni motive eden şey ne olabilir?

7. Peki kendini daha özgür hissettiğin anlarda kiminle oluyorsun?

7. Peki kendini daha özgür hissettiğin anlarda kiminle oluyorsun?

8. Son olarak bize bir dileğini söyler misin?

8. Son olarak bize bir dileğini söyler misin?

Bazı şeyleri kabullenememek!

Senin takıntılarının nedeni bazı şeyleri kabullenememek. Yaşanılan veya yaşanılacak şeyleri bazen kabullenmen gerekir. Sen ise onlarla savaşmayı tercih ediyorsun. Düşüncelerine uymayan veya senin karakterine uymayan ne varsa onlara bir türlü alışamıyorsun. Hayatına kabul etmek senin için çok zor oluyor. Alışkanlıklarından vazgeçmekte ne kadar zorlanıyorsan bir şeye alışmakta da o kadar zorlanıyorsun. Katı ve sert kuralların var. Bunları ne bir başkası ne de sen aşabiliyorsun. Hayatında kurduğun belli bir düzeni bir başkaları tarafından yok edilmesini tahammül edemezsin. Kabullenmenin en büyük nedeni de bu oluyor. Sadece kendisini düşünen, bencil insanlar senin onca emekle kurduğun düzeni bozmalarını kaldıramıyorsun. Yaşadığın zorluklar artık adımlarını daha dikkatli atmanı sağlamış olsa da aynı zamanda insanların kötülüklerinden korkar olmuşsun. 'Bunu da yapmaz artık' dediğin ne varsa yapan çok insan tanımışsın. Yavaş yavaş onları hayatından çıkartmış olsan da sen de kalıcı hasarlar bırakmışlar. Hayatını değiştirmeye zorlandığın her durumda biraz daha sorgulamışsın kendini. Zor kurduğun düzeni bir de başkaları için değiştirmek daha zor geliyor. Ama bunlardan daha da zoru değişmek zorunda kalmak. Giden, biten şeylerin ardından kabullenemesen de yeni bir hayata başlamak zorundasın.

Olmasını istediğin şey ile olan şeyin çok farklı olması.

Senin takıntılarının gerçek nedeni olmasını istediğin şey ile olan şeylerin çok farklı olması. Hepimizde olduğu gibi senin de hayallerin isteklerin belki de amaçların var. Bunlar için uzun süredir çabalamış olabilirsin. Sonunda ise umduğun ile bulduğun farklı olmuş. İşte seni kıran belki de umutsuzlaşmana neden olan şey de bu olmuş. Kendini her ne kadar adapte etmeye çalışmış ve artık yeni düzenine alışmaya çalışmış olsan da aklın her zaman başka şeylerde kalmış. Kendini sürekli bir ikilemde bulmak ya da çoğunlukla istediğin değil de mecbur kaldığın şeye kavuşmak seni yormuş. Belki yanlış tercihlerinden belki mecbur kaldığın için önceden yapmış olduğun şeyler şu aralar çok fazla aklına geliyor. Takıntılarının en büyük nedeni de 'Acaba yanlış mı yaptım?' diye düşünmek oluyor. Belki de başkalarını değil de kendini düşünmüşü olsan daha farklı kararlar verebilirdin. Bu düşünce de seni sürekli aynı yerde kalmana neden olan düşüncelerden. Ne istediğini biliyor ama maalesef buna şartlar engel oluyor. Kendini hayallerinde, isteklerine kavuşmuş bir şekilde düşünüyor ama bunun gerçekten var olmadığı düşüncesi seni daha da tüketiyor. Bir şeye sıfırdan başlamak zor gelse de bu şekilde devam etmek de aynı şekilde çok zor geliyor.

İçsel bunalımlar nedeniyle...

Senin takıntılarının en büyük nedeni içsel bunalımlar. Bazen belirsizlikten bazen kararsızlıktan ne yapacağını bilemediğin bu nedenle içsel bir bunalım geçirdiğin zamanlarda takıntıların daha da artıyor. Kendini çok saçma şeyleri kafana takarken bulabiliyorsun. Bu elinde olmadan düşündüklerin çoğu zaman seni hayatını yaşama engel olabiliyor. Kendini ne zaman yalnız hissetsen bu düşünceler senin her yerine yayılıyor. Hayatındaki belirsizlikler belki de sürekli geleceğini düşünmene neden oluyor. En büyük takıntılarının sorusu 'şimdi ne olacak?' Kendini ne zaman bu soruyu sorarken bulsan, bir çıkmazın içinde oluyorsun ve bir türlü yolunu bulamıyorsun. Huzuru aradığın ve artık nefes aldığın bir hayat istiyorsun. Takıntılarının temelinde belki geçmişten kalan korkular belki de hala içinde bitiremediğin şeyler var. Geçmişine çok bağlı birisin, iyi kötü ne yaşadığın fark etmez sadece o günleri unutmak istemiyorsun. En güzel zamanların her zaman geçmişte olduğunu düşünüyor ve şimdi baktığında bütün ilişkilerin samimiyetsizliği seni korkutuyor. Kafa karışıklığın son bulduğunda belki de takıntıların da son bulmuş olacak. Kendine ve hayatına yeni şeyleri dahil edersen, sana iyi geleceğini göreceksin.

Geçmişi bir türlü bitirememek!

Geçmişi bir türlü bitirememek!

Senin takıntılarının en büyük nedeni geçmişi bir türlü bitirememek. Geçmişinde var olmuş ama şu an hayatında olmayan şeylerin yerini bir türlü dolduramıyorsun. Yaşadığın her şey senin için çok anlamlı ve yaşadığın her şey çok güzeldi... Geçmişine öyle yoğunsun ki şu anını göremiyorsun. Aslında şu an yaşadıklarının daha değerli olduğunu fark edemiyorsun. Geçmişe baktığın her zaman güzel anıları hatırlarken, kötü anılarını görmezden geliyorsun. Yaşadığın her şeyi önceki sen ve önceki yaşamınla kıyaslıyorsun. Bu da senin memnun olamamana neden oluyor. Biraz olsun kendini rahat bırakmış olsan ve sadece şu an için yaşadığını hissetsen her şeyin daha güzel olduğunu fark edeceksin. İçindeki takıntıların geçmişten geliyor. Seni zor duruma sokan ve hayattan tat almanı engelleyen şeyler aynı zamanda seni sen yapan şeylermiş. Yani geçmişindeki kendine çok fazla takıntılı durumdasın. O günleri özlerken en çok da o günlerdeki kendini özlüyorsun. Sürekli o zamanlarda yaşamak, o zamanki insanları özlemek belki de senin gelecek için bir şeyler yapmanı engelliyor. Kendini bir şeyler için perişan etmeyi bırakıp, geçmişe bir çizgi çekmeye başlamalısın. Kendin için daha iyi günleri sadece sen yaratabilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
43
28
23
10
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?