Görüş Bildir
Haberler
Bir Türlü Uyuyamayanlara Çare Olacak Uykuya Dalma Yöntemleri

Bir Türlü Uyuyamayanlara Çare Olacak Uykuya Dalma Yöntemleri

04.09.2021 - 07:45

Uykuya dalma sorunu, çağımızın kronik problemlerinden biri. Yoğun iş hayatı, stres, alışkanlıklarımız, teknolojik ekranlar, yeme bozuklukları, kilo, depresyon gibi pek çok faktör uykuya dalmamıza engel olabiliyor. Peki, uykuya kolayca dalıp mışıl mışıl uyumak için neler yapabiliriz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sıcak duş

1. Sıcak duş

Sıcak duş vücudu rahatlatır ve kasları gevşetir. O nedenle yatmadan önce sıcak duş almak uykuya dalmanın en etkili yöntemlerinden biri.

2. Ayak parmaklarına masaj

2. Ayak parmaklarına masaj

Vücudumuzdaki tüm damarlar ayak tabanlarımızdan geçer. Ayaklara ve ayak parmaklarına masaj yapmak da vücudu son derece rahatlatır. Siz de uykuya hızlıca dalmak istiyorsanız yatmadan önce bitkisel yağlarla ayak parmaklarınıza veya ayaklarınızın tabanına masaj yapabilirsiniz.

3. Spor

3. Spor

Düzenli olarak spor yapan biriyseniz uyku probleminiz otomatik olarak ortadan kalkar. Çünkü spor yapmak vücudu her anlamda düzene sokar. Özellikle güne başlar başlamaz spor yaparsanız gece uykuya dalmanız da kolaylaşır.

4. Esneme hareketleri

4. Esneme hareketleri

Yatmadan önce kaslarınızı gevşetmek için esneme hareketleri yapabilirsiniz. Böylece pamuk gibi bir vücutla uykuya kolayca dalabilirsiniz.

5. Dijital ekrandan uzaklaşmak

5. Dijital ekrandan uzaklaşmak

Yatmadan yaklaşık 2 saat önce telefon, tablet, bilgisayar gibi dijital ekrana sahip aletlerden uzaklaşmalısınız. Bu hem göz sağlığınız hem de uyku düzeniniz için son derece önemli. Yatmadan 2 saat önce tüm dijital ekranları bir kenara bıraktığınızda daha kolay uykuya daldığınızı göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kitap okumak

6. Kitap okumak

Kolayca uykuya dalmak istiyorsanız yatmadan hemen önce en az yarım saat kitap okuyabilirsiniz. Bu davranış beyninizi sakinleştirir, gözlerinizin yavaş yavaş

uykuya hazırlanmasını sağlar. Ancak okuduğunuz kitabın derin düşündürmemesine, bilgi içerikli olmamasına ve sizi zorlamamasına özen gösterin.

7. 4-7-8 tekniği

7. 4-7-8 tekniği

Şimdi ise sırada ilginç bir nefes tekniği var. Yapmanız gerekenler şöyle: 4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın, 7 saniye nefesinizi tutun ve 8 saniyede nefes verin. Bu işlemi uygularken dilinizi damağınıza değdirin ve tüm süreç boyunca bu şekilde tutun. Bu işlemi 4 kez tekrarladığınızda rahatlayacak ve uykuya dalacaksınız.

8. Düzenli beslenme

8. Düzenli beslenme

Uykuyu düzene sokmanın ve kolayca uyumanın en önemli yöntemlerinden biri de düzenli beslenmek. Her sabah protein ağırlıklı bir kahvaltı yapın. Akşam 19:00'dan sonra besin tüketmeyin. Sebze ağırlıklı beslenmeye dikkat edin. Kahve ve çay gibi kafein içeren içecekleri fazla tüketmemeye özen gösterin.

9. Bitki çayı

9. Bitki çayı

Uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız bitki çayları imdadınıza koşabilir. Papatya,

rezene, melisa gibi vücudu gevşeten ve rahatlatan bitki çaylarını yatmadan

yarım saat önce içebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın