Görüş Bildir
Haberler
Bild'den Ankara İddiası: 'Türk İstihbaratı Saldırı Öncesi Uyardı'

Bild'den Ankara İddiası: 'Türk İstihbaratı Saldırı Öncesi Uyardı'

Emre Ordu
19.02.2016 - 00:02 Son Güncelleme: 19.02.2016 - 10:03

Almanya’nın en çok okunan gazetelerinden Bild, Ankara saldırısı ile ilgili önemli bir gizli belgeye ulaştığını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Bild muhabirlerinden Sinan Şenyurt’un ulaştığını yazdığı belgenin, Türk Hava Kuvvetleri İstihbaratı tarafından hazırlanan, emniyet birimlerini uyaran, iki sayfalık bir rapor olduğu öne sürüldü.

20 Ocak 2016 tarihli olduğu iddia edilen raporun 7 madde içerdiği bildiriliyor. Raporda yer alan bilgileri özetleyen Bild, PKK’nın, Ankara, İstanbul, Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Van’da saldırı düzenlenmesi için emir verdiği ve saldırılarda ordu ile ekonomik açıdan önem taşıyan noktaların hedef alınacağı bilgisinin yer aldığını iddia ediyor. PYD üyelerinin de aralarında bulunduğu 150-200 kişilik ekibin de Kandil’den gelerek söz konusu kentlere hareket ettiği ileri sürülüyor.

Raporda ayrıca, DHKP-C’nin, İstanbul’da propaganda amacıyla çadırlar kurduğu, bu çadırlara müdahale edilmesini beklediği ve polisin müdahalesi halinde bu bölgelerde gerginlik yaratmayı hedeflediği iddiasına da yer verildiği belirtiliyor. 'Örgütün, bu mahallelere giriş ve çıkışları da gözetlediği ibaresi, raporda yer alan bir diğer nokta“ deniyor.

'IŞİD, Ayasofya çevresinde saldırı planladı'

'IŞİD, Ayasofya çevresinde saldırı planladı'

12 Ocak'ta Sultanahmet'te düzenlenen saldırıda 10 kişi yaşamını yitirmişti

IŞİD’in Ankara hücrelerinin, İstanbul’da Ayasofya Camii yakınında saldırı planladığı yönündeki uyarı da istihbarat birimlerince rapora not edilmiş. Raporun tarihi Sultanahmet saldırısı sonrasına ait olduğu için bundan muhtemel, başka bir saldırı kastedildiği sonucu çıkarılıyor.

Bild’in bildirdiğine göre raporda Ankara saldırısına yönelik uyarı içeren bölümün ise 13 Ekim 2014’te, IŞİD’İn Gaziantep’teki hücresine düzenlenen baskında ele geçen saldırı planları olduğu belirtiliyor. IŞİD’in Gaziantep’teki kampında 13 Ekim 2014’te düzenlenen baskında çok sayıda silah, patlayıcı yerleştirilmiş yelek ve bombanın ele geçirildiğine değinilen raporda, buradan bir çok üyenin Türkiye’yi terkederek örgüt saflarına katıldığı bilgisi de ilave edilmiş. IŞİD’in Gaziantep’teki bu merkezinde, örgütün Ankara’da saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair planlar bulunduğu Bild gazetesinin Türk istihbaratına ait olduğu söylenen 2 sayfalık belgeye dayanarak verdiği bilgiler arasında yer alıyor.

'İstihbarattan polis ve asker sayısını artırın uyarısı'

'İstihbarattan polis ve asker sayısını artırın uyarısı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Hava Kuvvetleri İstihbaratı’nın hazırladığı ileri sürülen ve emniyet birimlerinin uyarıldığı bu raporda ayrıca özellikle TBMM, ordu ve askeriyeye bağlı binalar ile bakanlıklar çevresinde polis sayısının arttırılması gerektiği de vurgu yapıldığı kaydediliyor.

Cumhuriyet muhabirinin, Gaziantep’te ele geçtiği ileri sürülen, Ankara’da saldırılar düzenleneceğine ilişkin planların, 10 Ekim 2015’te düzenlenen ve 109 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya yönelik olup olmadığına dair soruya ise belgeye ulaşan gazeteci Şenyurt, belgede Ankara Çankaya’da düzenlenen saldırının kastedildiğine dair bilgiler var“ cevabını veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
26
14
10
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bu haberi hazırlayan arkadaş biraz sessiz bir yere geçip şunları düşünsün. 1- Her gün binlerce bombalı saldırı istihbaratı geliyor, 2- Var olan istihbaratı... Devamını Gör

oliver

devletin görevi senin can ve mal güvenliğini sağlamaksa neden bütün olasılıkları değerlendirmeyecekmiş? ya da en basitinden şunu düşün. sevdiklerinden, yakın... Devamını Gör

xxymacxxy

Dün ile dünden önceki gün istihbarat ne işe yarıyor diye soranlar istihbarat bilgisi gelince küfür edip yalanlıyorlar işte böyle bir delikanlısınız

Refik SARILAR

28 kişi öldü diyorlar. Adli tıpta en az 100 aile cenaze bekliyor.

iamnotsuperman

Makamlar yalan söylüyor olsun da, daha fazla ölü olsun önemli değil dimi senin gibiler için. Ben inanmak istemem ama senin gibiler bunları uydurmaktan bile u... Devamını Gör