Görüş Bildir
Haberler
Bakan İslam'a Kadınlardan Tepki

Bakan İslam'a Kadınlardan Tepki

Batuhan
15.02.2015 - 15:52

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam çıkışta gazetecilere açıklama yaptığı sırada bir grup kadının protestosuyla karşılaştı.

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın Mersin'deki ailesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan İslam açıklama yaparken bir grup kadın 'İdam istiyoruz' diye bağırdı. İslam'ın, kendilerini dikkate almayıp açıklamasına devam etmesi üzerine kadınlar tarafından yuhalandı. Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret etmek için Adana Havaalanı'na gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, burada aileyi ziyaretten dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile görüştü. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İslam, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden sonra insanların idamın tekrar getirilmesi yönündeki taleplerin hatırlatılması üzerine, 'Bunların hepsini oturur, konuşuruz arkadaşlar. Şimdi bir taziyemizi sunalım. Birlikte ağlamaya geldik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KORUMALARI KAÇIRDI

Bakan İslam daha sonra karayoluyla Mersin'e geçti. Barış Mahallesi'ndeki anne Songül ve baba Mehmet Aslan'a taziyede bulunan Bakan İslam, yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından taziye çadırının önünde açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. İslam, açıklama yaparken bir grup kadın 'İdam istiyoruz' diye bağırdı. İslam'ın ilgisiz kalıp açıklamasına devam etmesi sonucu kadınlar bu defa Bakan'ı yuhaladı. Bunun üzerine korumalar kadınları uyarırken, kadınlar da 'Bizler ölüyoruz, bizleri koruyun' diye korumalara tepki gösterdi. Çevredeki erkeklerin de kadınlara destek vermesi sonucu ortam bir anda gerginleşti.

Bakan Ayşenur İslam açıklamasını tamamlayınca korumalar tarafından aceleyle geldiği minibüse bindirildi. Korumaların eskortluğunda Bakan Ayşenur İslam'ı taşıyan araç hızlı bir şekilde evin bulunduğu sokaktan ayrıldı. Konvoyun çıkışı sırasında koruma araçlarından biri 20-25 yaşlarında ismi öğrenilemeyen bir erkeğin ayağının üzerinden geçti. Vatandaşlar tarafından kaldırıma oturtulan gence ilk müdahaleyi doktor olduğunu söyleyen bir kişi yaptı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen genç daha sonra bölgeden uzaklaştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0