Görüş Bildir
Haberler
Ankara'nın En Güzel Butik Kahvecilerini Arayanlar Buraya! Bahçelievler ve Emek'in En İyi 3. Nesil Kahvecileri

Ankara'nın En Güzel Butik Kahvecilerini Arayanlar Buraya! Bahçelievler ve Emek'in En İyi 3. Nesil Kahvecileri

Günümüzde çokça yaygınlaşmış olan butik kahvecilerde vakit geçirmenin verdiği keyfi bilenler bilir. Bazen bir date, bazen arkadaşlarla vakit geçirmek bazen de freelance çalışmak için oldukça tercih edilen 3. nesillerin, kahve konusundaki çeşitliliği ve kahvenin yanına en iyi giden taze tatlıları bu mekanların ilgi görmesini fazlasıyla arttırıyor. Biz de sizler için Ankara'nın en sevilenlerinden olan Bahçelievler ve Emek'teki en iyi butik kahvecileri derledik. Gelin buralar nerelermiş birlikte bakalım.

1. Bosco Caffe e Tiramisu

1. Bosco Caffe e Tiramisu

Emek 8. caddede yer alan Bosco Caffe e Tiramisu, Ankara'nın en sevilen ve en popüler butik kahvecilerinden biri. Emek 8. caddenin yanı sıra Armada'da da şubesi olan mekan, şimdilerde İran caddesine açacakları yeni şubeleri için hazırlanıyor. İtalyancada orman anlamına gelen Bosco, adını mekan dizaynına da yansıtan bir işletme. Mekanın her köşesinde gözünüze hitap edecek canlı bitkilerle birlikte kaktüs, sukulent ve çeşitli salon bitkilerinin de satışı yapılıyor. Yolunuz düşerse mutlaka bir kahve molası vermeli ve kahvenin yanı sıra meşhur tiramisularını denemelisiniz.

Adres: Emek mahallesi 8.cadde (Bişkek) no:33/a, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Hoş bir ortamı var ama hafta içi olmasına rağmen kalabalıktı. Tatlı olarak orman meyveli tiramisu ve bomboloni denedik. Orman meyveli tiramisu gayet hafif ve lezizdi. Çok beğendik. Nutellalı bomboloni de güzeldi fakat bize biraz ağır geldi. Latte de oldukça başarılıydı. Servis hızı kalabalığa rağmen iyiydi.

2. Kanta Coffee Shop

2. Kanta Coffee Shop

Bahçeli 7. caddeye çıkan bir ara sokakta olan Kanta Coffee Shop, sevimli ve sıcak dizaynıyla sizi mest edecek. Belki de sosyal medyada salıncaklı, sakinleştirici renklerle donanmış ve başarılı bir iç mimarisi olan mekana rastlamışsınızdır. İşte o meşhur butik kahveci Kanta Coffee Shop. İster tek başınıza kafa dinlemek için isterseniz de arkadaşlarınızla keyifli sohbetler etmek için tercih edin, Kanta ilk adreslerinizden biri olmayı hak ediyor.

Adres: Yukarı Bahçelievler, 65. Sk. No:4, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Işığı terse alarak oturduğum için pişman olduğum Ankara'nın en sıcak kahve dükkanı! Hayvan dostlarımıza açık. İçtiğim en lezzetli karamel macchiato için tekrar teşekkür ederim. Dekoruna ayrı çalışanların güler yüzlülüğüne ayrı hayran kaldım. Hiç düşünmeden gidin derim.

3. Drupe Coffee & Stuff

3. Drupe Coffee & Stuff

Leziz kahvelerinin yanı sıra bayılacağınız tatlıları olan Drupe Coffee & Stuff, Bahçeli'de bulabileceğiniz en samimi ve sıcak atmosfere sahip mekanlardan biri olabilir. Bununla birlikte çalışanlar da yaptıkları işte oldukça tecrübeli, anlayacağınız kahvemin tadı nasıl olacak diye düşünmenize gerek kalmadan gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz. Tabii taze tatlılarını da denemeyi unutmayın deriz.

Adres: Bahçelievler, 37. Sk. No:8, 06490, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Önünden geçerken tesadüfen görüp oturmaya karar verdiğimiz şirin bir mekan. Ara sokakta olduğu için kalabalık değil, sakin bir yer. Personel gerçekten kibar, nazik ve ilgili. Fiyatlar makul ne ucuz ne pahalı.. Servisleri çok güzel. Lotus cheesecake e bayıldım! İç-dış mekan mevcut, masalarda ısıtıcı var. Dekorasyon falan çok hoş gerçekten.

4. Kvassir Coffee Shop

4. Kvassir Coffee Shop

Her köşesi özenle dizayn edilmiş, gittiğiniz andan itibaren atmosferiyle enerjinizi yükseltecek bir mekan olan Kvassir Coffee Shop, kahvecileriyle ünlü Emek mahallesinin enlerinden. Uğradığınızda mutlaka içinizi ısıtacak sıcak bir kahve içmeli ve Kahve Krokanlı Mono tatlılarını denemelisiniz.

Adres: Emek, Bişkek Cd. No:61, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan ferah pırıl pırıl muhteşem kahveler muhteşem bir atmosfer. İşletmecileri harika insanlar, Ankara'nın en güzel kahve mekanı başarılarının devamını dilerim. Deneyimleyip pişman olan olursa kahvesi benden olsun .

5. Atlantis Coffee Company

5. Atlantis Coffee Company

Bahçelievler 3. caddenin sevilen mekanlarından olan Atlantis Coffee Company, gerek baristaların güler yüzlülüğü gerek mekanın atmosferi gerekse de leziz kahveleriyle bu sevgiyi kazanmış. Siz de kalabalıktan sıyrılıp sakince bir kahve içmek ve dinlenmek istiyorsanız Atlantis Coffee Company'i aklınızda tutun deriz.

Adres: Bahçelievler, Azerbaycan Cd. No:113A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle bahçelide gidilmesi gereken bir yer. Çalışanlar inanılmaz güler yüzlü ve ilgililer. Gittiğimizde üniversite toplulukları etkinlik düzenliyordu ve yoğunluğa rağmen çok güzel ilgilendiler. Bahçelinin gürültüsünü hissetmediğiniz nezih sakin bir mekan.

6. Faust Coffee & Antique Shop

6. Faust Coffee & Antique Shop

Son zamanlarda herkesin paylaşımlarıyla oldukça meşhur hale gelen Faust Coffee & Antique Shop aslında Bahçelievler'in köklü ve favori işletmelerinden. Tabii bu değeri bilenler tarafından. Son derece sakinleştirici ve huzur verici bir atmosferi olan Faust'un leziz kahveleri ve taze tatlılarının yanı sıra ilgi çeken bir diğer özelliği ise antika ürünlerin satışını yapması. 'Bu dükkanda her şey satılık!' sloganlarını tam anlamıyla yerine getiren mekana bayılacaksınız.

Adres: Yukarıbahçelievler mah. 13.sokak(eski 26. sok.) No:3/A Çankaya/ANKARA, Çankaya, 06490 Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Utanarak söylüyorum; yabancı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Ortamı çok güzel, pastası ve kahvesi de öyle, servisteki arkadaş da çok cana yakın... Eski havası, dekorda kullanılan ürünler, kafenin renkleri çok güzel. Yolunuz düşerse bir deneyin derim :))

7. Prod Coffee & Cheesecake

7. Prod Coffee & Cheesecake

Estetik açıdan gözlerinizi son derece tatmin edecek olan Prod Coffee & Cheesecake, 3. nesil kahvecilik denince Ankara'da ilk akla gelenlerden çünkü Ankara'nın ilk 3. nesillerinden. Yılların eskitemediği ve başarısını eksiltemediği Prod Coffee & Cheesecake, hala gitmediğiniz mekanlar arasındaysa en kısa zamanda bir şans verin deriz. Güzel ve leziz kahvenin ne olduğunu göreceksiniz.

Adres: Bahçelievler, 49. Sk. No:14, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Şık ve farklı dekorasyonu, geniş iç ve dış mekanıyla ve genç, iyi niyetli çalışanlarıyla oldukça hoş bir mekan. Pırıl pırıl tertemiz. Kahveleri ve leziz sandviçlerini denedik. Hepsini beğendik. Hoş müzikleri sohbetimizi engellemeden fonda sakince çalıyordu.

8. Coffee Rost

8. Coffee Rost

Sevimli dizaynıyla içimizi ısıtan Coffee Rost da Emek Bahçelievler civarına yakın olanların kendini şanslı hissedeceği türden. Kahvelerinin tazeliği ve lezzetiyle bir de buranın Cortadosunu, kahvenin yanı sıra taze tatlılarını denemelisiniz. Eğer hem sakin hem de kahvelerine özen veren bir yer arıyorsanız, Coffee Rost tam size göre olacaktır.

Adres: Emek, 16. Cd. 90/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Emek mahallesindeki en favorileri 2 mekanımdan birisi oldu. Kahveleri nefis. Tüm mutfağı kendi içerisinde yapılıyor yaptıkları tatlılar olsun diğer cookieler olsun enfes ötesi. Tek sorun araç ile gelirseniz zorluk yaşarsınız.

9. Mona the Coffee Expert

9. Mona the Coffee Expert

Mona ise sizi şık dizaynıyla karşılayacak, leziz kahveleriyle büyüleyecek ve tabii tatlılarıyla mekanın müdavimi haline getirecek türden. Kendine özgü bir atmosferi olan Mona the Coffee Expert, bir kahve molası vermek ve kendinize ayırdığınız zamanın en iyi şekilde geçmesini sağlamak için en keyif verici mekanlardan, bizden söylemesi mutlaka gitmelisiniz.

Adres: Emek, Bişkek Cd. No:58 D:B, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Sakin, küçük, hoş tasarımı olan keyifle oturabileceğiniz bir mekan. Biz latte ve filtre kahvesini denedik oldukça başarılıydı. Fiyatlar ortalama. Self servis, mekan temiz. Keyifle vakit geçirmek için tercih edilebilecek bir işletme.

10. R.O.R Cafe & Roastery

10. R.O.R Cafe & Roastery

Ankara'da Bahçelievler, Tunalı ve Ümitköy'de olmak üzere üç şubesi olan Ror, Ankaralıların en ama en sevdiklerinden. Her şubelerinin tadı bir ayrı olsa da bizim konumuz ilk göz ağrısı olan Bahçelievler şubesi. 7. caddede bir gün geçirdikten sonra caddenin kalabalığından sıyrılmak için güzel bir mekan arıyorsanız Ror Cafe & Roastery tam size göre. 

Adres: Bahçelievler, 70. Sk. No:26/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Arka bahçedeki ağaçlar ve doğal ortamı nedeniyle girdim. İyi ki keşfetmişim; ilgili personel ve harika kahve bahçe keyfiyle birlikte tüm yorgunluğumu aldı. Tatlı yemedim ama hepsi güzel görünüyordu. Yeni mola yerim. Self servis olduğunu bilmediğimden bir süre sipariş için bekledim. Beklediğim yer, ıhlamur kokulu, kuş sesleri eşliğinde bahçe olduğundan şikayetim olmadı.

11. Grano Coffee & Sandwiches

11. Grano Coffee & Sandwiches

Ara sokakta olmasının avantajıyla sakin bir mekan olan Grano, yalnızca 3. kahve üzerinde değil mutfak konusunda da başarılı bir mekan. İstediğiniz her kahvenin en taze ve lezizini size sunan Grano, mutfak açısından atıştırmalıklar, tatlılar ve ana öğün olabilecek geniş bir yelpazeye sahip.

Adres: Emek, Bişkek caddesi 3. Sokak 5 /A, 06500 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Sahibinin meslekten olması işletme için büyük kazanç. Küçük, sıcak, rahat, ferah bir mekan. Ürünlerini kendileri yapıyorlar. Kahve lezzetli, personel ilgili ve kibar, kruvasanları benim Ankara'da yediklerim içinde en lezzetlisi. Tavsiye ederim.

12. Rispetto Coffee Co.

12. Rispetto Coffee Co.

Bahçeli'nin arka sokaklarında yer alan Rispetto Coffee Co., civarda bulunabilecek en tatlı butik kahvecilerden. Mekanda her daim nitelikli kahve çekirdekleri ve tazecik tatlılar mevcut. Anlayacağınız lezzet kalitesi konusunda oldukça hassas ve özenliler. Bunlarla birlikte yaz aylarında çıkan şeftalili pastaları mutlaka denemeniz gerekenler arasında olmalı. 

Adres: Yukarı Bahçelievler, 59. Sk. No:15 C, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bahçelievler'de olmasına rağmen konum olarak çok sakin bir sokakta bulunuyor. Kahvenizi alıp kitap okuyabilir ya da bilgisayarınız ile rahatsız olmadan vakit geçirebilirsiniz. Kahveleri sunumuyla birlikte gerçekten çok güzel. Şehirdeki en iyi cortadolardan birini bu tatlı kahve dükkanında içtim. Bunun dışında tatlıları da müthiş lezzetliydi, tatlılar sanırım günlük geliyor gayet tazeydi.

13. Lagetom Coffee

13. Lagetom Coffee

Bahçelievler'in en iyilerinden Lagetom Coffee'yi de listemize eklemesek olmazdı. İçinizi ferahlatacak bir güzellikte dizayn edilmiş olan Lagetom Coffee, önünde duran birkaç masasıyla tam anlamıyla bir butik kahveci. Mekanın kahve severleri lezzetleriyle tam anlamıyla tatmin edeceğinden eminiz. Bir dipnot verecek olursak da Taze Meyveli Çilekli Tartı kesinlikle tatmalısınız.

Adres: Bahçelievler Mah. Dögol Cad 52. Sokak No: 2/D Beşevler metrosuna 50 mt. mesafede, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekân olarak çok tatlı, çok minimal, çok huzur verici ve aynı zamanda minik bir yer. Tasarımı, dekorasyonu ve dizaynı çok etkileyici. Cookiesini ve Mint Lattesini denedik biz. İçtiğim en güzel aromalı latteydi. Lattede nane aromasını denemek de çok güzeldi. Aynı şekilde dolgulu cookiesi de çok lezizdi. Herkese tavsiye ederim.

14. Coffeemania Next

14. Coffeemania Next

Gurme Kahve kavurucular loncası Deutsche Roestergilde tarafından 2015 ve 2018 yıllarında iki kez altın madalya ödülüne layık görülen Coffeemania şirketler grubunun 66 şubesinden biri olan Coffeemania Next leziz kahveleri için ne söylesek az kalır. Self servis hizmet veren mekan oldukça aydınlık ve ferah olmakla birlikte Ankara'da gidilecek yerler listenizin ilk sıralarında yer almalı. 

Adres: Bahçelievler, Azerbaycan Cd. No:9, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bahçelievler de mutlaka ama mutlaka gitmeniz ve gelmeniz gereken bir yer Coffemania Next Aşırı derecede sakin sessiz ve bahçelinin o yoğun kalabalığının içinde sessiz ve sakin kalmış çok nezih aşırı derecede refah ve muazzam dekorasyonu olan bir yer.

15. Latife Kahve

15. Latife Kahve

Başarılarının bir getirisi olarak birçok şehirde şubesi olan Latife Kahve, her daim müşterilerine taze ve en iyi çekirdeklerden meydana gelen kahveleri sunuyor. Kahveleriyle birlikte tatlı konusunda da profesyonellemiş olan mekanın tatlılarının bağımlısı olan müşterileri de çok. Bizden size en iyi tavsiye bir an önce Latife'de keyifli vakit geçirebileceğiniz bir buluşma ayarlamanız olacaktır.

Adres: Bahçelievler, Taşkent Cd. 18/A, 06500 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara üniversitesi Tandoğan kampüsüne çok yakın. Sakin ve sıcak bir kafe. İçecekleri güzel. Çalışanlar güler yüzlü. İç dizaynı mükemmel. Peçetelerden hazırlanmış birden fazla hatıra köşesi mevcut. Grupça çalışabileceğiniz bir tane uzun masa mevcut. Tavsiye ederim.

16. Kaffe House

16. Kaffe House

Tam anlamıyla 3. nesil kahvecilik amacıyla açılan ve kendini tüm Ankaralılara sevdiren Kaffe House, size eviniz gibi rahat bir kahve evi atmosferi yaratarak en iyi şekilde vakit geçirebilmenizi sağlıyor. Yolunuz düşerse Elmalı Turta'yı bir de burada deneyin deriz.

Adres: Bahçelievler, Azerbaycan Cd. No: 50/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ortam güzel, kahveler güzel, pastaları lezzetli. Sevdiklerinizle birlikte güzel sohbetler yapmak, birşeyler okumak için birebir. Biz cappuccinolarımızı seramik kupada istedik. Gayet lezzetliydi. Yanında aldığımız ısıtılmış Tarçınlı Çöreğe bayıldık.

17. Red Eye Coffee Shop

17. Red Eye Coffee Shop

Bahçeliievler 7. caddenin başlangıç civarında yer alan Red Eye Coffee Shop, ağaçların altında, sarmaşıklarla dolu yemyeşil ve huzur dolu bir ortamda kahve içmek isteyen herkesin bayılacağı bir yer. Bahçeli 7'ye çok yakın olsa da çok kalabalık olmayan mekan cadde kalabalığına bir ara vermek isteyenlere de ilaç niteliğinde olacaktır.

Adres: Yukarı Bahçelievler, Azerbaycan Cd. 120/D, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bahçeli'de direkt en iyi kahvesi olan kafe. Kafede samimi bir ortam var kafenin tasarımı müzikleri her şeyi çok güzel ve tatlı. Çalışanları güler yüzlü ve ilgili. Bahçelideki favori mekanım.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın