Görüş Bildir
Haberler
Avustralyalı Manken 'IŞİD' Saflarında

Avustralyalı Manken 'IŞİD' Saflarında

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya medyası, Melbourne kentinde profesyonel modellik yapan bir gencin, kariyerini bırakarak IŞİD'e katıldığını bildirdi.

Mail Australia** gazetesi, Sharky Jama adlı erkek mankenin 'modellik kariyerinde yeni ilerlemeye başlarken cihada katıldığını' yazdı.

Jama'nın sosyal medyadaki paylaşımlarını aktaran gazete, erkek mankenin Facebook hesabından 'Felluce'de yaşadığına dair paylaşımlar yaptığını' aktardı.

'Bir yıldır örgütte yer alan Jama'nın, Yusuf Yusuf adlı bir arkadaşıyla birlikte cihada katıldığı' belirtiliyor.

Yusuf Yusuf'un IŞİD'e katılmadan önce La Trobe üniversitesinde öğrenci olduğu ve pastanede çalıştığı açıklandı. Yusuf'un örgütün 'başkent' ilan ettiği Suriye'deki 'Rakka' kentine gittiği ileri sürüldü.

Gazete, Yusuf'un arkadaşlarının sosyal medyada değişen paylaşımlarına tepki gösterdiğini yazdı. Buna göre bir arkadaşı Yusuf'un bir paylaşımının altına 'Önceden tanıdığım o tatlı insana ne oldu? Kimse sana ibadet edemezsin demedi ki. Neden nazik ve mütevazi davranmıyorsun?' yorumunda bulundu.

Mail Australia** gazetesinin internet sayfasındaki haberde, şu ayrıntılara yer veriliyor:

'Jama'nın eski sosyal medya hesaplarından birinde kullanıcı adı, bilerek yanlış yazılan 'thelastkhliafat' idi ve halifeye atıf yapıyordu. Bu hesap silindi. Fakat Jama Facebook hesabını, farklı bir isimle kullanmaya devam ediyor. Ve bu hesabında IŞİD ve onun hakimiyeti altında yaşamakla ilgili görüşlerini paylaşıyor.'

Buna göre en son 8 Aralık'ta Jama'nın Facebook hesabına 'Eskiden yaşadığım yeri insanlar huzurlu bulurdu. Ancak kalbim hep bir savaş içindeydi. Şimdi evim dediğim yerde savaştan başka bir şey yok. Ama kalbim çok huzurlu' yazdığı belirtiliyor.

Haberde, genç adamın modellik ajansındaki fotoğraflarına da değiniliyor:

'Jama'nın modellik fotoğraflarındaki materyalizm ile yeni hayatı ve dindar görüşleri çatışıyor. Sosyal medyadaki paylaşım ve yorumlarına bakılırsa, Jama ülkeden ayrılınca ilk olarak Avrupa'ya gitmiş. Ayrıca bir arkadaşına 'sınırı geçmeden önce sakalını traş etmesi gerektiğini' söylemiş.'

Jama'nın bağlı olduğu modellik ajansındaki profilinde, 'kahverengi gözlü, siyah saçlı ve 1.80 boyunda bir erkek model' olduğu yazıyor.

The Australian** gazetesi de ülkeden bugüne kadar 70 kişinin Irak ve Suriye'ye giderek cihada katıldığını, yaklaşık 20'sinin ise savaşta öldüğünü belirtmişti.

Gazete, Sydney'den IŞİD'e katılan bir Avustralyalı ile yaptığı röportajı geçen hafta yayımlamıştı.

IŞİD'in medya ekibinde video editörlüğü yapan cihatçı Avusturalyalı, hayatının oldukça 'kendine özgü' olduğunu söyleyip, eklemişti:

'Burada işim var. Başkentte (Rakka) yaşıyorum. Yiyorum, uyuyorum, çalışıyorum ve bir uçak saldırısında vurulup şehit olmayı umuyorum.'

  • BBC 
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0