Görüş Bildir
Haberler
Asi ve İsyankar Tavrını Sözleriyle ve Şarkılarıyla Çatır Çatır Bizlere Yansıtan Türkçe Rock’ın Kraliçesi Şebnem Ferah!

etiket Asi ve İsyankar Tavrını Sözleriyle ve Şarkılarıyla Çatır Çatır Bizlere Yansıtan Türkçe Rock’ın Kraliçesi Şebnem Ferah!

Laurie Strode
17.07.2020 - 15:00

Şebnem Ferah 1996'da yayınladığı Kadın adlı albümüyle ülkenin müzik piyasayı adeta sarsmıştı. Bugün Türk rock müziğin kraliçesi olarak andığımız Şebnem Ferah, yılları devirip geldi. Sayısız başarıya, zamansız şarkılara imza attı. Özellikle zamanında 90'ların pop müzik patlamasının arasından sıyrılıp sivrilmesi bile olağanüstü bir başarıydı... Kalbimize dokunan, gözlerimizi dolduran bazen isyan ettiren ama hep dimdik durmamıza sağlayan şarkılarıyla kalbimizin en özel köşesine konumlandı, Türkiye'nin hem efsanesi hem kraliçesi oldu. 

O halde gelin hep birlikte bu asi, isyankar ve derdini bangır gümbür müziğiyle anlatan bu muhteşem kadının kariyerine kısa bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Şebnem Ferah, hangi açıdan bakarsak bakalım, Türkiye'nin rock kraliçesi...

Şebnem Ferah, hangi açıdan bakarsak bakalım, Türkiye'nin rock kraliçesi...

Birçoğumuzun da hemfikir olabileceği gibi belki başka bir ülkede doğmuş olsaydı çoktan bir dünya starı olmuştu...

12 Nisan 1972'de Yalova'da doğdu Şebnem Ferah.

12 Nisan 1972'de Yalova'da doğdu Şebnem Ferah.

Müzikle ise ilkokul yıllarında tanıştı. Enstrüman ve solfej dersleri aldığı bu yıllarda aynı zamanda okul orkestralarında da solist olarak yer almıştı.

Yine lise yıllarında "Pegasus" adında bir müzik grubuyla çalıştı. Grupta solistlik yaptı.

Yine lise yıllarında "Pegasus" adında bir müzik grubuyla çalıştı. Grupta solistlik yaptı.

Ancak asıl hayali bir girl-band kurmaktı. Çok geçmeden bu hayalini de gerçekleştirdi.

1988 yılında Volvox'u kurarak hem hayalini gerçekleştirdi hem de Türkiye'nin ilk tamamı kadınlardan oluşan müzik grubunu kurmuş oldu.

İstanbul'a geldikten sonra İstanbul Üniversitesi'ne girdi ve burada İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Bu sırada tabii Volvox, Türk rock camiasında bilinirlik sağlamış, İstanbul'un çeşitli rock mekanlarında konserler vermeye başlamıştı. Fakat grup 1994'te yollarına ayırmaya karar vermişti. Böylece Şebnem Ferah'ın da solo kariyerine doğru bir yolculuğu başlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1996 yılına geldiğimizde Şebnem Ferah, adını büyük bir hızla duyuracak olan ilk albümü Kadın'ı çıkarmıştı.

Albümün yakaladığı bu muhteşem başarının ardından Şebnem ilk konserini 1997'de İzmir'de verdi.

Albümün yakaladığı bu muhteşem başarının ardından Şebnem ilk konserini 1997'de İzmir'de verdi.

6000 kişilik izleyiciyle bir araya gelen Şebnem, kolay kolay sönmeyecek bu fırtınasını estirmeye başlamıştı bile.

İkinci albümüne dek geçen süre zarfında birçok önemli müzisyene vokalistlik yaparak müzik camiasındaki yerini sağlamlaştırmıştı.

İkinci albümüne dek geçen süre zarfında birçok önemli müzisyene vokalistlik yaparak müzik camiasındaki yerini sağlamlaştırmıştı.

Bu süre zarfında Şebnem Ferah; Sezen Aksu, Haluk Levent, Müzeyyen Senar gibi birçok önemli müzisyene vokalistlik yaptı.

Sezen Aksu'cuğumuz da bakın neler diyor Şebnem için...

1998 ve 1999 ise maalesef ki Şebnem Ferah için ağır geçen yıllar olmuştu. Çünkü önce ablası Aycan'ı, sonra da babasını kaybetti.

Bu kadar kısa süreler içinde ailesinin iki üyesini kaybetmiş olması nasıl büyük ızdıraptır, biz burada kelimelere sığdıramayız. Ancak o hep devasını müzikte bulmaya çalıştı ve sadece rock müziğe değil bütün bir ülke müziğine damgasını vuracak önemli şarkılar bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Artık Kısa Cümleler Kuruyorum adlı albümü de böyle bir dönemin ürünüydü.

2001 yılında ise Perdeler albümüyle karşımıza çıktı Şebnem Ferah. Aynı zamanda Finlandiyalı metal grubu Apocalyptica ile birlikte albüm vesilesiyle albümle aynı adı taşıyan şarkısında müzikal bir ortaklık yaparak yeri göğü yerinden oynattı adeta.

Bu süreçle ilgili olarak hem Şebnem Ferah'ın hem de Apocalyptica üyelerinin hislerini, düşüncelerini anlattığı şu çok özel videoyu sizlerle baş başa bırakalım...

2003 yılına geldiğimizde Şebnem, 4. stüdyo albümü olan "Kelimeler Yetse" ile müthiş bir albüm ile karşıladı dinleyicisini.

İki senelik bir aradan sonra 2005'te yayınladığı Can Kırıkları albümü de sert bir altyapıya sahip olmasına rağmen Şebnem'in başarısını katbekat arttırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Şebnem Ferah bu süre zarfında solo çalışmalarının yanı sıra birçok farklı çalışmalarda, toplama albümlerinde, sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldı.

10 Mart 2007'de ise Bostancı Kültür Merkezi'nde İstanbul Symphonic Project ile birlikte unutulmaz bir konser verdi. Şanslıyız ki bir süre sonra bu konseri DVD olarak piyasaya da sürdü.

Bu konseri detaylı incelediğimiz içeriğimize şuradan ulaşabilirsiniz 👇

Sayısız başarıları, muhteşem şarkı sözleri, tavırları, duruşuyla herkesin kalbinde ayrı bir yere taht kuran Şebnem, ülkenin en prestijlii ödüllerinin de silip süpürdü yıllar içerisinde.

Şimdi karşımızda yılları deviren bir kraliçe var! 😍

Son olarak sizleri şu çok ama çok özel; pırlanta değerinde bir videoyla baş başa bırakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
72
4
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Solucanlı Gübre

Hangi sarkiyi dinlersem dinleyeyim bir yerde bikiyorum, ama Sebnem’in sarkilarinda farkli bi hava var asla biktirmiyor tekrar tekrar dinletiyor insana.. Essi... Devamını Gör

ege

başarıları sesi duruşu tartışılamaz en sevdiğim sanatçılardandır ama sezen aksu'nun rock için onu seçip özlem tekin'i elemesi de yadsınamaz bir gerçektir :)

Pasif Kullanıcı

Șebnemim... :))