Görüş Bildir
Haberler
Arkalarında Bıraktıkları Veda Notlarıyla Sansasyonel Bir Etki Bırakan Tüm Zamanların En Çok Konuşulan İntiharları

Arkalarında Bıraktıkları Veda Notlarıyla Sansasyonel Bir Etki Bırakan Tüm Zamanların En Çok Konuşulan İntiharları

Roxy Carmichael
03.10.2020 - 09:15 Son Güncelleme: 03.10.2020 - 12:15

Her biri büyük yankı uyandırmış...

Dikkat: Bu içerik rahatsız edici görseller içermektedir.

1. Pete Ham

1. Pete Ham

Bir dönemin en popüler müzik ikonlarından biri olan Pete Ham, intiharından önce menajeri Stan Polley ile çok kötü bir anlaşma imzalamıştı. Ham, intihar notuna; 

'Anne seni seviyorum. Blair, seni seviyorum. Kimseye güvenemiyorum. Sanırım en iyisi bu. Stan Polley duygusuz pisliğin tekidir.' yazmış.

2. Christine Chubbuck

2. Christine Chubbuck

Canlı yayında intihar eden ilk ve tek haber spikeri olan Christine Chubbuck, 1974 yılında gerçekleştirdiği intihar ile şu an bile unutulmuyor. Sunduğu programın ilerleyen dakikalarında 38 kalibrelik silahı ile kendisini vuran Chubbuck, son sözlerinde;

'Kanalın 40 yılında polisin son haberlerini, son kanlı cinayetleri ve renkli yaşamları aktardık. Şimdi bir tanesini daha göreceksiniz.” ifadelerini kullanıyor ve tetiğe basıyor.

3. R. Budd Dwyer

3. R. Budd Dwyer

1987 yılında Pensilvanya'da bir Maliye Müdürü olan R. Budd Dwyer, rüşvet almak suçundan 55 yıl hapis ve 300 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Dwyer, bunun üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacağını söylese de onlarca insanın gözü önünde intiharını gerçekleştirecekti.

Dwyer sözlerinde;

“Saatlerce düşündükten sonra kimseye örnek olmaması gereken bir karar verdim” diyerek silahını ortaya çıkarıyor. Ardından 'bu alet birilerini yaralayabilir' dedikten sonra tabancayı ağzına dayayarak 'lütfen bu manzaradan etkilenecekseniz odayı terk edin' sözlerini kullanarak intihar ediyor.

4. George Eastman

4. George Eastman

Kodak'ın kurucusu olan George Eastman, intiharı ile büyük bir kitleyi şoka uğratmıştı. Yaşamının ilerleyen döneminde tıpkı annesi gibi tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Eastman, bu durumu daha fazla kaldıramayarak arkasında bir not bırakarak kalbine sıktığı tek kurşun ile intihar etti.

Notta; 'İşim bitti. Beklemek niye?' yazıyordu.

5. John Thomas Doyle

5. John Thomas Doyle

Yazdığı notta yer alan intihar nedeninden dolayı herkes tarafından bilinen bir intihar olayı olan John Thomas Doyle, San Francisco'nun simgesi haline gelmiş Golden Gate köprüsünden atlayarak yaşamına son verdi.

Doyle, notunda;

“Çektiğim diş ağrısını saymazsak aslında hiçbir nedeni yok.” ifadesi kullandı.

6. Per Ohlin

6. Per Ohlin

Akıllara kazınan bir intihar gerçekleştiren Per Ohlin, Norveçli bir black metal grubu Mayhem'in solistiydi. Per Ohlin, 8 Nisan 1991'de intihar etmiş bir şekilde bulunmuştu. 

Per Ohlin intihar notunda;

'Önce bileklerimi ve boğazımı kestim. Ardından öldüğümden emin olmak için kendimi vurdum… Ortalıktaki kan içinse özür dilerim.”  yazmıştı.

7. Dorothy Milette

7. Dorothy Milette

Stüdyo yöneticisi Paul Bern, 30'lu yılların seks sembolü olan Jean Harlow ile yasak bir aşk yaşıyordu, fakat bu yasak aşkta kimse Bern'in karısı Dorothy Milette'yi düşünmüyordu. Milette, eşi ve Harlow'un evleneceğini öğrenince evlerinin banyosunda kendisini vurdu. Bern, eve geldiğinde eşini çırılçıplak bir şekilde ve parfüm kokusuyla buldu. 

Milette arkasında bıraktığı notta;

“Biliyorsun ki o son gece bir komediydi”  yazmıştı.

8. Hunter S. Thompson

8. Hunter S. Thompson

Rolling Stone Magazin'de gazetecilik yapan Thompson, 2005 yılındaki köşe yazısında aslında intiharının sinyallerini vermişti. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı da bulunan Thompson son yazısında;

“Artık daha fazla oyun yok. Daha fazla bomba yok. Daha fazla yürümek yok. Daha fazla eğlence yok. Daha fazla yüzmek yok. 50 yılın üzerine bir 17 daha. İhtiyacım olandan veya istediğimden 17 yıl daha fazla. Sıkıcı. Rahatlayın, acıtmayacak.”  yazarak yaşamına son verdi.

9. Sergey Yesenin

9. Sergey Yesenin

Rus şair olan Sergey Yesenin, Stalin dönemindeki baskılardan dolayı bunalmıştı. Hatta bu dönemde 1 ay boyunca akıl hastanesinde kalmıştı. Yesenin, hastaneden çıktıktan sonra İngiltere Oteli'nde kendisini asarak intihar etti. Cesedinin yanında ise bileklerini kesip kendi kanıyla yazdığı bir veda mektubu bulunuyordu.

10. Kurt Cobain

10. Kurt Cobain

Kesinlikle en çok ses getiren ve arkasında pek çok komplo teorisini getiren bir intihar olan Kurt Cobain'in ölümü 6 gün boyunca kayıp olması ile ortaya çıkıyor. 8 Nisan 1994 yılında evinin garajında kıyafetleri giyilmiş bir şekilde sırt üstü bulunan Cobain'in göğsünün üzerinde pompalı tüfeği vardı. Tek bir kurşun sıkarak kafasını dağıtan Cobain'in uzun intihar mektubunun sonu 'sizi seviyorum, sizi seviyorum' şeklinde bitiyordu.

11. Virginia Woolf

11. Virginia Woolf

İngiliz feminist ve yazar olan Virginia Woolf, artık kendisini yeterince yetenekli hissetmiyordu. Üstelik her gün savaş korkusu ile yaşıyordu. Bu nedenlerden dolayı yaşadığı sıkıntı ve stres sebebiyle 28 Mart 1941 yılında ceplerine taş doldurarak Ouse Nehrine atlayarak intihar etti.

Woolf çok sevdiği eşine bu veda mektubunu bıraktı...

'Sevgilim, yine çıldırmak üzere olduğumu hissediyorum. O korkunç yeniden yaşayamayacağımı hissediyorum. Ve ben bu kez iyileşemeyeceğim. Sesler duymaya başladım. Odaklanamıyorum. Bu yüzden yapılacak en iyi şey olarak gördüğüm şeyi yapıyorum. Sen bana olabilecek en büyük mutluluğu verdin. Benim için her şey oldun. Bu korkunç hastalık beni bulmadan önce birlikte bizim kadar mutlu olabilecek iki insan daha düşünemezdim. Artık savaşacak gücüm kalmadı. Hayatını mahvettiğimin farkındayım ve ben olmazsam, rahatça çalışabileceğini de biliyorum. Bunu sen de göreceksin. Görüyorsun ya, bunu düzgün yazmayı bile beceremiyorum. Söylemek istediğim şey şu ki, yaşadığım tüm mutluluğu sana borçluyum. Bana karşı daima sabırlı ve çok iyiydin. Demek istediğim, bunları herkes biliyor. Eğer biri beni kurtarabilseydi, o kişi sen olurdun. Artık benim için her şey bitti. Sadece sana bir iyilik yapabilirim. Hayatını daha fazla mahvedemem. Bizim kadar mutlu olabilecek iki insan daha düşünemiyorum.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
23
14
9
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuzlu Vanilya

Bir de Mehmet Pişkin vardı o da videoda intihar nedenini falan açıklayıp kendini vurmuştu. Hatırlayan vardır mutlaka baya etki yaratmıştı ülkede.

Pasif Kullanıcı

#3 İntiharından yıllar sonra suçlamalardan aklanmıştı sanırım.

Ceren

#9 Mayakovski'nin Yesenin'e ithafen yazdığı bir şiir vardır; "şu yaşamda en kolay iştir ölmek asıl güç olan yeni bir hayata başlamak..."