Görüş Bildir
Haberler
Anketçilerden Yeni Parti Değerlendirmesi: 'Ekonomide Çalkantılı Bir Süreç Yaşanırsa Tercih Sebebi Olur'

Anketçilerden Yeni Parti Değerlendirmesi: 'Ekonomide Çalkantılı Bir Süreç Yaşanırsa Tercih Sebebi Olur'

ANAR ve A&G anket şirketlerinin müdürleri Ali Babacan'ın kuracağı partinin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Adil Gür, 'Babacan AKP’yi karpuz gibi bölmez' derken, İbrahim Uslu, yeni kurulacak partinin, AKP'den önemli bir pay alabileceği görüşünde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ANAR Araştırma Genel Müdürü İbrahim Uslu ve A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür, Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin siyaset arenasındaki şansını değerlendirdi. 

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, yeni kurulacak partinin, AKP'den önemli bir pay alabileceği görüşünde. Uslu, 'beyaz sağ' olarak tanımladığı AKP seçmeni olan muhafazakar, eğitimli ve orta-yüksek gelir grubuna mensup kişilerin, Babacan'ın partisine destek vereceğini ifade etti.

Uslu'ya göre AKP'nin oyunun yüzde 10-12 arasındaki oranı, 'beyaz sağ' olarak tanımladığı kişilerden oluşuyor.

'CHP, İYİ Parti ve MHP seçmeni de destekleyebilir'

'CHP, İYİ Parti ve MHP seçmeni de destekleyebilir'

Babacan'ın partisinin bu kitleye hitap edeceğini söyleyen Uslu, destekçi skalasının AKP seçmeni olan 'beyaz sağ' seçmenle sınırlı kalmayacağını da savundu. Uslu, partisinden memnun olmayan ama altenatifsizlik nedeniyle oy veren CHP, İYİ Parti ve MHP seçmenlerinin de Babacan'ın partisini destekleyebileceğini belirtti.

Uslu'ya göre, Babacan'ın liderliğindeki partinin, 'doğru kadrolarla hareket etmesi halinde' HDP'ye gönülsüz de olsa oy veren muhafazakar Kürt seçmende de karşılığı olacak. AKP'nin son süreçte 'şahin politikalar' yürüttüğü tespitini yapan Uslu, muhafazakar Kürt seçmenlerin büyük bölümünün bu nedenle AKP'den uzaklaştığını söyledi.

'Erdoğan’a oy veriyorlar'

'Erdoğan’a oy veriyorlar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür ise, İbrahim Uslu ile aynı fikirde değil. Gür, Babacan’ın partisinin resmilik kazandığında yapılacak araştırmadan çıkacak sonucun daha sağlıklı olduğunu belirtti. AKP’nin lider partisi olduğunu söyleyen Gür, “Oy verenlerin ezici çoğunluğu, partiye değil Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyor” ifadelerini kullanırken, Ali Babacan için şu ifadeleri kullandı:

'Görev başında olduğu dönemde, ekonomi alanında başarılı bir süreç geçirmiş ve yıpranmamış bir isim Ali Babacan. Babacan’ın geleceğinin, iktidarın önümüzdeki dönemde ekonomideki başarı veya başarısızlığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.'

'AKP’yi karpuz gibi bölmez'

'AKP’yi karpuz gibi bölmez'

“Babacan ve Gül hareketinin AK Parti’yi karpuz gibi ortadan ikiye böleceği veya üçte birini partiden koparacağı kanaatinde değilim.” diyerek sözlerine devam eden Gür, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yüzde 1 oyun bile çok önemli olacağını vurgulayarak, Babacan’ın kuracağı partinin alacağı oyun büyük bölümünü AKP’den koparacağını ifade etti.

Ayrıca Babacan’ın kuracağı partinin AKP tabanından büyük grupları koparamayacağını savunan Gür, ekonomide çalkantılı bir süreç yaşanırsa tercih sebebi olacağını da sözlerine ekledi. Gür, Babacan’ın partisinin sadece AKP’den değil, diğer partilerden memnun olmayan seçmenleri de bir araya getirebileceği görüşünü savunurken, yeni partinin bir lider hareketi olmayacağı öngörüsünde de bulundu.

Babacan geçtiğimiz günlerde yeni parti çalışması için AKP'den istifa etmişti👇

Erdoğan, Babacan'ın istifasını 'Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok' sözleriyle değerlendirmişti

Ayrıca bakabilirsiniz📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
10
9
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Erdo çok sıkışırsa Babacan'a FETÖ'cü der.

Saffet Filiz

Hepsi fetöcü zaten, bilmeyen yoktur.

gaydırı guppak

ekonomide zaten çalkantıda değil miydik ben mi yanlış biliyorum

Domalt Trump

Yok bu adam dümendeyken bayağı iyiydik. Yamulmuyorsam milli gelir 12.000$ çıkmıştı. Şimdi 8.000'lere indik gene.

Domalt Trump

Ben Babacan'ı severim, CHP Cumhurbaşkanı çıkaramayacak gibi. O yüzden Babacan'a verebilirim.

Domalt Trump

Kendisine değil tabii, kuracağı partiye. Ulan Türkçe. :D