Görüş Bildir
Haberler
Ankara Üniversitesi'nde Eğitime Ara Verildi

Ankara Üniversitesi'nde Eğitime Ara Verildi

ATKN
14.04.2015 - 14:29 Son Güncelleme: 14.04.2015 - 16:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) ülkücü öğrenciler ile sol görüşlü öğrenciler arasında, BirGün gazetesinin yıldönümü için asılan afişler nedeniyle gerginlik çıktı. Çevik kuvvet ekipleri okul kampüsüne girerek “Hırsız katil Erdoğan” yazılı afişleri sökerek grupları okuldan çıkardı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde iki grup arasında gerginlik yaşandı.

Gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri kampüs içine girerek gruplar arasında barikat kurdu.

Gruplar çevik kuvvet ekipleri tarafından ayrı ayrı okuldan çıkarılarak uzaklaştırıldı.

Gerginlik nedeniyle okulda polis ekipleri tarafından boşaltıldı. Polis kampüsten çıkışta yaşanan arbedede biber gazı sıktı.

Fotoğraf: @devilltriangle

Saat 13.00 sularında yaşanan olay sonrası üniversite sitesinde resmi açıklama yapılmamasına rağmen bianet’e konuşan öğrenciler bugün ve yarın okulun tatil edildiğini söyledi.

bianet’e konuşan DTCF öğrencisi Bedirhan Şen, BirGün Gazetesi’nin 12. yıldönümü için öğrenciler olarak üniversitede stant açtıklarını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bedirhan Şen, yaşananları şöyle aktardı:

“Gazete manşetlerinin yanı sıra Birgün Okurları imzalı ‘Hırsız, Katil Erdoğan’ ozaliti astık. Dekanlık bizi çağırarak Valilikten talimat olduğunu, ozaliti indirmemizi yoksa polisin gelip gözaltı yapacağını söyledi.

‘Bu kadar küçük bir şey için polis okula geliyorsa, gelsin’ dedik. Her gün okul önünde polis olmasına rağmen bugün yoktu, o andan sonra dışarıya polis geldi.

Arka kantinde ülkücüler oturur. Bir arkadaşımız okuldan çıkarken onlardan biriyle tartışma yaşadı. Arbede çıktı, güvenlik görevlileri araya girdi.

Olay bittikten sonra polis okula girdi. Astığımız her şeyi indirdiler. Polis kampüsten çıkarken arbede yaşandı ve biber gazı sıktı.”

Bu sırada sınavda olan bir başka öğrenci, gürültüler üzerine dışarı çıktığında polislerin okulda olduğunu gördüğünü, özel güvenlik görevlilerinin okulu dolaşarak “Okulu boşaltıyoruz” demeleri üzerine herkesin okuldan çıktığını anlattı. 

DHABianetZETE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0