Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Saldırıda Hayatını Kaybedenler Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Ankara'daki Saldırıda Hayatını Kaybedenler Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

ATKN
14.03.2016 - 15:26

Ankara Kızılay'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı bu sabah 37'ye yükselmişti. Ailelere teslim edilen cenazelerden 9'u bugün toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: Independent

Saldırıda hayatını kaybeden 35 kişinin cenazesinin ailelerine teslim edildiği açıklanmıştı.

Ailelere teslim edilen cenazeler, toprağa verilmeye başlandı.

Hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Feyza Acısu, Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler personeli 55 yaşındaki Sibel Çetinkaya ve güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Murat Gül, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuklarına uğurlandılar.

Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanı Korgeneral Ömer Paç, rütbeli askerler, ölenlerin yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Cenaze törenine katılan bazı vatandaşlar Türk bayrakları açarak saldırıya tepki gösterdi.

Kızılay saldırısının kurbanlarından 26 yaşındaki güvenlik görevlisi Murat Gül’ün fazla mesaiye kaldıktan sonra Etlik’teki evine gitmek üzere durakta otobüs beklediği sırada teröre kurban gittiği ortaya çıktı.

Bekar olduğu öğrenilen Gül’ün cenazesi Türk bayrağına sarılarak Karşıyaka Camisi avlusuna getirildi. Gül’ün yakınları cami avlusunda teröre tepki göstererek, Türk bayrakları açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Murat Gül’ün yakınları, “Al bayrak uğruna hepimiz şehit olmaya hazırız. Bu bayraklar asla inmeyecek. Vatana feda olsun şehidimiz' diye ağıtlar yaktı.

Patlamada hayatını kaybedenlerden Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan 55 yaşındaki Hamide Sibel Çetinkaya’nın cenaze namazına Bakan Avcı da katıldı. Eşini 3 yıl önce kanserden kaybeden Çetinkaya, iki kız çocuk annesiydi. Dikimevi’nde bir ziyaretten dönen Çetinkaya, Kızılay’da metrodan indikten sonra evine gitmek üzere minibüse bineceği sırada patlamanın kurbanlarından oldu. Çetinkaya’nın kızının tabutuna kapanarak “Babam seni bana emanet etmişti, ben yandım onlar da yansın' diye ağıt yakması törene katılanların gözyaşı dökmesine neden oldu.

Kılınan cenaze namazlarının ardandan terör kurbanları Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

Öte yandan hastane önlerinde yakınlarının ve çocuklarının cenazesini almak için bekleyen ailelerin feryatları ve acıları da görenleri gözyaşlarına boğdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Berkay Baş'ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından yakınların tarafından teslim alınarak Polatlı ilçesine getirildi.

Baş’ın ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü 1. sınıfında eğitim gördüğü öğrenildi.

Saldırıda yaşamını yitiren 28 yaşındaki taksi şoförü Turgay Bulut'un cenazesi de Haymana'da toprağa verildi. Bulut'un, evli ve 2 yaşında kız çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Saldırıda yaşamını yitirenlerden aynı aileden Muharrem (80), Bağdat (72) ve Perihan Çermik (55) ile emekli öğretmen Yaşar Durakoğlu'nun (69) naaşları da Karşıyaka Mezarlığı Camisi'ne getirildi. 

Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çermik ve Durakoğlu ailelerinin yakınlarına taziyede bulunduktan sonra cenaze namazında da saf tuttu. 

Muharrem, Bağdat ve Perihan Çermik ile Yaşar Durakoğlu'nun cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

AA ve Haberler.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nilsu Baran

Allah dayanma gücü versin

gizli birisi

Bu olay da bir hafta konuşulacak sonra unutulacak ama- bir gün ya size ya bir sevdiginize dokunacak ve olan yine garibana olacak

the_war

Millete bu acıları yaşatanlar, umarım bir gün bin katı daha beterini yaşarlar. :(