Görüş Bildir
Haberler
Android One'lı İlk Telefonlar Satışa Çıkıyor

Android One'lı İlk Telefonlar Satışa Çıkıyor

Batuhan
15.09.2014 - 12:05

Google, Android One platformuyla çalışan ilk bütçe dostu akıllı telefonları duyurdu. Telefonlar, gelişmekte olan ülkelerde satışa sunulacak.

Micromax, Spice ve Karbonn’un geliştireceği Android One platformuyla çalışan akıllı telefonlar ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak ve 4,5 inç ekran, 1 GB bellek, 5 MP kamera, 1,3 GHz dört çekirdekli işlemci, çift SIM kart desteği ve microSD yuvası gibi özelliklere sahip olacaklar.

Android One’lı cihazlar, lokal yayınlarla dolu bir Google Play Gazetelik sürümüne ve video indirilebilmesine olanak tanıyan bir YouTube uygulamasına sahip olacaklar. İlk telefonların 6499 rupi (105 dolar) fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

Android One, Google’ın Android’i olabilecek en düşük fiyatlı telefonlara getirmek ve gelişmekte olan ülkelerdeki varlığını artırmak için geliştirdiği bir işletim sistemi. Üreticilerin ağır arayüzleri olmadan, kullanıcısına standart Android’e çok yakın bir tecrübe yaşatacak olan Android One’lı cihazlar, bizzat Google tarafından sık sık güncellenecek. Bu sayede, şu an birçok Android’li telefonun yaşadığı gibi, eski Android sürümlerinde takılıp kalan cihazlar olmayacak.

Hindistan dünyanın en büyük ikinci pazarı fakat henüz akıllı telefon penetrasyonu beklenen oranlara ulaşamamış durumda. Bu da Microsoft ve Android için büyük bir fırsat niteliğinde. Microsoft, uygun fiyatlı Lumia telefonlarıyla, Windows Phone deneyimini kısıtlı olarak düşük bütçeli kullanıcılara da ulaştırırken, Google, Android One ile çok daha iyi bir tecrübeyi uygun fiyata sunmayı amaçlıyor. Bu şaşırılacak bir gelişme değil; çünkü Windows Phone ileri seviye cihazlar için geliştirildiğinden, performansı düşük cihazlar, bu işletim sisteminin nimetlerinden tam olarak yararlanamıyor. Android One ise bu giriş seviye cihazlar için baştan tasarlanan bir sistem olarak dikkat çekiyor.

Android One’lı akıllı telefonlar, ilk durağı Hindistan’ın ardından, aralarında Endonezya ve Filipinlerin de bulunduğu Güneydoğu Asya ülkelerine gidecek.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/andro...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0