article/comments
article/share
Haberler
Altında Üç Sene Sonra İlk Kez Tahminler Değişti: Yeni Rakam Belli Oldu

Altında Üç Sene Sonra İlk Kez Tahminler Değişti: Yeni Rakam Belli Oldu

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Reuters anketinden, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar çıktı. Analistlerin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmada yeni altın fiyatları ortaya çıktı. Altın fiyatlarına yönelik beklenti 2023 yılından bu yana ilk kez aşağı yönlü revize edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Altında üç sonra ilk kez tahminler değişti.

Altında üç sonra ilk kez tahminler değişti.

Reuters anketinde yeni altın tahminleri belli oldu. 29 kıdemli analistin katılımıyla gerçekleştirilen ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ocak ayında ons başına 5.595 dolar ile tarihi bir rekor kıran değerli metal, yılın ikinci çeyreğinde karşı karşıya kaldığı sert satış baskısının ardından analistlerin hesapları da değiştirdi.

Altın fiyatlarına yönelik beklentiler 2023 yılının sonundan bu yana ilk kez aşağı yönlü revize edildi.

Altın fiyatlarında yeni rakam belli oldu.

Altın fiyatlarında yeni rakam belli oldu.

Analistler altında yeni rakamı açıkladı. Uzmanların 2026 yılı için daha önce ons başına 4 bin 916 dolar olan ortalama altın fiyatı beklentisi 4 bin 509 dolara geriledi. Benzer şekilde uzun vadeli öngörülerde de geri adım atıldı; 2027 yılına ilişkin fiyat tahmini 5 bin 100 dolardan 4 bin 610 dolara düşürüldü. Piyasalarda uzun süredir devam eden yukarı yönlü tahmin, üç yıl aradan sonra ilk kez kesintiye uğramış oldu.

Fiyat tahminlerinde aşağı yönlü bir düzeltme yapılmasına rağmen, uzmanlar altının küresel piyasalardaki 'güvenli liman' rolünü kaybetmediğinin altını çizdi.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
2018 yılında Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra medya sektörüne stajyer olarak adım attım. Mesleğe ilk olarak yazılı basında Muhabir-Editör olarak başladım; ardından alan değiştirerek dijitalde görev aldım. Eylül 2024’ten bu yana ise Onedio bünyesinde Ekonomi-Gündem Editörü olarak mesleğime devam ediyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın