Görüş Bildir
Haberler
Albüm Bile Çıkarmış! Oyunculuktan Yapımcılığa Her Alana Elini Atan Kerem Bürsin'in Amerika'daki Müzik Macerası

Albüm Bile Çıkarmış! Oyunculuktan Yapımcılığa Her Alana Elini Atan Kerem Bürsin'in Amerika'daki Müzik Macerası

13.07.2022 - 07:09

Ünlülerin hayat hikâyeleri sıradan hayatlarımıza hep ilgi çekici geldikleri için birer magazin değeri taşıyor. Tırnaklarıyla kazıya kazıya sonunda keşfedilmeyi başaran sanatçılardan tutun, daha küçük bir çocukken 'Adam olacak çocuk!' diye bahsedilen birçok ünlüye dair pek çok çarpıcı hayat hikâyesi duyuyoruz. 'Hayatımıza gireli o kadar da çok olmadı.' diye düşünürken aslında 'Güneşi Beklerken' dizisi ile 9 yıldır yakından tanıdığımız Kerem Bürsin de bu yıldızlardan birisi. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce farklı deneyimler edinen Bürsin'in bir müzik kariyeri olduğunu biliyor muydunuz? Kerem Bürsin'in küçük yaşlardan bu yana atıldığı maceraları ve kariyerinin nasıl evrildiğini gelin, birlikte adım adım inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basta Kerem Bürsin!

Basta Kerem Bürsin!

4 Haziran 1987 İstanbul doğumlu dizi, sinema, tiyatro ve reklam filmi oyuncusu Kerem Bürsin'in bir müzik kariyeri olduğunu duymuş muydunuz? Çocukluğundan itibaren babasının mesleği dolayısıyla şehir şehir hatta ülke ülke dolaşan başarılı ve mütevazı oyuncu, lisedeyken konservatuvar eğitimi alanlara taş çıkartıyordu. Bürsin; lise yıllarında tiyatro oyunlarında da rol aldı, arkadaşlarıyla 'Androjen' adında bir müzik grubu da kurdu! Üstelik Houston ve çevresindeki alanlarda sayısız konser verdi. Gitar ve vokalde Cesar A. Osorio, bas gitarda Kerem Bürsin ve davulda Austin Alexander'ın bulunduğu grup daha sonra 'The Bellamy' adını aldı.

"Bizi dinleyin ve bize bir şans verin.”.

"Bizi dinleyin ve bize bir şans verin.”.

Androgen, ilk CD'sini 27 Mart 2004'te beş şarkılık demo olarak yayınladı ve üç günde 100'den fazla kopya sattı. Şarkılarını paylaştıkları web sitesi, internetin derinliklerinden hâlâ bizlere sesleniyor: 'Bizi dinleyin ve bize bir şans verin. Yüzünüzde bir tebessüm oluşacağına eminiz.'

Tam bir aile adamı.

Tam bir aile adamı.

Bürsin, Emerson College'da pazarlama iletişimi üzerine üniversite eğitimini tamamlayıp oyunculuğa adım atmaya karar verdikten sonra onun rock grubunda bas gitar çalıp gençlik ateşini harladığı yılları geride kaldı ve oyunculuk kariyerinde başarı basamaklarını tırmanmaya başladı. Aile bağının çok güçlü olduğunu ve sağlam temellerle atıldığını hemen her fırsatta dile getiren Bürsin'in bu dalgalı dönemlerde hemen hemen değişmeyen tek dayanağı ailesi oldu.

Yılların yükselen yıldızı.

Yılların yükselen yıldızı.

2013'te Türkiye'de 'Güneşi Beklerken' dizisiyle adını duyuran Kerem Bürsin, 2014 GQ Ödül Töreni'nde 'Yılın Yükselen Yıldızı' seçildi. Günümüzde bu kadar popüler olması da aldığı ödülün hakkını verdiğini gösteriyor.

Dönem filminde de rol aldı.

Dönem filminde de rol aldı.

Güneşi Beklerken'in Kerem Sayer'i, Bürsin kadar olmasa da kendi çapında gitar çalıyordu. Bürsin aynı zamanda Çağan Irmak'ın 'Unutursam Fısılda' filminde Farah Zeynep Abdullah'a Mehmet Günsür'e eşlik etmişti. Bürsin, daha sonra 'Sen Çal Kapımı' dizisinde Serkan Bolat karakterlerini canlandırdı ve uluslararası bir tanınırlık elde etti. Özellikle Latin Amerika ülkelerinde revaçta olan Türk oyuncu, gördüğü ilgiden ve işlerinin takdir edilmesinden memnun görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şahsına münhasır bir dünya vatandaşı.

Şahsına münhasır bir dünya vatandaşı.

Aidiyet kavramını sevdiklerine, ailesine ve arkadaşlarına atfederek kendisini bir 'dünya vatandaşı' olarak tanımlayan Bürsin, başarılarıyla bir dünya starı hâline geldi. Yakın zamanda İspanyol oyuncu Antonio Banderas ve La Casa De Papel'in 'Profesör'ü Alvaro Morte ile bir araya gelen Bürsin'in, İspanya'da kendisini temsil eden bir ajansı bile var.

İyi niyet elçisi.

İyi niyet elçisi.

Kerem Bürsin, gösterdiği iş ahlakının yanı sıra HeForShe'nin Türkiye sözcüsü. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dair farkındalık kazandırmak için organizasyonun yüzü olmaya gönüllü olan Bürsin, toplumsal statüsünü bir fark yaratmak için kullanıyor.

İnanması güç ama Bürsin aynı zamanda yapımcı.

İnanması güç ama Bürsin aynı zamanda yapımcı.

Türkiye'yi dünya çapında temsil eden ve on parmağında on marifet olan oyuncunun kendi kurduğu Braveborn Films adında bir yapım şirketi bulunuyor. Braveborn Films, Tolga Karaçelik'in 'Kelebekler' filminin yapımcılığını üstlenmişti.

"Bizim derdimiz iyi senaryo ve hikâyeyi bulup fırsatı olmayan insanları sektöre kazandırmak.”.

"Bizim derdimiz iyi senaryo ve hikâyeyi bulup fırsatı olmayan insanları sektöre kazandırmak.”.

Kerem Bürsin, Türsak Vakfı'nın düzenlediği 'Senaryo Sohbetleri' oturumlarında kaliteli senaryolar yazıp iyi işler üretmek isteyen kişilerin yolunu açmak ve onları sektöre kazandırmak istediğini dile getirmişti. İlerleyen zamanlarda yapım şirketiyle dünyaca ünlü boksçu Muhammed Ali'nin hayatı hakkında film çekecekleri söylentileri dolaşıyor.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur tabii.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur tabii.

Muhammed Ali gibi önemli isimlerden ilham alan Kerem Bürsin'in kendisi de uzun yıllardır vücut geliştirme ve boksla ilgileniyor. Müzik kariyerine eskisi gibi devam edemese de Bürsin'in bazı rutinlerine veda edemediği gün gibi ortada.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ezgi

Bir insan on yıl kendi vatanında yaşayıp hala ana dilini düzgün konuşamazsa, üstelik konuşamadığı bir dille aktör olursa bence bir yanlışlık var, elin arabı ... Devamını Gör