Görüş Bildir
Haberler
Kuş Uçuşu’nun Kenan’ı İbrahim Çelikkol’un Herkes Tarafından Bilinmeyen İlginç Kariyer Yolculuğu

Kuş Uçuşu’nun Kenan’ı İbrahim Çelikkol’un Herkes Tarafından Bilinmeyen İlginç Kariyer Yolculuğu

22.06.2022 - 09:35

Kuş Uçuşu dizisindeki Kenan rolüyle adından söz ettiren İbrahim Çelikkol'un oyunculuğa adım atmadan önce basketbol oynadığı ve profesyonel olarak modellik yaptığı çoğu hayranı tarafından bile bilinmiyor. Gelin, ünlü oyuncu İbrahim Çelikkol'un kariyer basamaklarını çıkışına yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İbrahim Çelikkol'u yakından tanıyalım.

İbrahim Çelikkol'u yakından tanıyalım.

14 Şubat 1982 tarihinde Kocaeli'nde doğan oyuncu, anne tarafından Selanik göçmeni. Profesyonel olarak futbol oynayan babasından esinlenen İbrahim Çelikkol, çocuk yaştan itibaren spora ilgi göstermiş. Yine de babasının aksine futbola değil, basketbola yönelmiş. Basketbol oyunculuğu ve modellik maceralarından sonra esas yeteneği olan oyunculuğu keşfeden Çelikkol, kariyer basamaklarını hızla atlamış. 2017 yılında mimar Mihre Mutlu ile dünyaevine giren İbrahim Çelikkol'un Ali isminde bir oğlu var.

Basketbolculuk yılları ve kısa süren modellik serüveni.

Basketbolculuk yılları ve kısa süren modellik serüveni.

Spor kariyerinde babasının kendisini her zaman desteklediğini söyleyen İbrahim Çelikkol, 'Babam her maçımı en ön sıradan izlerdi. Beni her zaman cesaretlendirip destek oldu. Onun sayesinde spor, hayatımda her zaman ön planda olan bir uğraş oldu.' dedi. Kocaelispor ve Oyak Renault formalarını terleten Çelikkol, genç milli takıma yükselme başarısı bile gösterdi. Bütün hayallerinin eninde sonunda basketbola çıktığını söyleyen ünlü oyuncu, yaşadığı sakatlık sonrasında bir seçim yapmak zorunda kaldı ve kararını basketbolu bırakmaktan yana aldı. Basketbolu bıraktıktan sonra kısa bir süre profesyonel modellik yapan başarılı oyuncu, Osman Sınav ile tanışmasının ardından hayatında bambaşka bir sayfa açarak kariyer basamaklarını hızla tırmandı.

Oyunculuğa geçişi ve hızla yükselen kariyeri.

Oyunculuğa geçişi ve hızla yükselen kariyeri.

İbrahim Çelikkol, Osman Sınav'ın çektiği PARS: Narkoterör filminde Şamil Baturay isminde bir başkomisere hayat vererek oyunculuk dünyasına giriş yaptı. Sonrasında M.A.T, Karadağlar ve Keskin Bıçak gibi yapımlarda rol aldı. 2012 yılında yayınlanan İffet adlı dizide Cemil karakterini canlandırdı ve büyük beğeni topladı. Başarılı oyunculuğuyla birçok teklif alan Çelikkol; Fetih 1453, Merhamet, Reaksiyon, Kördüğüm ve Bir Zamanlar Çukurova adlı yapımlarda rol aldı.

En çok yanlış anlaşıldığı konu: Maçoluk.

En çok yanlış anlaşıldığı konu: Maçoluk.

18 yaşında babasını kaybettikten sonra etrafında kendisine akıl verecek insanların hepsinin kadın olduğunu belirten ünlü oyuncu, oynadığı rollerdeki karakterlerin maço olması sebebiyle özel hayatında da maço olduğu varsayımından oldukça rahatsız. İnce ruhlu ve düşünceli bir insan olduğunu belirten İbrahim Çelikkol, kadın ruhunun inceliklerini öğrenerek büyüdüğünü ve bu yüzden kadınlarla daha rahat empati kurabildiğini söylüyor.

Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katıldı.

Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katıldı.

Marmaris'te çıkan yangına birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından destekte bulundu. Bazıları ise yangının olduğu bölgede ekiplere bizzat destek verdi. İbrahim Çelikkol, yangınların başladığı sırada Marmaris'teydi. Yangın ekiplerine destek veren ünlü oyuncunun elindeki hortumla yangına su sıktığı fotoğraf, ünlü şarkıcı Mustafa Sandal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 yıllık evliliğin sonu.

5 yıllık evliliğin sonu.

2017'de Mihre Mutlu ile İbrahim Çelikkol dünyaevine girdi. Çift, 2022'de aldıkları boşanma kararıyla 5 yıllık evliliklerini tek celsede sonlandırdı. Bu evlilikten 2019 yılında dünyaya gelen Ali isminde bir oğlu bulunan Çelikkol'un boşanma protokolü ortaya çıktı. Çocukları Ali'nin velayeti anne Mihre Mutlu'da kalırken, Çelikkol'un oğlu için Mihre Mutlu'ya 9.500 lira nafaka vereceği öğrenildi. Ayrıca İbrahim Çelikkol'un oğlu ve eski eşinin oturduğu daire için kira ve faturalar olmak üzere 35 bin lira ödemesine karar verildi. Çiftin Riva'da bulunan gayrimenkulünün yarısının sahibi olan Mihre Mutlu'nun bu hisseyi 5 milyon lira karşılığında ünlü oyuncuya bırakacağı konusunda anlaşma sağlandı.

Çelikkol'dan Endemol Medya'ya dava üstüne dava.

Çelikkol'dan Endemol Medya'ya dava üstüne dava.

Oynadığı Kördüğüm adlı dizinin yurt dışı gelirlerinden pay almadığı için 2017 yılında Endomol Medya'yı dava eden ünlü oyuncu, 2018 yılında davayı kazanmasıyla 167 bin lira tazminat kazanmıştı. Daha sonra yapılan bilirkişi tespitlerinde firmanın yurt dışı çalışmasından elde ettiği gelirin 4 milyon dolar olduğu belirlenmişti. Bunun üzerine yetenekli oyuncu, eksik pay aldığı gerekçesiyle yeni bir dava açtı. Üstelik Endomol Medya Şirketi'ne ilk dava açan isim ise İbrahim Çelikkol değil. Daha önceden ücretlerini alamadığı sebebiyle Aslı Enver, Şükrü Özyıldız, Songül Öden ve Cansel Elçin gibi birçok ünlü isim bu şirkete dava açmıştı. 2017 yılında iflas başvurusunda bulunan Endomol Medya'nın bu talebi, 2020'de sonuçlanan davayla mahkeme tarafından reddedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buğra Atak

SN ONEDIO UYESI PR ÜCRETLERİ NE KADAR ?

lilithtrinity

valla zaten çok yakışıklı bir oyuncu ama yangında ön saflarda insan üstü bir çaba ile çalışması kalpleri iyice eritti.