Görüş Bildir
Haberler
Leon'dan V for Vendetta'ya Natalie Portman'ın Çocukluğundan Bugüne Rol Aldığı En Başarılı Yapımlar

Leon'dan V for Vendetta'ya Natalie Portman'ın Çocukluğundan Bugüne Rol Aldığı En Başarılı Yapımlar

01.01.2022 - 18:30 Son Güncelleme: 10.06.2022 - 13:14

Natalie Portman, şüphesiz son yüzyılın en başarılı kadın oyuncularından biri. Hem oyunculuk yeteneğiyle hem de dupduru güzelliğiyle hepimizi etkilemeyi her defasında başarıyor. Durum böyle olunca belki siz de bizim gibi izlemelere doyamıyor, hayat verdiği her karakterle tanışmak istiyorsunuzdur diye düşünerek Natalie Portman'ın yer aldığı birbirinden güzel 15 filmi sıraladık. İçinde dramdan komediye, fantastikten polisiyeye birçok türde filmi barındıran bu liste, eminiz ki oldukça keyifli saatler geçirmenizi sağlayacak. O zaman motor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Planetarium (2016) - IMDb: 4.6

15. Planetarium (2016) - IMDb: 4.6

Planetarium; Natalie Portman'ı ve Johnny Depp'in kızı Lily Rose Depp'i başrollerinde gördüğümüz, fantastik olarak nitelendirilebilecek bir film. Hayaletlerle konuştuğuna inanılan iki kız kardeşin belirli bazı incelemeler için uzman denetimine alınmasının ardından olanları işleyen bu film, zaman zaman sizi oldukça duygulandırabilir. 1930'lu yıllarda geçen bir dönem filmi olan Planetarium'u daha önce izlememiş olmanıza şaşıracaksınız.

14. No Strings Attached / Bağlanmak Yok (2011) - IMDb: 6.2

14. No Strings Attached / Bağlanmak Yok (2011) - IMDb: 6.2

No Strings Attached, vizyona girdiği yıllarda izleyen herkese en az bir defa da olsa kadın - erkek ilişkilerini sorgulatmış olmalı. Birbiriyle duygusal herhangi bir bağ kurmamaya yeminli iki kişinin zamanla nasıl birbirlerine bağlandıklarını göreceğiniz bu film; bir aşk hikâyesini, izleyicilerini romantizme boğmadan oldukça eğlenceli şekilde anlatıyor. Etkileyici müziklerinin yanı sıra başrollerinde Natalie Portman ve Ashton Kutcher'ın yer alması da filmin kaçırılmaması için yeterli bir sebep.

13. Mr. Magorium's Wonder Emporium / Sihirli Oyuncakçı (2007) - IMDb: 6.2

13. Mr. Magorium's Wonder Emporium / Sihirli Oyuncakçı (2007) - IMDb: 6.2

Mr. Magorium's Wonder Emporium, tam bir pazar filmi. Ailenizle güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra hep birlikte ekran başına oturup izlemek için harika bir seçenek olan bu film, hayal gücünüzün sınırlarını epeyce zorluyor. Dünyanın en sihirli ve en olağanüstü oyuncakçısında bir müdür olduğunuzu düşünün. Bu işten hiç sıkılır mıydınız? Natalie Portman, Mr. Magorium's Wonder Emporium'da bahsettiğimiz bu oyuncak dükkanının sevimli mi sevimli müdüresi rolünde. Bu film içinize bir nebze de olsa mutluluk tohumları ekecek.

12. The Other Woman / Diğer Kadın (2009) - IMDb: 6.3

12. The Other Woman / Diğer Kadın (2009) - IMDb: 6.3

The Other Woman, tam anlamıyla bir yıldızlar geçidi. Başrolünde Natalie Portman ve Scott Cohen'i izlediğimiz bu filmde oyunculara Friends dizisinin güzel yıldızı Lisa Kudrow da eşlik ediyor. Bebeğini kaybeden avukat bir annenin yaşadığı yıkımı anlatan bu filmde dağılan evliliklere, canlanan aşklara, kadınlar arası çatışmalara ve aile kavramının yarattığı sorunlara bolca şahitlik ediyoruz. The Other Woman, izlediğiniz süreçte sizi hüzne boğan; fakat bir yandan da içinizde umut filizleri yeşertmeyi başaran bir film.

11. The Other Boleyn Girl / Boleyn Kızı (2008) - IMDb: 6.7

11. The Other Boleyn Girl / Boleyn Kızı (2008) - IMDb: 6.7

The Other Boleyn Girl, iki kız kardeşin entrika dolu hikayelerini anlatıyor. Bu iki kız kardeş, aynı adama aşık oluyor ve aşkları her şeyden üstün geliyor. Oldukça sarsıcı sahnelere sahip olan bu eşsiz yapımda Natalie Portman ve Scarlett Johansson'u birlikte izleme fırsatı buluyoruz. Bu arada spoiler vermiş gibi olmayalım ama filmin sonunda öyle bir şok yaşıyorsunuz ki etkisi uzun süre geçmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Jackie (2016) - IMDb: 6.7

10. Jackie (2016) - IMDb: 6.7

J. F. Kennedy'nin uğradığı suikast, uzun yıllar dünyanın yaşadığı en sarsıcı olaylardan biri olarak anılmıştı. Bu süreçte J. F. Kennedy'nin eşi First Lady Jacqueline Kennedy de yaşadığı bu acıyı tüm dünyanın gözü önünde atlatmak zorundaydı. Yaşadığı bunca trajediye rağmen sorumluluklarını yerine getirmek mecburiyetinde olan Jacqueline Kennedy'nin hikayesinin işlendiği Jackie, tamamen gerçeklerden uyarlama bir senaryoya sahip. Natalie Portman'ın efsane oyunculuğu ile tüylerinizi diken diken eden Jackie'yi izlemenizi mutlaka öneriyoruz.

9. Where the Heart Is / Kalbin Olduğu Yer (2000) - IMDb: 6.8

9. Where the Heart Is / Kalbin Olduğu Yer (2000) - IMDb: 6.8

Where The Heart Is, Natalie Portman'ın gençliğinin baharındayken oynadığı filmlerden biri. Daha 17 yaşındayken yaşadığı çalkantılı ilişki sonucu hamile kalan ve erkek arkadaşı tarafından terk edilen genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Filmin içerisinde öyle sahneler var ki siz de başkarakter Novalee ile hayatı sorguluyor ve kendinizi tanımaya çalışıyorsunuz. Romantik komedi türündeki izlenmeye değer filmlerden biri olan Where The Heart Is, seyircisini bir ağlatıp bir kahkahalara boğmayı başarıyor. İzlediğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

8. Thor: The Dark World / Thor: Karanlık Dünya (2013) - IMDb: 6.8

8. Thor: The Dark World / Thor: Karanlık Dünya (2013) - IMDb: 6.8

Evet, Natalie Portman'ı böyle uçmalı, savaşmalı filmlerde görmeye pek alışık değiliz fakat kendisi öyle yetenekli bir oyuncu ki girdiği her rolün hakkını vermeyi başarıyor. Marvel'ın en sevilen serilerinden biri olan Thor'u hepimiz biliyoruz. Natalie Portman, bu seride Thor'un biricik aşkı olan bir araştırmacıyı canlandırıyor. Maceradan maceraya koşan kahramanlarımız, bizi de oturduğumuz yerde gerim gerim germeyi başarıyor.

7. Brothers / Kardeşler (2009) - IMDb: 7.1

7. Brothers / Kardeşler (2009) - IMDb: 7.1

Brothers, oyuncu kadrosuyla daha filmi izlemeden bizi kendine hayran bırakmayı başaran bir film. Natalie Portman, Tobey Maguire ve Jake Gyllenhaal'i başrollerinde izlediğimiz Brothers; birbirinden tamamen farklı kişiliklere sahip iki erkek kardeşin ülkelerini korumak için katıldıkları bir savaşı anlatıyor. Filmin bazı sahnelerinde gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Savaşın acı yüzünü apaçık gösteren Brothers, her anlamda izlenmeye değer bir film.

6. Hotel Chevalier (2007) - IMDb: 7.2

6. Hotel Chevalier (2007) - IMDb: 7.2

Hotel Chevalier, çerez niyetine izleyebileceğiniz filmlerden biri. Paris'teki bir otel odasında geçen hikayede ilişkilerinin bitip bitmediğinden bir türlü emin olamadığımız bir çift izliyoruz. Filmin çarpıcı sahneleri ve olayın geçtiği mekan sizi büyülemeyi başarsa da Natalie Portman'ın filmdeki cesurluğu görenleri hayrete düşüren cinsten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Closer / Daha Yaklaş (2004) - IMDb: 7.2

5. Closer / Daha Yaklaş (2004) - IMDb: 7.2

Closer'ı hâlâ izlemediyseniz bile Natalie Portman'ın pembe peruklu cesur dans sahnelerini mutlaka bir yerde görmüş olmalısınız. Natalie Portman'ın ışığına ışık katan Closer, sizi bir anda karmaşık bir ilişki silsilesinin içine çekiyor. Kadın erkek ilişkilerine son derece yakından tanıklık edebildiğimiz Closer filminde öyle tesadüflere şahitlik ediyoruz ki ''Yok artık!'' dememek imkansız. Bu arada filmde geçen ''Aşkını duyabiliyorum ama hissedemiyorum!'' repliğinin geçtiği sahne de bizi bir miktar sarsmadı değil.

4. Garden State / Eve Dönüş (2004) - IMDb: 7.4

4. Garden State / Eve Dönüş (2004) - IMDb: 7.4

Garden State, aslında romantik komedi türünde karşımıza çıksa da filmi bununla sınırlandırmak pek de doğru değil. Garden State, evin yolunu unutmuş ve ailesi ile tüm bağını kesen bir gencin tam 9 yıl sonra annesinin ölümüyle yeniden eve dönmesini konu ediniyor.

3. Black Swan / Siyah Kuğu (2010) - IMDb: 8.0

3. Black Swan / Siyah Kuğu (2010) - IMDb: 8.0

Black Swan, Natalie Portman'ın en iddialı yapımlarından biri. Bizi bale yeteneğiyle bir kez daha şaşırtmayı başaran Natalie Portman, bu filmde öyle bir oyunculuk sergiliyor ki cidden ayakta alkışlanacak cinsten. Gözlerinizi bir an bile ayırmadan izleyeceğiniz, başarılı bir psikolojik gerilim filmi arıyorsanız etkisinden uzun süre çıkamayacağınız bu filme bayılacaksınız.

2. V For Vendetta (2005) - IMDb: 8.1

2. V For Vendetta (2005) - IMDb: 8.1

V For Vendetta, ABD - Almanya ortak yapımı bir film. Vizyona girdiği ilk yıllarda tüm dünyada ses getiren ve ödül üstüne ödül alan bu başarılı yapım, içerisinde bulundurduğu ağır eleştirilerle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Rejim karşıtı olan ve ikonik maskesiyle kimliğini bütün ülkeden gizleyen bir kişi, kurduğu inanılmaz plan ile bir sistemin yıkılışını sağlıyor. Natalie Portman, filmin böylesine büyük bir ses getireceğini tahmin etmiş olacak ki çekimler esnasında filmin en can alıcı sahnelerinden biri için saçlarını bir an olsun tereddüt etmeden kazıtmış. Ne diyelim, helal olsun.

1. Leon: The Professional / Sevginin Gücü (1994) - IMDb: 8.5

1. Leon: The Professional / Sevginin Gücü (1994) - IMDb: 8.5

En iyisini en sona sakladık. Natalie Portman'ın filmlerinden bahsedip bu başyapıttan bahsetmeseydik büyük ayıp ederdik zaten. Leon: The Professional, hepimizin en az bir kez izlemesi gereken ve izleyenlerin de yana yakıla önerdiği bir film. Seri katil denildiğinde aklınızda oluşan profili aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz ama bu film sizdeki bütün ön yargıları yıkıyor. Öyle ki filmin sonunda kendinizi ağlamamak için zor tutuyorsunuz. Natalie Portman'ın keşfedilmesini sağlayan ve her dakikasında bize farklı duygular yaşatmayı başaran Leon: The Professional'ı hâlâ izlemediyseniz daha fazla ertelemeyin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
10
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
albusseverus

Leon ve Siyah kuğu açık ara oynadığı en iyi filmler..

isotlu-baklava

Nasıl olur da "Yıldız Savaşları" filmindeki "Padme Amidala" rolünü bu listeye koymazsınız ha, nasıl!!!! Luke ve Leia'nın anneleri, Anakin'in eşi, güzeller gü... Devamını Gör

ridoben

hocam instagram yeni gelinleri gibi bahsetmişin Padmeden. Luke ve Leia'nın annesi, skywalkerların gelini , anakinin biriciği 2.1.2001

ek

Padme nerde mk