Görüş Bildir
Haberler
TV Hayatına Girmese İngilizce Öğretmeni Olacakmış: Acun Ilıcalı'nın Başarı Dolu Kariyerini İnceliyoruz

TV Hayatına Girmese İngilizce Öğretmeni Olacakmış: Acun Ilıcalı'nın Başarı Dolu Kariyerini İnceliyoruz

22.06.2022 - 08:05

Türkiye'nin en başarılı televizyon yapımcısı dendiğinde hepimizin akla gelen ilk isim: Acun Ilıcalı. Onun hayatı, sanıldığının aksine epey zor geçmiş. Başına onlarca talihsizlik gelen Ilıcalı, neredeyse hayatını kaybedeceği trafik kazasından sonra Türk televizyonlarının zirvesine giden kariyerinde onlarca olay yaşamış. Onun başından bu olaylara geçenlere rağmen kariyerindeki başarıyı nasıl yakaladığını sizler için araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocukluk ve öğrencilik yılları

Çocukluk ve öğrencilik yılları

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de doğdu. Babası müteahhitlikle ve ticaretle uğraştı. İlkokulu Edirne'de tamamlayan Ilıcalı, ortaöğretim ve liseyi eski adıyla Kadıköy Maarif Koleji şu anki adıyla Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Ilıcalı, eğitim hayatını yarıda bırakarak iş hayatına atıldı.

Trajedi üstüne trajedi yaşadığı hayatındaki en zor dönem

Trajedi üstüne trajedi yaşadığı hayatındaki en zor dönem

Acun Ilıcalı'nın çok sevdiği dedesi ve babaannesi, karşıdan karşıya geçerken bir aracın altında kalarak hayatını kaybetti. Bu olaydan tam 4 sene sonra Ilıcalı'nın hayatı, yine bir trafik kazasıyla sarsıldı: Ailecek gidecekleri Bodrum tatiline son anda işi çıktığı için geciken Acun Ilıcalı; annesi, babası ve kızının olduğu aracın karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpıştığını öğrendi. Hastaneye gittiğinde şok içinde olan Ilıcalı, anne ve babasının öldüğünü ve 10 aylık olan kızı Banu'nun ağır yaralı olduğunu öğrendi. Yaşadığı travmadan sonra uzun süre kimseyle görüşmeyen Acun Ilıcalı, ilk evliliğini sonlandırdı. Yine tam 4 sene sonra bu sefer Bağdat Caddesi'nde motoruyla kaza yapan Acun Ilıcalı, ölümün kıyısından döndü. Motorun arkasında oturan arkadaşı hayatını kaybederken Ilıcalı, kazadan kırık bir kol ve 36 dikişle kurtuldu.

Televizyon dünyasına girişi

Televizyon dünyasına girişi

Acun Ilıcalı 22 yaşında Show TV'de spor muhabiri olarak televizyon dünyasına adım attı. Uzun yıllar bu görevi yapan Ilıcalı, 1998 yılındaki dünya kupasını yerinde takip etmek için Fransa'ya gitti. Kısa sürede kendisini kanıtlayan Acun, Şansal Büyüka'nın sunduğu Televole programına geçiş yaptı. 2002 yılında Acun Firarda adlı eğlence-gezi programıyla yine Show TV ekranlarında boy gösterdi. Ilıcalı, Acun Firarda programıyla tam 105 ülke gezdi. 2006 yılında kendi prodüksiyon şirketi Acun Medya'yı kurdu.

Acun Medya'nın kuruluşu ve yükselişi

Acun Medya'nın kuruluşu ve yükselişi

27 Eylül 2006'da yakın arkadaşı Esat Yontunç ile Acun Medya'yı kuran Ilıcalı, yurt dışından format alıp bu formatları Türk izleyicisine uyarladı. Bu yöntemle belki de kendi beklentisinden bile büyük bir başarıya ulaştı. Fear Factor, Survivor, Var Mısın Yok Musun? gibi programların hem yapımcısı hem sunucusu olarak görev aldı. Özellikle Survivor ve Var Mısın Yok Musun? programlarının inanılmaz derecede ilgi görmesi, Acun'un kariyerinin bir anda yükselmesini sağladı. Daha sonra Ilıcalı, O Ses Türkiye, Masterchef ve Yetenek Sizsiniz Türkiye adlı programlarıyla reyting üstüne reyting kırdı.

TV8'in Acun Medya'ya katılımı

TV8'in Acun Medya'ya katılımı

13 Kasım 2013'te Acun Ilıcalı tarafından satın alınan TV8, bir eğlence kanalına dönüştürüldü. Acun Medya'nın bütün programları bu kanala taşınırken satın alındığında izlenme oranı %1 olan kanal, Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından biri hâline geldi. 2015 yılında Doğuş Grubu tarafından TV8'in hisselerinin %30'unu satın alma teklifi, Ilıcalı tarafından kabul edildi ve Doğuş Grubu kanala ortak oldu. 2016 yılında Acun Medya tarafından TV8'in yan kanalı olarak TV8,5 kanalı kuruldu. Bu kanal, TV8'de yayınlanan programların tekrarları, analizleri ve kendine has içerikleri ile kısa sürede beğeni topladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acun Ilıcalı'nın yeni projesi: Exxen

Acun Ilıcalı'nın yeni projesi: Exxen

Acun Ilıcalı'nın yeni büyük projesi olan Exxen, ücretli bir dijital içerik platformu olup dünya çapındaki Netflix, Amazon Prime gibi platformlara yerli bir alternatif olması amacıyla kuruldu. Bu platformda dizi, reality show, belgesel ve yarışma programları dahil birçok içerik mevcut. Ayrıca ticari sebepler yüzünden televizyonda yayınlanamayan kısa showların yer bulabildiği Exxen için 1500 kişilik bir ekip kuran Ilıcalı, 1 Ocak 2021'de yeni platformunu yayın hayatına soktu.

En büyük hayalini İngiltere'de gerçekleştirdi: Hull City

En büyük hayalini İngiltere'de gerçekleştirdi: Hull City

Futbola çocukluğundan beri büyük bir aşk besleyen ve Fenerbahçe taraftarı olan Acun Ilıcalı, bir futbol takımına sahip olmak isteğini hiçbir zaman saklamadı ve bu hayalini 2022 yılında gerçekleştirdi. 2021 yılında İngiltere'nin Hull City takımını alacağı yönünde dedikodular çıkan ve uzun süren müzakereler sonucunda Ilıcalı, 19 Ocak 2022'de takımı Mısırlı Allam ailesinden satın aldı. Spor muhabiri olarak başladığı kariyerinde İngiltere futbol takımı sahibi olmaya kadar yükselen Acun Ilıcalı, takımı aldıktan sonra yaptığı açıklamada 'Eğlenmek için İngiltere'de takım almıyorum. Biz başarı için ölüyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

Adnan oktar tayfasıyla takılmasının hiç katkısı yok heralde :)