Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Emre Bilgili Kimdir, Kaç Yaşındadır, Eğitimi Nedir? Ahmet Emre Bilgili Neden Gündemde?

Ahmet Emre Bilgili Kimdir, Kaç Yaşındadır, Eğitimi Nedir? Ahmet Emre Bilgili Neden Gündemde?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili görevden alındı. Ahmet Emre Bilgili’nin yerine Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü olan Nazif Yılmaz atandı. Görevden alınan Ahmet Emre Bilgili’nin hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Peki, Ahmet Emre Bilgili kimdir, kaç yaşındadır, göreve ne zaman gelmişti? İşte internetin gündemindeki Ahmet Emre Bilgili ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Emre Bilgili Kimdir, Kaç Yaşında, Eğitimi Nedir?

Ahmet Emre Bilgili Kimdir, Kaç Yaşında, Eğitimi Nedir?

Ahmet Emre Bilgili 1960 yılında Adana’da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Adana'da tamamlayan Ahmet Emre Bilgili üniversite eğitimini Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı.

Ahmet Emre Bilgili, 1993 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent unvanını kazandı.

Ahmet Emre Bilgili daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim

üyesi olarak atandı. Ahmet Emre Bilgili aynı yıllarda Van'ın Bahçesaray ilçesinde 3 yıl devam eden Ulusal Bahçesaray Satranç Şöleni'nin organizatörlüğünü üstlendi.

Aynı zamanda yazarlık yanı da bulunan Bilgili bir dönem Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde satranç üzerine yazılar kaleme aldı.

Ahmet Emre Bilgili, 1999 yılında Marmara Üniversitesine atandı.

İstanbul Uluslararası Satranç Festivali Organizasyon Kurulu üyesi olan Ahmet Emre Bilgili, halen Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevlerini yürütüyordu.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, en son 6 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazetede yer alan kararnameye göre Milli Eğitim Bakan yardımcısı olarak atanmış bulunuyor.

Öte yandan Ahmet Emre Bilgili'nin eşi Hamide Bilgili'dir. İki çocuk sahibi Bilgili çifti, doğduktan sonra annesi tarafından hastanede terk edilen Etiyopya asıllı Adem'e koruyucu aile olan üçüncü çocukları yaptı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın