Görüş Bildir
Haberler
6 Maddede Beşiktaş'ın Yükselişinin Sebepleri

6 Maddede Beşiktaş'ın Yükselişinin Sebepleri

Serhat ŞENEL
09.12.2014 - 18:00 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 15:43

Teknik Direktör Slaven Bilic

Slaven Bilic Yönetiminde Beşiktaş, bu sezon çok ciddi bir çıkış yakaladı, 15. Hafta sonunda aldığı 11 galibiyet ve 2 beraberlik ile 35 puanla Süper Lig'de lider durumda. Avrupa Liginde ise henüz yenilgisi yok. grubunu lider bitirdi. Beşiktaşlıları daha çok mutlu eden ise takımın, topladığı puanlar yanında, göze hoş gelen ve mücadeleci bir oyun sergilemesi. Özellikle Arsenal'e karşı iki maçta, Avrupa Ligi gruplarında ve son Trabzon maçında oynanan futbol, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Şüphesiz bu başarı da en büyük pay sahiplerinden birisi, Teknik Direktör Slaven Bilic. Slaven Bilic’in kadrodaki bütün oyunculara karşı aynı yaklaşımı sergilemesi, yaptığı isabetli transferler, maç sonlarındaki samimi açıklamaları, adaletli oyuncu seçimleri, az şikayet eden yapısı ile takıma ciddi bir katkı sağladığı ortada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Takım ve Kadro İstikrarı

Takım ve Kadro İstikrarı

Mircea Lucescu'nun ayrıldığı günden sonra Beşiktaş 12 kez teknik direktör değiştirdi. Önceki sezonların aksine, Teknik Direktör Bilic ile yoluna devam eden yeni yönetim, kadrosunun önemli bir kısmını da elde tutmayı başardı. Takımdaki taşların giderek yerine oturmaya, oyuncuların mevkilerine giderek alışmaya başladığını görüyoruz. Beşiktaş bireysel becerilerden çok, sistemin öne çıktığı bir takım görünümü kazandı. İlk 11’de kim başlarsa başlasın, oyuna kim girerse girsin, sisteme adapte oluyor ve görevini yapıyor. Geçen sezon Beşiktaş'ın Bursaspor'a karşı deplasmanda güzel bir oyun ile net bir galibiyet aldığı maç aklımıza kazınmıştı. Beşiktaş o maçtaki etkili oyununu, bu sezonun tamamına yayabilecek gibi görünüyor. Sezon ilerledikçe, daha da üstüne koyarak devam edeceklerdir. Oyuncular birbirlerine alışmış durumdalar. Futbolcuların oynadıkların futboldan zevk aldıklarını görebiliyorsunuz. Bilic, geçen sezon temellerini oluşturduğu yapının, attığı tohumların meyvesini yavaş yavaş almaya başladı.

Yapılan Nokta Atışı Transferler

Yapılan Nokta Atışı Transferler

Son iki sezonda Kulüplerimizin yaptığı transferler ve gönderdiği oyuncular dikkate alındığında, en verimli transfer politikasını izleyen kulüp tartışmasız Beşiktaş'tır. Bilic göreve gelir gelmez, Aybaba döneminde kaleyi devralan Allan Mc Gregor’ın yerine Tolga Zengin transfer edildi. Yeteneklerini tartışmamakla beraber, Beşiktaş’a geldiği günden beri bir türlü sahada oynanan futbola adapte olamayan, özellikle önemli maçlarda neredeyse hiçbir varlık gösteremeyen Manuel Fernandes ile yollar ayrıldı. Forvet hattında ise ligimizde fiziksel avantajını kullanarak, gelen iyi ortaları gole çevirebilen ancak merkez santrafor kimliği dışında takıma fazla da bir katkı sağlamayan Hugo Almedia ie sözleşme uzatılmadı. Fernades yerine gelen Jose Sosa’nın ve Almedia yerine gelen Demba ba’nın tüm takım üzerine nasıl bir etki yarattığı açıkça farkediliyor. Jose Sosa’nın taktik disipline çabuk uyum sağladığını görüyoruz. Demba ba ise tam Beşiktaş’ın aradığı özelliklerde bir santrafor. Almedia’nın takım arkaşlarına bu derece servis yaptığı, topla mesafe kattettiği, savunmaya yardım ettiği fazla bir maç olmamıştı. Bonservis bedeli ödenmeden takıma dahil edilen Atiba ve Cenk Tosun ile bonservisleri alınan Gökhan Töre ve Motta, Beşiktaş’ın kilit oyuncuları olma yolunda ilerliyor. Atiba’nın gelişi en çok Veli Kavlak’a yaradı diyebiliriz. Tam bir istikrar abidesi olan Olcay Şahan ile birlikte Beşiktaş ligimizin en tehlikeli forvet hattına sahip.

Fikret Orman ve Ekibi ile Gelen Mali Disiplin

Fikret Orman ve Ekibi ile Gelen Mali Disiplin

Mircea Lucescu ile yaşanan şampiyonluktan Fikret Orman ve ekibinin yönetimi devraldığı güne kadar geçen 10 yıllık süreç içinde Beşiktaş Kulübünde, transferler için harcanan toplam tutar 116 Milyon Euro, elden edilen gelir ise 24 Milyon Euro’dur. Bu 10 yıllık süreç içinde (eksi 92 Milyon Euro’luk transfer bilançosuna rağmen) sadece Mustafa Denizli döneminde bir kez şampiyon olunmuştur.  Son iki sezonda ise, transferler için Kulüp yıllık 13 Milyon Euro seviyelerinde kalmayı ve iddialı bir kadro oluşturmayı başardı. Finansal Fair Play kriterleri sağlanamadığı için geçen sene Avrupa kupalarına katılamamasına rağmen, sermaye arttırımı ile kulübün nakit akışını düzene sokan yönetim, borç ve alacak dengesini kabul edilebilir seviyelere çekme konusunda kararlı görünüyor.

Kara Kartal Taraftar Desteğini de Arkasına Alırsa Yüksekten Uçar

Kara Kartal Taraftar Desteğini de Arkasına Alırsa Yüksekten Uçar

Olimpiyat stadının sıkıntıları, diğer takımların stadlarının kullanılıyor olması, İstanbul dışına yapılan seyahatler derken son iki sezondur ortaya çıkan sonuç şu: Ligimizde iç saha avantajını kullanamayan tek kulüp Beşiktaş. Beşiktaş taraftarının İnönü’de takımına nasıl bir etki yarattığını (yabancılar dahil) sanırız ki bilmeyen yoktur. Konya’da oynanan Trabzon maçında, stadın dolu olduğu durumlarda Beşiktaş’lı futbolcuların neler yapabileceğine şahit olanlar, Yeni inşaa edilen İnönü Spor Kompleksi Vodafone Arena’da 40 Bin kişinin önünde Kara Kartal’ın nasıl bir motivasyon ile sahaya çıkacağını tahmin edebilirler. Beşiktaş takımının yaş ortalaması 26, oyuncuların üçte ikisi yerli oyunculardan oluşuyor. Geçen sezondan bugüne korunan kadro, yeni gelen oyuncular ve dolu bir stad ile birlikte Beşiktaş’ın kadrosu uzun yıllar çok ciddi başarılara imza atabilecek potansiyele sahip.

Vodafone Arena- Kara Kartal’ın Yeni Yuvası

Vodafone Arena- Kara Kartal’ın Yeni Yuvası

Vodafone Türkiye ile Beşiktaş arasında imzalanan, Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasının toplam değeri 145 Milyon dolar.

Vodafone, Beşiktaş'ın yeni stadyumunu Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu haline getirecek. Avrupa ve Amerika'nın birçok yeni stadyumunda hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile genişbant mobil ve Wi-Fi ağıyla donatılacak Vodafone Arena, taraftarlara ve ziyaretçilere maç günleri unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Farklı boyutlarda HD monitörler, İnteraktif ekranlar stadın farklı farklı noktalarında; taraftar röportajları, istatistikler, promosyonlar ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçlarını an be an yayınlıyor olacak.

Yüksek hızlı mobil ve Wi-Fi internet bağlantısı ile akıllı telefonlarla maça ilişkin bilgilere istenildiği anda ulaşılması mümkün kılınacak. 

Vodafone Arena Beşiktaş’ın yeni evi olmanın yanı sıra, halkın eğlence ve güzel zaman geçirme ihtiyacını karşılar nitelikte dizayn edilmekte. Kompleks aynı zamanda eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecektir. Uluslararası müsabakalar, ünlü sanatçıların konserleri, dünyaca tanınmış tasarımcıların defileleri de bu kompleksin çatısı altında kendine yer bulacaktır. Beşiktaş Müzesi, Kartal Yuvası stattaki yerini yenileyerek korurken, Vodafone Cep merkezi de taraftarlara ve ziyaretçilere hizmet sunacaktır.

Kısaca Vodafone Arena, sadece maç günlerinin değil, her gün gidilebilir,

zaman geçirilebilir bir Kartal Yuvası olarak konumlanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
24
5
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dzvezda

ve Süleyman Seba Sezonu....