Görüş Bildir
Haberler
47 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Che Guevara Fotoğrafları

47 Yıl Sonra Ortaya Çıkan Che Guevara Fotoğrafları

ATKN
14.11.2014 - 17:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız haber ajansı AFP’nin fotoğrafçılarından Marc Hutten’in, Küba devriminin liderlerinden Che Guevara’yı öldükten sonra çektiği fotoğraflar, 47 yıl sonra gün yüzüne çıktı.

Arjantin doğumlu Marksist doktor Che Guevara, 1959 yılındaki Küba’daki devriminin ardından, 9 Ekim 1967’de Bolivya’da Vallegrande yakınlarındaki La Higuera’da Bolivya ordusu tarafından öldürülmüş, cesedi teşhir edilmişti. O dönem Guevara’nın cesedinin fotoğraflarını çeken kişilerden biri olan AFP foto muhabiri Hutten’in fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı. 

İspanya’da Imanol Arteaga isimli bir adam, Fransız muhabirin, Bolivya’da misyonerlik görevi nedeniyle bulunan dayısı Luis Cuartero’ya verdiği Che’nin fotoğraflarını basınla paylaştı.

AFP ajansına konuşan Arteaga, “Anne ve babam 1967 kasım ayında evlenmişler. Dayım Luis Cuartero düğün için İspanya’ya geldiğinde Che’nin fotoğraflarını getirmiş. Dayım öldükten sonra fotoğrafların nerede olduğunu yengeme sordum. O da fotoğrafları sakladığı yerden çıkararak bana verdi” dedi. AFP ajansından yetkililer, Fransız foto muhabiri Marc Hutten’ın Che Guevara’nın cansız bedeninin fotoğraflarını çektiğini belirtti.(hürriyet)

Haber Artı Bir

Kaynak: http://www.haberartibir.com.tr/gundem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
3
3
3
1
1
0