Görüş Bildir
Haberler
31 Ocak 2022 Pazartesi Hava Nasıl Olacak? Havalar Ne Zaman Isınacak? İşte MGM Hava Tahmin Raporları

31 Ocak 2022 Pazartesi Hava Nasıl Olacak? Havalar Ne Zaman Isınacak? İşte MGM Hava Tahmin Raporları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugüne yani 31 Ocak Pazartesi  gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayınladı. Haftanın ilk gününde işe gidecek, günü dışarda geçirecek vatandaşlar, bugün havanın nasıl olacağını merak ediyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde bütün ülkeyi etkisi altına alan soğuk ve yoğun har yağışlı hava vatandaşları dışarı çıkmadan önce günlük hava tahminlerini kontrol etmeye yöneltiyor. Peki, 31 Ocak Pazartesi hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl?

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Ocak 2022 Pazartesi günü havanın nasıl olacağı geçen hafta yurt genelindeki olumsuz hava koşulları sonrası büyük bir merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji, Ankara'nın da aralarında bulunduğu birçok il için kar yağışı etkili olacağına dair uyarıda bulundu. İşte detaylar...

31 Ocak Pazartesi Hava Nasıl Olacak?

31 Ocak Pazartesi Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, (Ankara ve Eskişehir hariç) İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Trabzon, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Antalya'nın doğu kesimleri, Doğu Akdeniz, Yozgat, Sivas, Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Yeni haftanın ilk gününde mevsim normalleri altında seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artması bekleniyor. Bugün rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Sağanak Yağış Uyarısı Yapıldı!

Sağanak Yağış Uyarısı Yapıldı!

MGM tarafından yapılan son hava değerlendirmelerine göre; Antalya'nın doğusunda halen devam eden yağışların etkisini artırarak, kıyısında kuvvetli sağanak (30-60 kg/m2), iç kesimlerinde 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması; (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren Doğu Akdeniz'de görülecek olan yağışların, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, rakımı 600 metre üzeri yerlerde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması; İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek olan kar yağışlarının, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamlar ile tipi şeklinde yağış, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çığ Tehlikesi Uyarısı Yapıldı!

Çığ Tehlikesi Uyarısı Yapıldı!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın